Gender equality gone mad

Parel in de Volkskrant van 22 december 2020, opiniepagina. Een studente sociale wetenschappen  (belangrijk detail, niet biologie of voedingsleer) zegt geschrokken te zijn door het bestaan van kookboeken met recepten voor de man en recepten voor de vrouw. Walgelike stereotypering!

Het onnozele wicht heeft niet genoeg kinderen gebaard, en zal dat naar alle waarschijnlijkheid nooit doen ook, om aan het zere lijf te hebben ondervonden dat jongetjes veel meer vreten dan meisjes. De volwassen exemplaren in welke ze in de loop der tijd transformeren, doen dat nog steeds. Een luttele 1.000 calorieën (Kcal) per dag.Je gaat ze vanzelf iets anders voorschotelen dan de 3 vers gewokte spinaziebladjes met een smoothie ernaast, die je dochter en haar vriendinnen onder langdurig kauwen, moeizaam naar binnen slikken. En als je de pech hebt sportievelingen te hebben gekweekt, sta je al gauw als een boerin met de hooivork spul in een bodemloze put te harken, in de trant van een côte de boeuf per persoon accompagnée door een pan spaghetti waar een gezin Biafreetjes een heel jaar van kan leven.

Met zoveel onwetendheid wordt het nooit wat met de woke generatie. En waarom zou het ook? De gemene deler tussen de minirevoluties die bij tijd en wijle komen opflakkeren in onze gezapige maatschappijen, is hoe ze na verloop van tijd imploderen doordat subgroeperingen elkaar het licht niet gunnen. Hier achteroverleunend naar staan kijken is daaraan ook meteen het leukste.
Oud Zeikwijf
Beroepsbrokkenpiloot. Vloog nochtans op haar achtste reeds rakelings langs bergkammen om berggeitjes en bergmarmotjes te tellen. Is tot haar eigen verdriet gemodelleerd naar haar vader, een onbehouwen Italiaanse charmeur met een groot hoofd en een passie voor even belachelijke als tijdrovende hobby’s. Komt oorspronkelijk uit Frankrijk. Heeft in Japan gewoond. Woont sinds begin jaren ’80 in een boomhut op het Waterlooplein in ‘Magies Centrum Amsterdam’, van waaruit ze haar schrijfsels via rooksignalen aan de redactie doorseint. Ze schrijft ook voor AT5, Sargasso en voor Kutbinnenlanders. En op haar eigen stukje internet: oudzeikwijf.com.

6 Reacties

  1. [quote]En als je de pech hebt sportievelingen te hebben gekweekt, sta je al gauw als een boerin met de hooivork spul in een bodemloze put te harken, in de trant van een côte de boeuf per persoon accompagnée door een pan spaghetti waar een gezin Biafreetjes een heel jaar van kan leven.[/quote]

    LOL. ik moest hardop lachen bij deze zin :P. Mijn dochtertje van 9 gaat een mooie toekomst tegemoet. En papa maar harken :-)

  2. Er schjnen zelfs Oosterse Kookboeken te bestaan. En ook Aziatische. En Afrikaanse. En daar hoor je nooit iemand over.

  3. Oz heeft natuurlijk wel gelijk. waar vrouwen (gemiddeld) aan zo’n 1500 kilocalorieën per dag genoeg hebben per dag verbrandt de gemiddelde man er 2500. Een kookboek doet niets af aan deze feiten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *