In je broekje

Iemand zei dat elke boektitel beter werd als je er ‘in je broekje’ achter zet. Het is waar. De Goddelijke Komedie in je Broekje (Dante). De Aanslag in je Broekje (Harry Mulisch). Het Vreugdevuur der IJdelheden in je Broekje (Tom Wolfe). De Donkere Kamer van Damocles in je Broekje (W.F. Hermans). De Stille Kracht in je Broekje (Louis Couperus). Het Verzameld Werk in je Broekje (Karel van het Reve). De Toverberg in je Broekje (Thomas Mann). Witte Tanden in je Broekje (Zadie Smith). Een Samenzwering van Idioten in je Broekje (J.K. Toole). De Kracht van het Nu in je Broekje (Eckhart Tolle). De Grote Talkshowoorlog in je Broekje (Angela de Jong). De Geschiedenis van de Westerse Filosofie in je Broekje (Bertrand Russell). De Macht van Meneer Miller in je Broekje (Charles den Tex). De Pest in je Broekje (Albert Camus). Blauwe Maandagen in je Broekje (Arnon Grunberg). Een Hartverscheurend Verhaal van Duizelingwekkende Genialiteit in je Broekje (Dave Eggers). Amerikaans Riool in je Broekje (James Ellroy). Dood op Krediet in je Broekje (L.F. Céline). Nader tot U in je Broekje (Gerard Reve). De Bijbel in je Broekje (God). En natuurlijk het boek dat ik momenteel aan het lezen ben: Natte Witte Asperges in je Broekje (van uw favoriete Playboy Bunny Robert van Eijden). In de comments zie ik graag uw favoriete boeken in je broekje.

9 responses

 1. Euforie in je broekje (Christiaan Weijts)
  Elementaire Deeltjes in je broekje (Michel Houellebecq)
  De Zondvloed in je broekje (Jeroen Brouwers)
  Madame Bovary in je broekje (Flaubert)
  Alles is verlicht in je broekje (Jonathan Safran Foer)

 2. Buurtkinderen in je broekje – Arjen Duinker
  Eeuwig dag eeuwig nacht in je broekje – Inez van Dullemen
  Het hermetisch zwart in je broekje – Marguerite Yourcenar
  Een akkefietje in je broekje – Mark Haddon
  Dagen van schaamte in je broekje – Lineke Dijkzeul
  Piep zei de muis in je broekje – M.J. Arlidge
  De ontdekking van de hemel in je broekje – Harry Mulisch
  De uitvreter in je broekje – Nescio
  Grote verwachtingen in je broekje – Charles Dickens / Geert Mak
  Oorlog en vrede in je broekje – L. Tolstoj

 3. Ik opteer voor Mein Kampf in je Broekje.

  En nu we toch zo lekker met die Deutsche Sprache bezig zijn… wat een opvallend lieve Natte Witte Asperges-Wiedergutmachungsreview van de (meestal) bloedzuigende etters van LetterenTribunaal op Bol.com zeg! Dat verdient Robert dan ook wel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *