Tom de Jager

Tom de Jager groeide op onder de rookpluimen van Gent (B). Kwam ooit naar Amsterdam om de Nederlandse droom in kaart te brengen, maar faalde daar grandioos in. Leeft sindsdien op reserves.

1 reactie

 1. In de Ardennen, bij de plaats Chimay (Henegouwen), woonde ooit eens een echte jager die juist daar iets deed dat precies lijkt hier in Nederland wat het binnenhalen van “zielige” allochtonen en vluchtelingen betreft!
  Deze kerel heette Sébastien E. en hij had ongeveer 5 jaar geleden in Frankrijk, in de buurt van Parijs, van een dierenfokker een twintigtal moeflons (wilde haarschapen) gekocht voordat een wet dat daarginder verbood.
  Hij voerde de moeflons af naar Chimay om ze daar ooit uit te zetten in het Bois de Pleumont opdat hij, en eventueel andere jagers, daarop konden gaan jagen. De moeflons ontsnapten echter waarna ze de bossen in vluchtten en zich in 5 jaar tijd aardig wisten te vermeerderen.
  Een attente boswachter merkte in 2023 op dat er wel erg veel van die moeflons in die bossen rondliepen terwijl zij daar nog nooit waren gesignaleerd en omdat er ook geen wolven in die gebieden verbleven konden de moeflons zich daar een waar paradijs veroorloven.
  Sébastien E. werd uiteindelijk gearresteerd en december 2023 veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van 14 maanden en een boete van ongeveer 80.000 euro voor deze illegale uitzetting en het in bezit hebben van delen van beschermde dieren.
  De moeflons konden echter niet meer worden gevangen om daar thans, gelijk zoals met de statushouders in Nederland het geval is, zichzelf aardig te vermeerderen en ze worden er, gelijk naar de wolf, zelfs beschermd door de autoriteiten. Moeflons zijn namelijk minder schadelijk voor mensen dan die statushouders.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *