Het is maar een spelletje!

Ik wilde niets zeggen terwijl ik in China zat te feesten, maar het is natuurlijk SCHANDALIG wat daar gebeurd, he? Zodra ik hoorde wat die mafklappers met oeigoeren uitspoken heb ik DIRECT mijn reis geboekt en daar wekenlang meegedaan met de olympische spelen en gezellige chinezen leren kennen en teruggekomen met een zak vol geld en medailles om toen METEEN aan de bel te trekken. Want dit pik ik natuurlijk niet. SCHANDE. ONVERANTWOORD.”

Man, man, man. Nils van der Poel. Zijn naam klinkt Nederlands, zijn daden bennen het Nederlandst. Kunnen we hem niet nationaliseren? Past goed tussen de rest van dat totale miserable kutvolk wat wij zijn.

Nederland! Het enige land waar je vijf jaar lang een ander land kan bezetten en de bevolking kan martelen en standrechtelijk executeren, en wanneer de leden van die doodseskaders dan daarop worden aangesproken ze gewoon kunnen zeggen: “Ja maar hoo hee. Die toon bevalt ons niet, he! Wij deden ook maar gewoon ons werk!”

Duitsland vervolgt 200 jaar oude kampbewakers en huilt al 80 jaar “SORRY” in tranen van bloed en eurobiljetten, Japan heeft tenminste nog het soort van fatsoen hun vingers in hun oren te proppen en te roepen “Lalala ik hoor jullie niet”, maar wij zijn na al die tijd eigenlijk vooral nog steeds héél erg boos op die brutale kutkoelies. Wat denken ze wel niet!! Beetje vrijheid willen hebben, over ONZE rug!!

“(…) een situatie uit het verleden veroordelen met de antikoloniale opvattingen van nu is buiten proporties,” zegt ene Bauke Geersing hier, ik stel mij zo voor met rechte bek, droge ogen? Of nee, ik vind ons Nederlanders kut, maar zo ver rijkt mijn voorstellingsvermogen niet. Huilend van het ingehouden lachen achter de telefoon, zijn proestende collega’s op de achtergrond tot stilte manend met een zwaaiende hand, dat lijkt mij logischer.

“Tuurlijk gingen er dingen mis,” zou ik zeggen als woordvoerder van stichting Het Vierde Rijk, “Maar de behandeling van joden in het verleden veroordelen met de antifacistische opvattingen van nu slaat natuurlijk nergens op. U moet wel goed bedenken he, dat wij in die tijd dachten dat het een soort minderwaardige diersoort was, een plaag, net als ratten. Zo bekeken is de holocaust natuurlijk best wel logisch, excessen daargelaten.”

Maar ja. Sporters! Dat zijn eigenlijk een beetje de universele Nederlanders! Tokkies met veels te veel geld! Dat wij zo trots kunnen zijn op een Nederlandse skieer, “Want das harstikke goed want wij hebben helemaal geen bergen!”

Nee wel bakladingen met geld om iemand naar de bergen te sturen en full time te laten skieen onder medische begeleiding, maar oh oh oh wat zijn wij beter dan, ik noem maar wat, die afrikanen rond Kilimanjaro. Wat een sukkels! Zo’n mooie berg, en gaan ze niet eens lopen skieen! Beetje hongersnood lijden en opgroeien in een diamantmijn! Waarom ga je nou niet gewoon skieen, afrikaan?? He???? Dan zou je eindelijk eens zien hoe sport verbroedert! SUKKEL!

Ik begrijp echt niet waarom mensen massaal naar sport blijven kijken. Allemaal verwende huilende miljonairs die of dit soort van realiteitszin gespeende brogums zijn, of van het kader “Het zou niet om politiek moeten gaan. Het is maar een spelletje! Als wij miljarden dollars krijgen van een middeleeuwse martelstaat en wij in ruil daarvoor een oogje dichtknijpen en tegen ons miljarden mensen tellende publiek zeggen dat slavenarbeid nodig is voor de ontwikkeling van slaven, dan moet dat toch kunnen?? Het is maar een spelletje, niks serieus ofzo!”

Knielende Woke-warrior Hamilton, multimiljonair, die gotspend door de bochten van Qatar scheurt. Messi, miljardair, die de ogen uit z’n kop krokodillentraant, sniksnotterend dat hij ZO graag voor Barcelona had willen blijven voetballen, maar ja he? Dat geld! Dat vervloekte geld!! Waarom zou je die mongolen willen begluren en direct of indirect NOG rijker maken? Waarom??? Een feloranje kankerverwekkend schuimplastic kostuum kopen om in te hossen voor Pietje Puk uit Snikkeldam want “hij ken goet voebelle/autorije/sgaatsen en ik kompt ook uit nederlant!!” WAAROM!!!!!!

(ik zeg hij, maar zij net zo goed, he. Zolang ze maar knap is. En tot de wereldtop behoort. En een onthullend broekje draagt. Anders intresseert het gelukkig NIEMAND wat.)

“Ja,” zegt u dan, en daar heeft u een goed punt, “Makkelijk praten voor jou met je goedkope principes, jij HAAT sport/autoracen/darten/bijna alles.”

Waar! En ik op mijn beurt praat weer mijn telefoon vol Chineze afluisterchips goed tegenover de geesten van duizenden dode oeigoeren met een “Ja, nee, ik wéét het ook wel, die dwangarbeid in concentratiekampen enzo, maar dat Operating System van die andere telefoon… Ha! Ha! Nou ja, daar kan toch geen enkel redelijk mens verwacht worden mee om te gaan? DAT is pas een misdaad tegen de mensheid, ha! Ha! Snappen jullie? Ja? Nee? Nog steeds gevoelig? Beter geen moppen? Nee ok en dat respecteer ik ook. Respect voor elkaar, daar zou het over moeten gaan! En hee, je moet ook maar zo zien, ik werd bewust van jullie situatie door te internetten terwijl ik zat te kakken op de plee. Met jullie telefoon. Graag gedaan.”

Ik praat, maar die geesten blijven zwijgen. Weet ik veel wat ze denken. “Wacht maar,” misschien. Wachten waarop? Tot ik een slaaf word? Ha! Dat zou wel ironisch zijn, hee! En best een lastige situatie, durf ik zomaar te geloven! Of wachten tot ik in het geestenrijk kom? Geen idee. Ze zeggen niets en kijken alleen maar. Ah joh hee joh kom op joh hee, roep ik dan, wachtend op de vriendelijke lach die zegt dat alles eigenlijk heus wel goed was hoor, al dat alles, het is maar een geintje, een gebbetje, een spelletje! Waarom nemen jullie het zo serieus?

8 Reacties

 1. Sport verbroedert! Jammer dat de oeigoeren niet aan sport doen en dat ze zo’n kutleven hebben, maar dat is dan ook hun eigen schuld. Die Jutte Leerdam daarentegen doet wel aan sport en kan derhalve op mijn sympathie rekenen! Ze neemt me helemaal mee in het sportleven al was het maar een zilveren medaille en geen gouden! Ik heb er überhaupt niks van gezien maar de foto’s zijn smakelijk, daar kom ik niet omheen! De interviews over hoe ze zich voelde en of ze die rondjes nou in 29 seconden gingen en hoe diep ze moest gaan heb ik maar aan me voorbij laten gaan want er komt bij die sporters in die interviews na afloop toch weinig interessants uit. Wat ook te denken van die Jamaicaanse skiër die zo blij was met zijn laatste plaats omdat hij het skiën daarmee inclusiever en minder voor de rijken had gemaakt? Zo zie het publiek het graag natuurlijk. Mooier was het echter geweest als die skiër was opgegroeid in een hutje van bananenbladeren en de kost had moeten verdienen van het verkopen van vers gevangen vis op de markt! Maar goed, de wereld is weerbarstig helaas.

 2. Een Israëlische aardbeienteler gaat het Guinness World Records-boek in als degene die de grootste aardbei ooit heeft afgeleverd. De rode vrucht weegt bijna 300 gram en is zo’n vijf keer zo groot als een normale aardbei.

  Chahi Ariel plukte de aardbei in februari 2021, maar moest bijna een jaar wachten tot het resultaat geverifieerd kon worden. “Al die tijd lag de aardbei in de vriezer. Daardoor is ze niet meer zo mooi”, zegt Ariel.

  De tot voor kort grootste aardbei werd in 2015 geteeld in Japan. Die vrucht woog bijna 40 gram minder.

  De recordvrucht kwam in 45 dagen tot haar oorspronkelijke grootte, maar is sindsdien met de helft gekrompen.

 3. De Romeinen boden pas echt vermaak trouwens (not!) Die gooiden in de arena gevangen genomen Galliërs, Gothen en Nubiers voor de wilde dieren en iedereen kon gratis komen kijken hoe die verscheurd werden! En hebben de Romeinen wat gezonde zelfhaat dienaangaade ontwikkeld??!! Integendeel juist! terwijl excuses en herstelbetalingen gepast zouden zijn!

 4. Die Romeinen heb ik nog respect voor! Als zij je niet mogen, veranderen ze jou en je hele soort in gekruisigde straatlampen! Lekker direct, geen illusies over heiligheid.

 5. Ik liep ook al een tijdje rond met het idee voor een stukkie over de spelen, maar dan de paralympics variant. Want het klopt wat Kipp zegt over de factor MONEY in zowel het mee mogen/kunnen doen als de behaalde resultaten, maar het klopt nog meer voor de paralympics, mijns inziens. Misschien nu nog niet zo erg, maar de ontwikkelingen liegen er niet om. Niet welke gehandicapte wint maar welke met de beste robotica in het lijf.

 6. In 1936 hielden de nazi’s in Duitsland ook de Olympische Spelen en daarvoor moesten zij tijdelijk hun antisemitisme opzij schuiven. Adolf Hitler wou niettemin de Amerikaanse negeratleet Jesse Owens, die gouden medailles won tijdens het hardlopen, hierna geen hand schudden omdat hij namelijk ruin van huidskleur was!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *