In je broekje

Iemand zei dat elke boektitel beter werd als je er ‘in je broekje’ achter zet. Het is waar. De Goddelijke Komedie in je Broekje (Dante). De Aanslag in je Broekje (Harry Mulisch). Het Vreugdevuur der IJdelheden in je Broekje (Tom Wolfe). De Donkere Kamer van Damocles in je Broekje (W.F. Hermans). De Stille Kracht in je Broekje (Louis Couperus). Het Verzameld Werk in je Broekje (Karel van het Reve). De Toverberg in je Broekje (Thomas Mann). Witte Tanden in je Broekje (Zadie Smith). Een Samenzwering van Idioten in je Broekje (J.K. Toole). De Kracht van het Nu in je Broekje (Eckhart Tolle). De Grote Talkshowoorlog in je Broekje (Angela de Jong). De Geschiedenis van de Westerse Filosofie in je Broekje (Bertrand Russell). De Macht van Meneer Miller in je Broekje (Charles den Tex). De Pest in je Broekje (Albert Camus). Blauwe Maandagen in je Broekje (Arnon Grunberg). Een Hartverscheurend Verhaal van Duizelingwekkende Genialiteit in je Broekje (Dave Eggers). Amerikaans Riool in je Broekje (James Ellroy). Dood op Krediet in je Broekje (L.F. Céline). Nader tot U in je Broekje (Gerard Reve). De Bijbel in je Broekje (God). En natuurlijk het boek dat ik momenteel aan het lezen ben: Natte Witte Asperges in je Broekje (van uw favoriete Playboy Bunny Robert van Eijden). In de comments zie ik graag uw favoriete boeken in je broekje.

Molovich
Erkend miskend genie. Motto: succes is voor losers.

26 Reacties

  1. Euforie in je broekje (Christiaan Weijts)
    Elementaire Deeltjes in je broekje (Michel Houellebecq)
    De Zondvloed in je broekje (Jeroen Brouwers)
    Madame Bovary in je broekje (Flaubert)
    Alles is verlicht in je broekje (Jonathan Safran Foer)

  2. Buurtkinderen in je broekje – Arjen Duinker
    Eeuwig dag eeuwig nacht in je broekje – Inez van Dullemen
    Het hermetisch zwart in je broekje – Marguerite Yourcenar
    Een akkefietje in je broekje – Mark Haddon
    Dagen van schaamte in je broekje – Lineke Dijkzeul
    Piep zei de muis in je broekje – M.J. Arlidge
    De ontdekking van de hemel in je broekje – Harry Mulisch
    De uitvreter in je broekje – Nescio
    Grote verwachtingen in je broekje – Charles Dickens / Geert Mak
    Oorlog en vrede in je broekje – L. Tolstoj

        1. @Dirk, wil je alsjeblieft eens een keer ophouden met al je vervelende beledigingen of grapjes hier op Nurks tegen mij als je daar geen goede redenen voor hebt! Dat
          je al mijn eerdere reacties hier niet altijd even goed begrijpt kan ik me nog wel indenken maar natuurlijk kijk je vast ook niet naar jezelf omdat je blijkbaar denkt dat je zelf toch zo goed, lief, aardig, perfect, volmaakt enz. bent!
          Ander kun je net zo goed aan een aantal kennissen van mij vragen waarom zij zo graag preoccuperen op bijvoorbeeld; trolleybussen, krokodillenvlees, papieren pijltjes, Bassie en Adriaan, Suske & Wiske, Heidi in de bergen, Duitse muziek en het journaal, spuitbussen, teddyberen, het weer, treintijden, Bolle Gijs uit de Efteling etc. want als jij al tussen hen had ingezeten dan was je vast en zeker al knettergek geworden!
          Wie weet had je in 1930 aan Peter Kürten, de Vampier van Düsseldorf, kunnen vragen wat hij in zijn broek(je) had zitten maar ongetwijfeld had hij daar ook vast en zeker een mes, bijl, schaar of een ijzeren staaf in verborgen waarmee Kürten jou allang had mishandeld of vermoord! Hij was bovendien dol op het aanranden, verkrachten, vermoorden en het bloed opdrinken van vrouwen en meisjes!

          1. Ben jij de Jules Vismale die bij Sargasso uitgekotst is? Ze zullen wel blij met jou zijn hier…

  3. Ik opteer voor Mein Kampf in je Broekje.

    En nu we toch zo lekker met die Deutsche Sprache bezig zijn… wat een opvallend lieve Natte Witte Asperges-Wiedergutmachungsreview van de (meestal) bloedzuigende etters van LetterenTribunaal op Bol.com zeg! Dat verdient Robert dan ook wel!

      1. Het lijkt een beetje een bezopen actie van mensen die van Tonic zeggen te houden, maar anderzijds is het een kwestie van geduld tot iedereen over dit geniale boek lult. Lezen!!! Doen!!! Ralf Mohren heeft zó iets groots gepresteerd!

  4. Leuk stukje! Maar u zag dé broekjesklassieker Gejaagd Door De Wind In Je Broekje (Margaret Mitchell) over het hoofd. Wel zo fris overigens.

    1. Maar zulke vragen worden steeds ingewikkelder om te bentwoorden. Van de week begon er een ingezonden brief in Trouw met: Als ouders van een non-binair kind….
      En dan haak ik als cis-man al af: wat staat daar eigenlijk, wat is dat voor kind?

  5. Ik vroeg mijn laatste min of meer vaste vriendin of ze wist wie E.L. James was.
    – Nee, wie is dat dan?
    – Dat is de schrijfster van Vijftig Tinten Grijs In Je Broekje.
    – O.
    – En nu we het daar toch over hebben: ## ### ### ## ########.
    Ik heb haar en haar haar nog wel naar het station gebracht.

  6. @Esther, ik ben helemaal NIET uitgekotst bij Sargasso want daar ben ik ten eerste in 2016 ZELF persoonlijk mee gestopt omdat toen een bepaalde filosofie van mij daar niet goed werd begrepen en ten tweede waren de onderwerpen bij Sargasso, in mijn ogen althans, later toen zo saai voor mij geworden dat ik helemaal geen zin had om daar nog verder op te reageren en om verdere conflicten daarmee te voorkomen!
    Daarbij vraag ik me eigenlijk af waarom je dit aan mij vraagt omdat ik jouw naam nog nooit bij Sargasso ben tegengekomen en dus daar nog nooit op op jou kon reageren. En wat dat blij zijn op Nurks betreft: toen er op Nurks titels begonnen over IJs en Donald Duck en familie, waar ik filosofische lessen uit trok of vergeleekt, waren veel mensen op Nurks daar aanvankelijk ook heel blij mee of vonden het juist grappig.
    Maar veel later werden bepaalde reacties van mij op Klimaatspijbelen en Spreeuwenvolk blijkbaar niet door iedereen goed begrepen waardoor het mij de grootste moeite kostte om geen ruzies hier op Nurks te krijgen met iedereen omdat ik daar namelijk helemaal GEEN zin in heb!
    En voor het geval je (misschien) van plan lijkt om met mij felle discussies te gaan voeren waarbij een soort ja/nee-spelletjes kunnen ontstaan: jij zou het toch zeker ook niet leuk vinden als jij hier op Nurks zou worden uitgekotst als bepaalde reacties van jou hier eventueel verkeerd worden begrepen?
    Want ik heb namelijk iets heel goed geleerd van het discusseren met anderen op welke site op internet dan ook: het is juist heel gemakkelijk om commentaar op anderen te geven als die verkeerde dingen doen of schrijven maar ik maak alleen niet snel mee dat die anderen ook eens kritiek op zichzelf hebben!
    We zijn tenslotte allemaal maar gewone mensen van vlees en bloed, we zijn ook niet onsterfelijk, we hebben allemaal tekortkomingen, we maken allemaal fouten, we hebben ook vaak genoeg pech en meningsverschillen en we kunnen nou eenmaal ook geen liefde, vriendschap, blijheid, geluk etc. kopen, verkopen of afkopen!
    Ik hoop dat ik hiermee heel duidelijk genoeg ben geweest en ik herhaal het nogmaals aan iedereen hier op Nurks die het misschien weer verkeerd begrijpen: ik heb namelijk totaal GEEN zin om eindeloos over en weer meningsverschillen te blijven rondstrooien of ruzie te gaan maken omdat ook niemand daar iets aan heeft!
    Wie namelijk constant ruzie met anderen maakt zal in werkelijkheid nooit vrede met zichzelf hebben en in de nabijige toekomst zal toch iedereen, inclusief ikzelf, een keertje moeten gaan stoppen met reageren op Nurks!
    Ben ik hiermee verder duidelijk genoeg geweest? Met vriendelijke groeten!

    1. Wat maak je je weer drúk, Sjuultje… Is niet goed voor je hart, joh. Nu wordt het echt tijd dat ook jij in je broekje afdaalt en wat aan self-therapy gaat doen. Daar gaan we. Grijp je Willie Wortel stevig vast, concentreer je gedachten op PocahontAss, Doornloosdoosje, Katrien Fuck, neem jezelf mee naar het immer vreugdevolle ritme van Ruckstad en sla Kwik en Kwek maar over. Knap je van op, gozer!

      1. @Perry Tromp, als je mijn eerdere reacties ook eens heel goed had gelezen dan had je kunnen weten dat ik nogal preuts ben ingesteld, absoluut GEEN seks wil met anderen, allang ben gestopt met het kopen van Donald Duck en aanverwante strips!
        En nog even een eerlijke vraag: ben jij van nature zo lief, goed , aardig, perfect en zonder enige zonde? Want in het begin was je toch zo dol op mijn reacties totdat het later, wat die lammergier betrof en mijn maquette, helemaal fout ging!
        Daarbij bof je zelfs nog dat je nooit op de site van Michel Krielaars (die werd jaren geleden opgeheven omdat die man knettergek werd van al de meningsverschillen, beledigingen en ruzies op zijn reacties over Rusland) hebt gediscussieerd met Anti-Fascist en Henk Gerrits!
        Vooral die laatste had zijn ziel en zaligheid zodanig aan die akelige Jozef Stalin verkocht alsof deze nooit verkeerde dingen kon doen en toen wilde Gerrits zelfs nog de massamoord op de 20.000 Poolse officieren bij Katyn in 1940, 80 jaar geleden, in de schoenen van de Duitsers schuiven!
        Daarbij had Gerrits, een rasechte neo-communist, een schrijfstijl ontwikkeld alsof hij nog niet eens de lagere school had afgemaakt en door zijn fanatiekheid werd hij door Krielaars hierna meteen uit diens site verwijderd!
        Als bovendien Anti-Fascist hier op iedereen bij Nurks commentaar ging leveren over de EU, Rusland, WO II etc. dan had hij ons allemaal, jou inbegrepen, zeker uitgemaakt voor fascisten en neo-nazi’s!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *