11 Reacties

 1. Recent geleden heb ik top youtube een tekenfilmserie over ‘The Lone Ranger’ (1981) opgespoord waarin deze gemaskerde cowboy met zijn hemelsblauwe cowboy-kostuum, gelijk naar Lucky Luke, overal rondzwierf in het Wilde Westen en met zijn indiaanse vriend Tonto in allerlei stadjes het onrecht bestreed.
  In een overigens kleine aflevering, ‘Front Page Cover-Up’ genaamd, probeerden een jonge vrouw (Mary) en haar broer (Jose), die een drukkerij runden, toen de corruptie en criminaliteit in een desbetreffend stadje aan de kaak te stellen waarna zij prompt een hele bende valsemunters op hun dak kregen! Deze schurken namen hen gevangen waarom de Lone Ranger en Tonto naar Mary en Jose gingen zoeken.
  Op de sheriff hoefden ze echter niet te rekenen daar deze oftewel door deze misdadigers onder druk was gezet of anders corrupt was geworden waarbij de twee helden op hun beurt werden gearresteerd. Mary en Jose werden toen in een drukkerij, waar ze geboeid in zaten opgesloten, gevangen gehouden en ze moesten van de leider van de valsemunters hierna uit de stad worden verwijderd.
  De Lone Ranger en Tonto waren daarvoor valselijk beschuldigd van de ontvoeringen waarna zij prompt uitbraken, Mary en Jose bevrijdden en zij onmiddellijk de hele bende, inclusief de sheriff, arresteerden. En toen een bepaalde schurk opeens (gelijk naar velen die de Lone Ranger niet kenden) aan zijn collega’s vroeg: “Wie is die gemaskerde man?” was het antwoord daarna precies hetzelfde: “Het is de Lone Ranger!”

  1. Waarom vraag je dat nou aan mij? Want ik ga er anders vanuit dat jij in je jeugd vast niet naar de Lone Ranger of andere cowboyfilms hebt gekeken! Bovendien had zelfs Stan Laurel (1890-1965), de ‘Dunne’, ook weleens in allerlei cowboyfilms gespeeld nog voor hij ging samenwerken met Oliver Hardy (1892-1957), de ‘Dikke’!

 2. Ik schrok even omdat u het doorgaans over onze gevederde vrinden hebt. Ik heb echter onlangs de eerste aflevering van de lone ranger gezien. Op ONS, nostalgische tv. De (dan nog niet lone) ranger wordt hier samen met zijn collega ranger in een hinderlaag gelokt door butch cassidy. Hij wordt voor dood achter gelaten, komt bij, sleept zich naar een waterbron en wordt hier gevonden door tonto… Enfin, vanaf dat moment telt nog maar een zaak: zijn vermoorde kameraden wreken.

  In mijn jeugd speelde ik trouwens met lone ranger poppen. Ik was in het bezit van de lone ranger, tonto en butch cassidy. En ik had twee paarden, een postkoets, een wigwam en verschillende aankleedsets. Poe… Ik heb wat avonturen met ze verzonnen. Het werd overigens pas echt leuk toen de barbies van mijn zuster mee gingen doen….

  1. O ja, ik had vroeger ook poppen in mijn bezit gehad van de Lone Ranger, Tonto, Butch Cassidy en een paard. Deze zijn natuurlijk allang weggeven aan andere mensen die er ook graag mee speelden ofschoon ik Lucky Luke wel erg sterk vindt lijken op de Lone Ranger.

 3. Ik zie vooral verschillen. Allereerst in kleding. De lone ranger gaat voor lichtblauw, rode sjaal. Lucky draagt een geel overhemd en een jeans. Beide hebben een witte hoed. Lone ranger heeft een indiaan, lucky een hond. De ranger zijn drijfveer is wraak, die van lucky gerechtigheid. Lucky rookt en de ranger drinkt…etc?

 4. Overigens zou vismale nooit ‘ik had gehad’ schrijven dus vraag ik of u de echte jules bent of een lafffe snuiter die zich voor hem uitgeeft.

  1. Er waren voor 1991 ongeveer 3 personen die Jules Vismale heetten en dat waren mijn opa Jules Vismale Sr. (1911-1991), Jules Vismale Jr. I (die komt uit de jaren ’40 en hij is mijn oom) en uiteindelijk Jules Vismale Jr. II en dat ben ik zelf en ik kom uit de jaren ’70!
   En dat ik soms fouten maak met bepaalde reacties en spellingen dat is toch gewoon een menselijk iets omdat ik, gelijk aan iedereen op Nurks en daarbuiten, nou eenmaal niet perfect, volmaakt en foutloos ben.
   En nog even over die uitroeptekens gesproken: als je de Donald Duck leest dan kom je in al die strips daarin vrijwel in elke zin, in de tekst- en denkballonnen, op het einde een uitroepteken tegen!
   Ik heb trouwens van nature een harde stem die ik helaas niet kan verzachten en is het trouwens ook zo dat degenen die hier nou reageren op Nurks en mijn reacties van vroeger zo leuk vonden opeens als een blad aan de boom zijn omgeslagen? Want ik had totaal niet kunnen vermoeden dat sommige verhalen (waar nog niet eens discriminatie, racisme of xenofobie in voorkomt) van mij thans opeens een uitwerking hebben als een rode lap op een stier!
   En dat in het verleden vele miljoenen indianen het slachtoffer werden van de blanke overheersers in Amerika heeft een bepaalde indiaan in 1992 zo verwoord toen daar werd gevierd dat Christoffel Columbus meer dan 500 jaar geleden dat werelddeel ontdekte: “Voor ons indianen was Christoffel Columbus nog veel erger dan Adolf Hitler omdat door toedoen van de eerstgenoemde miljoenen indianen omkwamen door Europese ziektes, slavernij, deportaties, moordpartijen, hongersnoden door het verdwijnen van de bizons enz.!”

  1. Sterker nog: in alle verhalen in de Donald Duck worden in alle zinnen die de inwoners van Duckstad uitspreken namelijk uitroeptekens gestopt alsof die lui daarginds keihard praten! En vele lezers die daar in de Donald Duck op reageerden kregen alleen maar afbeeldingen van Donald Duck, Dagobert Duck en Guus Geluk te zien die ook niet altijd daar het juiste antwoord op gaven!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *