What’s in a name

De PvdA, de Volkskrant, de VU en de Vrije School. Wat hebben die vier met elkaar gemeen? Dit: hun namen kloppen niet. De Partij van de Arbeid is niet van de arbeiders, de Volkskrant is niet van het Volk, de Vrije Universiteit is calvinistisch en Dogma is des Vrije Schools middle name. De partij van de arbeiders, dat is de PVV, de krant van het volk is de Tillegraaf, en scholen die vrijheid blijheid propageren moet ik nog tegenkomen.

17 responses

  1. … dat De Nurks niet eens meer in Haarlem/De Haarelemerhout te vinden is. Wel in de beeldentuin van een museum van een Overijssels dorp dat naar een Duits Schlagerzanger is vernoemd. Wanneer daar een replica van het beeld van (Haarlemmer)Mart Smeets komt, is nog onbekend. Trouwens, qua middle name vind ik Vrije Dogma School wel kunnen.

  2. …ja hij steekt een stokje door de tralies…

    Is die beeldengroep weg uit de Haarlemmerhout? Ik kwam daar graag vroeger als ik bij Ooa logeerde en moest wandelen in de Hout. Het was een soort fontein of bassin met een aantal beelden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *