Boerkaverbod (2)

In mijn geliefde buurtje, rond het Bos en Lommerplein te Amsterdam, lopen er, voor zover ik ze uit elkaar kan houden, drie vrouwen in nikab. Een van hen kom ik wel eens tegen in de Albert Heijn. Ik schrik meestal een beetje. Achter je legt iemand een pak diepvriesdoperwtjes op de boodschappenband, je nieuwsgierige aard noopt je om te kijken en dan zie je zo’n spookverschijning, volledig in het zwart, boodschappen uit haar mandje pakken. Deze nikabdraagster heeft drie kinderen, met wie ik altijd een intens medelijden voel. Ook al lijken ze gelukkig. Maar ja, dat heb je met kinderen, die denken automatisch dat hun ouders gelijk hebben.

Maar goed, vanaf binnenkort mag zij daar dus niet meer in rondlopen. Of ze komt haar huis niet meer uit of ze blijft erin rondlopen met de kans bekeurd te worden. Ik weet niet wat de straf is voor het dragen van een nikab – of geldt het boerkaverbod echt alleen maar voor boerka’s, die in Nederland zo goed als niet voorkomen? Nu ik erover nadenk: waar kun je ze eigenlijk kopen, nikabs en boerka’s? Op de markt? Via het internet? Bij de P&C? Ik denk erover er zelf ook in rond te gaan lopen. Het moet een eigenaardige ervaring zijn.

Molovich
Erkend miskend genie. Motto: succes is voor losers.

7 Reacties

  1. Ik had dat altijd met van die ouwe mensen kleding. Waar de hel halen ze het vandaan? Het moet een grote winkel zijn want iedereen loopt er in rond. Van die oudjes dan. En een boerkaverbod vind ik SCHANDALIG. Ik ken een hoop meer mensen die in zo’n ding moeten rondlopen zodat ze niet meer mijn uitzicht VERPESTEN. Nou ja, er is natuurlijk altijd een omweg: geblindeerde helms gaan dragen. Dan kom je alleen de bank niet meer in. Probleem opgelost! De maatschappij, dat ben ik!

  2. Niet zozeer oude mensen, vooral oude vrouwtjes. Die jurken met die motiefjes, bijeengehouden door die ceinturen. Die schoenen met gespjes en die vleeskleurige panty’s. Waar haalden ze dat vandaan? Wat ik ook vreemd vind zijn die paarse kleurspoelingen van oude vrouwtjes. Waarom? Waarom, als je je haar toch gaat verven, maak je het niet zwart of blond maar paars? Ooit liep ik een Albert Heijn uit. Het was een bloedhete zomerdag. Naast de Albert Heijn stond een deur open, waarachter ik altijd een leegstaand huis had vermoed (de deur was dichtgetimmerd, zeg maar). Zag ik daar een stuk of acht oude vrouwtjes zitten met op hun hoofd een droogkap. Ze keken me woedend aan. Alsof ze me diezelfde nacht nog zouden komen halen om me te vergiftigen met tumtummetjes en veel te zoete oranje ranja.

  3. En over boerka’s en lelijkheid gesproken, volgens mij geldt de volgende wet: Hoe lelijker de moslima, hoe vromer de hoofdbedekking.

  4. Vergeten wordt altijd dat de boerka uitstekend zou kunnen dienen om het geweld tegen homo’s te verminderen. Trek gewoon even je boerka aan als je uit de April komt en je wordt gegarandeerd niet in elkaar geslagen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *