Boerkaverbod

Ik begin dit korte verhaal met een mededeling aan de lezer. U zult wellicht denken: dit is al te toevallig, op een dag als vandaag. Dat dacht ik zelf ook. En daarom schrijf ik dit stukje.

Toen ik net de lokale supermarkt binnen liep, botste ik bijna tegen Boerka aan. Het was de eerste keer dat ik haar hier zag: Boerka in Suburbia! Ik voelde een afkeer. Een vrouw die zich hult in een alles bedekkend gewaad, doet afstand van haar persoonlijkheid en degradeert zichzelf en alle andere vrouwen daarmee tot het kledingsstuk dat zij draagt. Daarmee verliest het woord ‘boerka’ zijn lidwoord en wordt de ‘b’ een ‘B’.

Of dat ook betekent dat ik voor het boerkaverbod ben? Ik denk dat het verbod een fraai staaltje van symboolpolitiek is en vanwege dat feit kan ik er eigenlijk niet voor zijn. Verder is ook de constatering ‘dit land heeft grotere problemen dan een boerka’ van toepassing. Maar eerlijk is eerlijk: het boerkaverbod is geen maatregel waar ik wakker van zal liggen.

2 Reacties

    1. Het is het principe van een verhulde vrouw waar ik moeite mee heb. Of het er nou 1 is of 1000 zijn. Maar dat dit land urgentere aandachtspunten kent, daar ben ik het mee eens. Dat zeg ik eigenlijk ook al in de voorlaatste zin.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *