Pepmiddelen

“Klokklokklok OMG WAT LEKKER” Mevrouw Rochebouille besefte acuut dat iets niet in de haak was. Koffie kón niet zo lekker zijn. Ze keek naar de 2 bussen op het aanrecht. JA HOOR, ze had de verkeerde gepakt. De echte. Die van Meneer Rochebouille. Zijzelf was zwaar allergisch voor caféïne – “intolerant” was de, onaangename, medische bewoording.

Plots zag zij zichzelf voor een aan de ontbijtdis gezeten, nog slaapdronken en dus absoluut niet spraakzame echtgenoot, staan ratelen. En maar praten. De woorden vielen uit haar mond als de Maas in klimaattijd, ze overspoelden de ontbijttafel, de azijnbode die erop lag, het Totaalboek van Marcel van Roosmalen. Zij stond volkomen machteloos de vloed in te dammen.

“Ik lijk wel op speed.”

Het bracht haar terug naar de iconische jaren 80, wanneer ze een paar keer een lijntje onder de neus geschoven had gekregen door deze of gene – iedereen van haar generatie was toen of aan de ine of aan de coke, en nog vaker aan de speed, om financiële redenen. Als iemand zo’n lijntje ging doen, dan was het steevast omdat ze uit gingen, en Mevrouw Rochebouille mee moest. Je snoof wat en tadaa, je veerde acuut op, klaar om de wereld te bestormen, op een tijdstip wanneer de biologische klok zei: het is nu donker dus je gaat slapen.

Laat dat nou precies het effect zijn dat Mevrouw Rochebouille ervoer. Van coke werd ze verdacht rustig. Van speed moest ze gapen.

“Geen dure drugs meer voor jou” klonk er dan alom.

Nee dan caféïne. Zelfs thee kon ze niet verdragen, niet eens een lepeltje. Chocolade kon maar tot het middaguur. Bij de vorige cousinade was haar zusje om 22 uur aangekomen met een chocoladetaart, waar ze wel een stukje van moest proeven. Mevrouw Rochebouille had de volgende ochtend de zon nog zien opkomen – en niet omdat ze te vroeg wakker was.

Oud Zeikwijf
Beroepsbrokkenpiloot. Vloog nochtans op haar achtste reeds rakelings langs bergkammen om berggeitjes en bergmarmotjes te tellen. Is tot haar eigen verdriet gemodelleerd naar haar vader, een onbehouwen Italiaanse charmeur met een groot hoofd en een passie voor even belachelijke als tijdrovende hobby’s. Komt oorspronkelijk uit Frankrijk. Heeft in Japan gewoond. Woont sinds begin jaren ’80 in een boomhut op het Waterlooplein in ‘Magies Centrum Amsterdam’, van waaruit ze haar schrijfsels via rooksignalen aan de redactie doorseint. Ze schrijft ook voor AT5, Sargasso en voor Kutbinnenlanders. En op haar eigen stukje internet: oudzeikwijf.com.

5 Reacties

 1. De koffiebonen van de HEMA hebben ze dan ook SCHANDALIG duur gemaakt! €9,50 voor een kilozak! Af en toe een tijdelijke actie waarbij je de tweede voor de helft krijgt, maar de HEMA slaat hier een schaamteloos slaatje!! Een half jaar geleden gingen die zakken nog voor € 6,50! Vieze drugsbende die HEMA, ze weten dat de mensen het toch wel kopen!! Dus gewoon meer van drinken OZ, arm worden we toch wel en dat gaat vanzelf wennen. Je kunt altijd nog autoradio’s gaan stelen! Als ik een paar dagen geen alcohol drink ben ik na één biertje ook al in de wolken.

  1. Sterker nog! Zelfs in de Efteling wordt het eten ook steeds maar schandalig duurder en het duurt dadelijk niet lang eer de eettenten daar geen enkele klant meer ontvangen! Toen bijvoorbeeld er op de grote NS-stations nog restaurants waren kocht je ten tijde van de gulden daar een kop soep voor 3,50 gulden en toen de euro kwam betaalde je voor dezelfde soep 3,50 euro, 2,5X zo duur dus!
   Een paar jaar later konden ze toen alle stationsrestauraties meteen gaan sluiten omdat werkelijk niemand meer daar wou gaan zitten voor die schandalige hoge prijzen! Een als de Hema zo doorgaat met die prijsstijgingen zal hen ooit hetzelfde lot treffen!

   1. Waarom nemen mensen eigenlijk die oppep-poep? Als mijn lijft zegt “Hee dude, ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik wil gaan maffen” dan high five ik mezelf gewoon. Wat is er mis met lekker slapen en een goeie nachtrust? Als het mijn coole hippe feestje zou zijn zou ik zeggen nou kom morgen maar terug om een uurtje of negen in de ochtend gaan we gezellig verder met hip zijn” maar niemand komt naar mijn hippe coole feestjes :-( Misschien moet ik eens een slumberparty organiseren. Een beetje met een kussen tegen een lesbische (of “biseksuele”) giechelkont slaan en dan hop, oogjes dicht! Snaveltjes toe!

    1. Vroeger verkochten ze in de Efteling, in het restaurant, ‘Het Witte Paard’, een heerlijke uiensoep die toen nog 3,50 gulden zou hebben gekost en voor andere soepen betaal je daar tegenwoordig gewoon 3,60 euro en thans gaan de prijzen daar zo snel omhoog waardoor er op een gegeven moment niemand daarginder meer eten gaat kopen!
     En dat de EU opeens 5 miljoen euro wil uitloven om mensen te gaan bewegen sherry te gaan drinken slaat al helemaal nergens op! Wat mij betreft drinken dat linkse EU-uitschot in Brussel zelf al die sherry maar op daar ze geestelijk nog erger zijn dan de Farizeeërs en Schriftgeleerden met hun linkse afbraak-ideeën naar Europa toe!

     1. We bieden in de wereld van de Efteling eten en drinken aan volgens De Betere Keuze. De Betere Keuze producten zijn op basis van voedingswaarden beter dan vergelijkbare producten uit dezelfde categorie. Dit kan zijn omdat het minder zout bevat of juist meer vezels. Geïnspireerd door de Schijf van Vijf zijn we continu in ontwikkeling om het assortiment van De Betere Keuze uit te breiden. De genoemde uiensoep is helaas geen Betere Keuze gebleken en daarom hebben we de prijs daarvan moeten verhogen. Daarnaast bieden wij producten aan die de meest economische keuze zijn. Daarom hebben wij door middel van het EU stimuleringsfonds de prijs van sherry kunnen verlagen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *