Centenaires

Je bent over de 50 en dus onderwerp van van staatswege georganiseerde medische volksonderzoeken. Ook van het corpus medicus komt een onderzoekend effect: de bloeddruk, de suiker, de cholesterol… die data worden bijzonder secuur bijgehouden.

Tot zover heb ik er geen problemen mee. Maar de bijwerking van die onderzoeken is dat het jouw levensplezier vergalt. Opeens ben je een patiënt, al zweert de arts van niet, terwijl wat je eigelijk wilt, is nog een paar decennia doorfeesten en dan morsdood vallen, patsboemknak.

Dat is niemand meer gegund. Je wordt nu al op je 40ste uit je comfortzone gehaald en aan alle kanten betest. En als de rikketik tekenen van vermoeidheid vertoont, dan krijgt hij stante pede technische hulp van een pacemaker.

Want de 100 zullen we halen. Tegen heug en meug.

100 zijn, daar is verdomme niets aan! Stop maar eens met het kweken van zwaar hulpbehoevende totnietsinstaat once been humans. Het is nergens en niemand goed voor. Stomme hobby van verwende doktoren.

Oud Zeikwijf
Beroepsbrokkenpiloot. Vloog nochtans op haar achtste reeds rakelings langs bergkammen om berggeitjes en bergmarmotjes te tellen. Is tot haar eigen verdriet gemodelleerd naar haar vader, een onbehouwen Italiaanse charmeur met een groot hoofd en een passie voor even belachelijke als tijdrovende hobby’s. Komt oorspronkelijk uit Frankrijk. Heeft in Japan gewoond. Woont sinds begin jaren ’80 in een boomhut op het Waterlooplein in ‘Magies Centrum Amsterdam’, van waaruit ze haar schrijfsels via rooksignalen aan de redactie doorseint. Ze schrijft ook voor AT5, Sargasso en voor Kutbinnenlanders. En op haar eigen stukje internet: oudzeikwijf.com.

4 Reacties

  1. Amsterdam – Van onze verslaggever. In Amsterdam is de honderdjarige inmiddels Zeer Oud Zeikwijf, afgelopen nacht op een zelfbebouwd vlot het IJ op gevaren. En daarna zette ze koers richting IJmuiden. Voorbijgangers op de wal hoorden haar Franse liedjes zingen. Haar kinderen toonden zich niet ongerust, ‘ach, we hebben wel vreemde stunts gezien van mam, wist u dat ze ooit in een rol marmoleum op straat de nacht heeft doorgebracht? De afgelopen twee decennia heeft ze gewoon doorgefeest, niet bij te houden. En nu gaat ze dus op dat vlot het zeegat uit. En als ze terug is zal ze hooguit klagen over dat de wifi op de Noordzee zo erbarmelijk is.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *