Laat maar komen, die vloed.

Ik was al niet zo’n fan van de menselijke ras, getuige mijn zelf opgerichte Partij voor de Castratie m/v, maar na de jongste Tweede Kamerverkiezingen is mijn afkeer overgegaan in walging. En pure haat.

De VVD.

Hoe halen ze het in hun hoofd. Hoe kan het volk, de laatste tien jaar tot het bot uitgekleed, zo’n club rabiate kapitalisten als leiders kiezen. Als je de kaart van Nederland bestudeert, zie je dat de gebieden waar weinig wordt verdiend (de vroegere arbeiders- en landbouwgebieden), volop VVD hebben gestemd. Wellicht uit ansgt dat de Polen in groten getale, hun de laatste  zwoegbaantjes die er nog zijn komen ontfutselen. Zich niet realiserend dat de VVD keihard  over immigratie liegt, dat hun achterban, het bedrijfsleven, op de komst van steeds versere laag betaalde immigranten drijft, die niets weten van de strenge Nederlandse wetten.

Van mij mogen ze, VVD stemmen, en eerlijk gezegd had ik het ook gewoon verwacht, maar dan moeten ze niet achteraf het OV of de zorg plat leggen voor betere CAO’s. Dan moet je ook niet rondlopen met een button “red de planeet”. Want de VVD zal pas aan het milieu denken, wanneer hun vlucht naar andere planeten voorgoed een fata morgana zal blijken te zijn geweest.

Dus ja, de mens.

Voor de verkiezingen was ik tegen de opwarming. Nu ben ik voor. Ik bid naar steeds onwaarschijnlijkere goden: “Laat maar komen, die vloed! Hoe eerder hoe beter. Verlos de aarde van deze hardnekkige ongedierte, de Satan onder de zoogdieren.”  De aarde, de goedzak die ons nog een kansje geeft in de gedaante van een pandemie, met de enige handleiding om onszelf te redden:
“Minder doen en minder wezen.”
Maar nee. Want we zijn verslaafd aan doen en après nous le déluge. Dus weg ermee. We hebben ons bewijs van onvermogen nu wel dubbel en dwars gehaald. Veeg ons aub zo snel mogelijk weg uit de aardbol.

 

 

Oud Zeikwijf
Beroepsbrokkenpiloot. Vloog nochtans op haar achtste reeds rakelings langs bergkammen om berggeitjes en bergmarmotjes te tellen. Is tot haar eigen verdriet gemodelleerd naar haar vader, een onbehouwen Italiaanse charmeur met een groot hoofd en een passie voor even belachelijke als tijdrovende hobby’s. Komt oorspronkelijk uit Frankrijk. Heeft in Japan gewoond. Woont sinds begin jaren ’80 in een boomhut op het Waterlooplein in ‘Magies Centrum Amsterdam’, van waaruit ze haar schrijfsels via rooksignalen aan de redactie doorseint. Ze schrijft ook voor AT5, Sargasso en voor Kutbinnenlanders. En op haar eigen stukje internet: oudzeikwijf.com.

10 Reacties

 1. Tsja, ik heb ook geen VVD gestemd maar die middenpartijen zijn verder één pot nat. Extreem links stemmen? Neu. Extreem rechts stemmen ook niet, dus dan maar stemmen op een kleine partij die niks in de melk te brokkelen heeft maar wel wat te vertellen heeft.

  Verder heb ik sowiso weinig vertrouwen in ons politieke stelsel, waar direct na de verkiezingen de deuren dichtgaan, het algemeen belang onder tafel verdwijnt en men zich weer zoals altijd weer overgeeft aan cliëntelisme.

   1. Ik geloof niet in revolutie, maar voer eens referenda in. Nu mag de burger maar
    1 x per 4 jaar stemmen en krijg die na de verkiezingen de spreekwoordelijke vinger en alle achterkamer-rotzooi erbij.

  1. De Nederlandse burgers die op 17 maart op de VVD hebben gestemd lijken mij meer op dwaze figuren die sterk aan het ‘Stockholmsyndroom’ lijden! Aan de ene kant waren ze diep van binnen wel boos dat Mark Rutte allerlei loze beloftes deed de afgelopen jaren en aan de andere kant lijken ze hem en de VVD niet eens meer kwijt te willen!
   Waar het was toch ook te verwachten dat Rutte de Nederlanders hun vrijheid, omtrent die vreselijke lockdown, nooit meer wil teruggegeven omdat ik haast denk dat hij het liefste heel Nederland wil ruïneren! Ironisch genoeg toeterde hij jaren geleden zelfs nog dat wij met zijn allen meer geld moesten uitgeven om de Nederlandse economie te gaan redden (?) en nou is hij bezig om met soortgelijke linkse dwazen deze helemaal om zeep te gaan helpen!
   Dat hopelijk dadelijk steeds meer mensen hier tegen in opstand gaan komen omdat Nederland gewoon zichzelf niet meer is!

 2. Op facebook krijg ik as we speak de knotsgekste reacties op dit stukje.
  Ik wil maar zeggen: doe beter je best LOL

  1. Hehe:-) Het verbaast me niks dat je op faceboek knotsgekke reacties krijgt. Als je het niet erg vindt sla ik faceboek dan ook even over

 3. Ik ben team Sickbock in deze. Stem al jaren partij van de beesten, omdat die tenminste niet zo strooien met achterlijke kadootjes voor mensen. Die tien ruggen van Thierry Toilet de Tweede voor elke 18 jarige… Is dat een mop? WIL je soms dat ik op een extreem rechtse debiel stem, knurft met je belachelijke opgestroopte mouwen?? En de rest… Pfff. Ik denk Vvd plus d66 nog het beste is waar dit land op mag hopen. Tijd om aan mijn evacuatieplan te werken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *