Kippfest’s Wonderbaarlijke CryptoKraam

Een gammele wagen komt rammelend het digitale dorpsplein op geholderd en gebolderd. Op de bok: een mysterieuze man… Een RIJKE man??? Mysterieus gesloten gordijnen worden ontsloten, een platform onthullend! Grote borden met neon letters worden omhoog getakeld! KIPPFEST’S! WONDERBAARLIJKE!!! CRYPTOKRAAM!!!!!

Het hele plein stroomt vol met views, clicks en user engagement… Zijn dat comments die we daar zien? Digitaal gemurmur!! Kippfest, zijnde een raar mannetje die niet persé stinkt maar wel raar ruikt, springt op het platform en SCHEURT zijn ruitersmantel af!! Hij draagt een NEON PAK! De lach vol gele tanden beweegt van links naar rechts, zijn pretoogjes volgend. Dan! Een gestrekte arm! Een wijzende vinger!

“CCCRRRRYYYPPTTOOOO!!” roept hij, bulderend haast! Hij wijst u aan??

“CCCCCCRRRRYPTOOOOOOO!!” roept hij nu, recht naar u, langzaam toeknikkend met die stralende lach. Haha!!

Zijn gebarende armen willen dat u dichterbij komt. Geheimen van rijkdom staan op het punt onthuld te worden, dat hoeft niet jan en alleman te weten. Dit… Is speciaal voor U bedoeld. Crypto…

“Wie weet hier allemaal wat een crypto is,” fluistert hij, langzaam. Wees niet bang. Geef het maar toe. Kippfest is hier om het eindelijk allemaal uit te leggen!

“Laat ik dat beantwoorden met een andere vraag,” roept hij uit, “Wie houdt hier van GELD VERDIENEN!!”

Hahaaa dat is nog eens een vraag!!! Iedereen juicht, komop, u ook, laat u lekker meeslepen!

“U! Meneer! Daar! Naast die andere meneer!!” Wow, hij wijst precies de man aan die naast U staat, ongeLOVELIJK!!!

“Waarom komt u niet op het podium staan…”

Ja, daar staat hij dan, een klein beetje sukkelig.

“Geef maar wat muntjes!!” zegt Kippfest, breed lachend, ja haha, komop! De man geeft aarzelend wat muntjes, en wie geeft hem ongelijk, het zijn hard verdiende muntjes! De overheid pakt er al genoeg af! En banken, die geven helemaal niks!!

“Muntjes,” fluistert Kippfest, ze voorzichtig aannemend, en onder een doek verstoppend. Hij zwaait met een magische staf…

“Hee, hoo… Peer to peer! Satoshi blockchain… CRYPTO!!”

Een knal, een wolk van rook, en achter de geschrokken man hangen ineens twee excel grafieken! In NEON kleuren!!

“Ik investeer het nu voor u met aan 100% grenzende zekerheid dat de return on investment FENOMENAAL zal zijn!! En mensen,” stelt hij het publiek gerust, “Hij krijgt altijd op ELK MOMENT de HUIDIGE DAGWAARDE terug, tegen slechts een bescheiden 1,5% commissie!! BTH! HODL! DAO, ICO, BITCOIN!!! Plus dat de HELFT van alle winst die jij maakt door mij wordt geinvesteerd in GROENE ENERGIE in de vorm van BIOMASSA voor mijn KACHEL!!!”

Het publiek juicht en word wild!! Groene energie is REUZE belangrijk!!!!

“Ok dan gooi ik het geld nu… CRRRYPTOO!!! In de KIPPCOINSS!!!”

Wow, de linkergrafiek die de waarde van de Kippcoins aangeeft stijgt AANZIENLIJK!! Maar… Wat is dat? De Bullshitze Inu Coins DALEN??

“WAT EEN KANS!” roept Kippfest uit, zwaaiend met zijn toverstaf, “PANIEK OP DE CRYPTOMARKT! Nu is HET moment om te kopen!!! We pakken onze winst van de Kippcoins… En hee hoo, peer to peer: CRRRRRYPPTOOO!!! We kopen de Bullshitze Inu COINSSS!! DOOR HET DAKKK!! EN NET OP TIJD!!! KIJK DE WAARDE VAN KIPPCOINS DALEN!!!!”

Een vriendelijke en niet meer dan behulpzame hand landt op de schouder van de investeerder.

“We pakken de winst van de Bullshitze Inu coins tegen een ONTZETTEND lage transaction fee- veel lager dan bij de banken!- en gaan vol in de Kippcoins. Tegen deze prijs kunnen we die NIET LATEN LIGGEN!! Misschien is het nu de juiste tijd meer echt geld aan mij te geven zodat je niet bang hoeft te zijn meer winst mis te lopen?”

Met trillende handen grijpt de man in zijn zakken, en geeft NOG MEER MUNTEN aan KIPPFEST!!! Geen nood, nooit meer dan je kan missen, wij raden alleen verantwoordelijke investeringen aan!!! WWWWHAAAMMMM!!! een nog veel grotere explosie van rook, mist en zwavel!!! “DE CRYPTOMARKT GAAT DOOR HET DAK!!” juicht Kippfest met bijzonder aanstekelijk enthousiasme. Rustig maar, handjes in de zak, uw geld kan altijd nog gegeven worden!

De man die zijn muntjes gegeven had probeert achter de excel sheets te kijken, maar wordt voorzichtig terug gebonjoured door Kippfest, die hem manend toefluistert dat het beter is de winsten in het systeem te laten, want we willen natuurlijk geen paniekverkoop triggeren. “Het is gedecentraliseerd,” legt Kippfest uit. BEHULPZAAM!!

“Het stinkt wel, die rook,” zegt een misprijzende vrouw. Kippfest LACHT!!!

“Uw bezwaren worden door ons NIKS ANDERS dan SERIEUS genomen!!! Aanschouw… DE MILIEUVRIENDELIJKE COINNNN!!!”

POEF! WHAAMMM!!! Met zeker de helft minder aan rook, mist en zwawel ontploft daar grafiek nummer 3!! De helft minder??? ONGELOVELIJK!!!

“En met uw winsten kopen wij NOG MEER groene energie!!! ZONNEPANELEN OP DE WAGEN VOOR ONS SUPERGROENE SERVERPARKK!!!!”

Springen en juichen, alle munten ontploffen, dikke pluimen van rook zwavel en verbrande as- maar zeker maar met misschien wel minder dan de helft meer dan net! WAUW!!! VOORUITGANG!!!

“Peer to peer! CrrrrrrRRYPTO!!” gilt een nu welhaast extatische Kippfest, springend en dansend op zijn podium. “Haast u het te kopen zodat u niet achterblijft! BEPERKTE HOEVEELHEID VOOR ELKE MUNT!!! Maar maakt u zich geen zorgen als u meer wilt, want we kunnen ze altijd nog splitsen! CRYYYYPTOOO!!”

Een persoon in het publiek zit zich langzaam op zijn domme hoofd te krabben, echter.

“Wat doet het dan,” vraagt de simpele man, een simpel persoon, weinig begrijpend. Wat doet het dan? Mensen kijken hem vragend aan, en dan elkaar. Wat doet het dan?

“Wat doet het dan?” vraagt Kippfest terug, “Man, DE TOEKOMST!! Snapt hij de toekomst soms niet,” vraag ik fluisterend en een beetje lachend aan zijn dorpsgenoten, tikkend tegen mijn voorhoofd, haha, awkward! Is er iets mis met zijn brein ofzo? DE TOEKOMST!!! Zie je het geld en de rookpluimen niet ofzo? DEBIEL!!! 13 jaren oud!! Proof of concept! Decentralized!!! LOW TRANSACTION FEES!! Wat valt hier niet te begrijpen echt ben ik achterlijk of zijn jullie het ofzo?? CCCCCCCRRRRYYYYYPPPTTTOOOOOOOOOOOOOOOOO!!!

Naschrift: Check mij even de influencer zijn!! Dat wordt de rest van mijn leven mijn haar opwerpen in de branding van Scheveningen voor instagram, en eisen dat ik gratis mag eten in restauranten!

14 Reacties

 1. Ik heb een paar jaar aan het grote plein van een stad gewoond, eenhoog. Je weet waar je wat huurt dus moet je niet klagen over het opbouwen van de markt op de vrijdag en de zaterdagochtend om zes uur. En dat het uitgaanspubliek juist onder jouw verdieping altijd moet gaan zingen, ach, een lied hoort erbij om 03.00 uur, dat gebrul en gerinkel van glasscherven ook. Maar waar ik meer moeite mee had, was de kermis die ook op dat plein gehouden werd. Twee weken lang boorden dan die stationcalls van de diverse attracties dan je hoofd binnen: Hop hop hop, twee eurootjes maarrr mensen! De Flying Bob! Pwfiiiiiiiew! En we vertrekken! Hophophop! Dingdingdingdingding! Uniek in Europa mensen! Stapt u in! Woepwoepwoep!
  Daar moest ik dus aan denken bij je stukje, ah, zoete herinneringen.

  1. Ik zag ooit een filmpje over een of andere halve tamme die geobsedeerd was door kermissen. Had een schaalmodel van een complete kermis in zijn kamer staan, compleet met bewegende actie en lichtjes, en een omroepset waar hij dan met microfoon en sample triggerer precies dat allemaal roepte! Flying bob, ding ding ding, etcetera. Nou, en iemand had die man wat moois geregeld: omroepen bij een echte kermisattractie. Hij leefde de DROOM. Eigenlijk raar, dat de enige persoon die (voor zover ik mij kan voorstellen) echt plezier beleefd aan dat verkrachten van zintuigen thuis bij zijn miniatuurkermis zit, en echte kermissen vol met mensen die met een diepe zucht denken, nou ja, god mag weten waarom dit zo kut is, maar het zal wel nodig zijn. Tenminste denk ik dan. Misschien wordt iedereen wel dolgelukkig van dat dolle getoeter met zwaailichten. Er zijn wel meer dingen die ik mij niet kan voorstellen.

 2. Overigens ben ik ook een enorme influencer! Ik doe dat echter anoniem en ben nog aan het broeden op een manier op hoe toch die gratis goodies allemaal te bemachtigen. Wellicht een keer meedoen aan een Tv spelletje, of Big Brother, (beetje meisjes opvoelen in het donker voor de infraroodcamera) of mijn survival skills ten toon stellen tijden expeditie Robinson. YES!! Aan de slimste mens doe ik liever niet mee want daar al zal ik me waarschijnlijk profileren als een dom varken.. hehe :-)

  1. Lingo, en dan een vies woord roepen! Doet het ook altijd goed voor de views! „Beftekkel. Bee ee ef ef e… Oh.“
   (Publiek wordt wild, Francois Leboulangier schudt heen en op en neer en weer van het ingehouden lachen)

     1. Ik durf dit niet uit te kijken. Cums hot. Ben niet verder gekomen dan ‘Wat zei je nou Laurens?’

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *