Original gangster

Onze hond is een vrij enthousiast type. Dat bleek al toen mijn zoon en ik hem gingen ophalen op het vliegveld van Eindhoven. Waar andere hondjes trillend van angst met de staart tussen de benen hun verse trauma aan het verwerken waren, kwamen Poo en zijn zusje keihard kwispelend hun reisbench uit gestuiterd. Poo komt uit Spanje. Daar hadden ze hem Clyde genoemd. Zijn zusje Bonnie. Ik legde aan mijn zoon uit wie de originele Bonnie en Clyde waren. Toen hij naast Poo zat op de achterbank van onze auto, zei mijn zoon: ‘Ik zit naast een gangster.’ De gangster viel tegen mijn zoon aan in slaap.
Soms is onze hond iets te enthousiast. Vooral als hij onze kat ziet. Het is ons nog niet gelukt om ze met wederzijds welbevinden aan elkaar voor te stellen. Onze kat moet niks van hem hebben. Ze weet niet hoe snel ze zich uit de voeten moet maken. En als zij wegrent, is hij door het dolle heen. Er ontvouwt zich een ware tragedie over onbereikbare liefde en onbeantwoord verlangen in ons huis.
Om zijn enthousiaste aard enigszins te temmen, kocht ik bullenpees. Die tip had ik van de vrouw van de puppycursus gekregen. Daar kan hij op knagen, is goed voor zijn hersens. Wat knagen met hersenontwikkeling heeft te maken, weet ik niet, maar dat doet er ook niet echt toe. Als hij bezig is met knagen, hoeft hij niet bezig te zijn met onbeantwoorde verlangens. Dat is het idee.
Ik haalde een zakje bullenpezen bij de dierenwinkel. Het was een onmiddellijk succes. Poo en de bullenpees waren al snel onafscheidelijk. Het stinkt wel enorm. Ik zocht op wat een bullenpees was. ‘De bullenpees is het gedroogde geslachtsdeel van de bul. Het is taai, hard en… enorm smakelijk voor de hond.’ Gedroogde stierenlul dus. ‘Daar ruikt het ook naar’, zei mijn zoon toen ik hem dit vertelde. Maar het is niet anders. Echte gangster eten stierenlullen.
Molovich
Erkend miskend genie. Motto: succes is voor losers.

25 Reacties

 1. Hier hoort toch wel een plaatje bij het praatje beste Molovich. Of een podcast natuurlijk, waarbij u het dier uitgebreid aan het woord laat!

 2. Ah dierensnacks zijn de beste snacks. Toen ik nog een hond had gaf niets mij meer plezier dan dat stinkende koekblik te openen vol kippenvoeten en varkensoren en, nou ja, stierenlullen dus blijkelijk. En dan het genot van dat beest zien! Helemaal door het dolle heen want je geeft hem iets wat stinkt! De grootste lol had ik met het dijbeen van een koe. Dat ding was GIGANTISCH. Groter dan de hond! Hij sleepte het mee naar de hal, steunde het tegen de wcdeur, en ging er op knagen, met elke knaag dat ding tegen die wc deur rammend, als een gestoorde klokkenluider van een demonische kerk! BOM! BOM! BOM! En mijn maniakele lach daarbovenop! Honden zijn het BESTE!

  1. Het zal nou wel niet (warenwet, HCCP en weetikveel wat) meer mogen, maar mijn vader kocht bij de slager altijd ‘vuile pens’ voor zijn twee honden. En een pens is een orgaan, een drillende en en toch stevige massa stinkend weefsel. En omdat hij twee honden had, moest die pens in twee worden geknipt met een schaar. Dus zat je (ik deed het ook wel ‘ns) met je neus er vlak boven: zelden zoiets stinkends geroken. Je handen roken dan ook naar pens. Maar het klopt, de honden waren er weg van, gromden als je te dichtbij kwam, ze begroeven het, en haalden het later weer boven.

   1. ja hé. Ik leefde in de veronderstelling nu toch echt wel Nederlands te zijn, tot van de zomer dit onverwachte kwartje keihard viel. Ik was die stinkende smurrie aan het fijnknippen met de schaar toen IK TREK KREEG IN ‘TRIPES’.

    1. Ja wat is er mis met jullie? Kan me ook een verhaal herinneren van een aardig vrouwtje uit luxemburg, die ook zat te vertellen hoe “heerlijk” ze orgaanvlees vond, en hoe jammer het was dat wij niet smikkelen en smullen van pens en andere dingen die in een levend gehouden vleeszak zitten VOOR EEN REDEN.
     Anyhoo, haar moeder komt op bezoek, zij komt thuis van werk en ruikt een lucht komend van de keuken: pens, heerlijke pens! Ze kon het niet geloven! “Mam, waar heb je dat gevonden??” vroeg ze, in het luxemburgiaans. Gewoon de vriezersectie, haalt de moeder haar schouders op. Ja dat bleek dus later bevroren hondenvoer te zijn. Ook een aanrader als je je huis eens goed wilt verpesten.

 3. Poo is alweer weg. Het is een droeve zaak, waar ik binnenkort mee over zal vertellen. Onze gangster is living the thug life in Purmerend momenteel.

  1. ‘Hij is in Purmerend’, dat is toch geen eufemisme voor ‘hij is naar de hemel’?
   Waar is oma? Oma is nu in Purmerend.

 4. In de Kop van NH zeggen ze: “Oma is gaan liggen.” Ik vind “Oma is naar Purmerend” toch stukken beter. Ga ik vanaf nu hardnekkig zeggen.

   1. Die, behalve in China, ook in Japan bestaat. Daar wordt ie 狸 tanuki genoemd, is eigenlijk een mythisch/magisch wezen dat in legendes voorkomt. Ik was dan ook stom verbaasd toen ik er eentje IRL tegenkwam op het fabuleus mooie eiland 宮島 Miyajima, bekend van de knalrode 鳥居 torii, de grote poort met zijn poten in het water aan het strand.

    Tot Arjen het zei op TV, wist ik niet dat de wasbeeerhond een hond was. Het is waar dat het karakter 狸, het radikaal hond heeft. Maar ik lees nu dat dat een verbastering van 豸 is, het badger (das) radikaal, dat weer niets met honden te maken heeft, eigenlijk meer met katachtigen. Zie https://www.joyokanji.com/radical-notes/153-badger-radical-%E8%B1%B8
    Maar aangezien het dus echt een hondachtige is, is die verbastering beter dan het origineel! Meer een verbetering dus, dan een verbastering. Nice.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *