Heiligenlevens

Als u zich eens wilt verkneukelen. Als u zich echt eens wilt vermaken, gewoon op uw zolderkamer zittend. Kopje verse koffie links van u. Een opgeruimde asbak rechts van u. (Ik rook tegenwoordig een halfzware Lucky Strike, maar dat kun je wel zeggen en herhalen — er komen toch geen betrouwbare Lucky Strike-mensen langs de deur om te zeggen: ‘Goud! Wij gaan adverteren in jullie prachtige Nurks!’) Als u echt eens pret wilt hebben, moet u de heiligenverhalen eens gaan lezen, die door de katholieken worden verspreid! Een mooi verhaal is dat over Concordius van Spoleto, die tijdens zijn ondervraging in  het jaar 175 na Christus op de vraag ‘Naam?’ zei: ‘Christen!’ Wat later werd zijn hoofd afgeslagen (Hollywood-gebruiken waren er al, evenals zeer scherpe zwaarden en zeer krachtige soldaten) door een bewaker.

3 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *