ABBAmbamBAM (II/VII)

Bjennie draaide meesmuilend aan nog een paar knoppen.
“Meer kan écht niet,” mopperde hij. Agneetha boog over hem heen, en klakte de schakelaar die hij net een milimeter omhoog had geduwd naar het maximum.
“Zö,” zei Agneetha. Siegfried knikte boos.
“Laten we er NU maar eens naar luisteren.”

Bjennie’s hart zakte in zijn plateauzoolschoenen toen hij op “Play” drukte. Siegfried en Agneetha klonken als een mengeling van een synthetische viool en de computerstem van een Belgisch navigatie-apparaat. Alleen het achtergrondkoor bestaandend uit Björn leek niet te redden door moderne technieken, maar dat had Siegfried snel opgelost door bruusk de volume-schakelaar van zijn stem helemaal naar beneden te duwen.
“Zö.”
Uit. Agneetha en Siegfried keken Bjennie streng aan om er zeker van te zijn dat hij DIT resultaat liet renderen naar de USB stick waar hun nieuwe album op stond. Björn duwde in de tussentijd zijn stoel van links naar rechts terwijl hij halfslachtig één of ander kutwijsje voor zich uit zat te mompelen als een halve autist. God, Björn, kan je nog kutter zijn??

“Luister, als dit écht is wat jullie willen,” zei Bjennie vergoeilijkend, “Dan kunnen we daar natuurlijk över nadenken. Maar bedenk wel dat als wij live gaan spelen, wij…”

“Wij gaan niet “live” spelen, Bjennie.”
Toen Bjennie gelijk weer commentaar moest leveren, gaf Agneetha snel een corrigerende wijsvinger, dreigend voor zijn neus gehouden.
“Wij gaan niet live spelen. Je zöekt maar een öplössing.”
“…Maar…!” probeerde Bjennie tevergeefs. Agneetha dreigde nog iets nadrukkelijker met de wijsvinger, Siegfried gaf hem een middelvinger. Daarna beenden ze weg.
“En we möeten JÖNG zijn!” riep Siegfried vanaf de gang. Bjennie deed zijn best de hard om aandacht glimlachende Björn te negeren.

2 Reacties

    1. Deze is een beetje kort, maar komt goed! Ik schrijf tegenwoordig alles met notepad of apps op tablets en van al die moderne fratsen enzo, en dat maakt lengte een beetje moeilijk inschatten. Kvind het maar moeilijk te bevatten dat er gewoon nog steeds niets fatsoenlijker is dan Microsoft Word. Word!! Van alle shitprogrammas op de planeet is die het minst shit??? Meewarig hoofdschudden van ALLE kanten, en richtingen op des te meer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *