De toekomst

Ik leef in de toekomst. Ik kan niet het nu bekijken zonder te fantaseren over pakweg 20 jaar later. De meest nietszeggende waarneming kan een aanleiding zijn. Weilanden. Windmolens. Maar ook natuurlijk Het Glazen Plafond. Kanker. De Automatisering.

Doodvermoeiend. Ik ben dan ook doodmoe.

De Mensheid als in: “Hou ik van de Mensheid?” Het aanvankelijke Nee wordt in de kiem gesmoord bij de gedachte aan de leuke jonkies die het universum van mijn kroost bevolken. Daar wil je het wel voor doen. Houden van de mensheid. Proberen de toekomst te redden. De soort niet denkbeeldig in het afvoerputje laten verdwijnen.

Dat gaat niet makkelijk want normale waarneming be like: chimpansees. Moordzuchtige bendes die baby’s van de naburige stammen opvreten. Natuur, andere soorten: onbelangrijk.

Maar goed. Even één voor één.

WEILANDEN:
In mijn geestesoog zijn ze al volgebouwd.
De influisteraars van de VVD worden zo langzamerhand gek bij het zien van die onbenutte leegte. Maar bestemmingsplannen zijn niet zomaar aan te passen. Straks krijg je de satan van projectontwikkeling: inspraak. Hoe zorg je dat je mag bouwen? Heel sneaky. Je zorgt dat het Volk boeren gaat haten. Het enige wat je hoeft te doen is de boeren razend te maken. Wat van een niet te dromen eenvoud is.
=> land vol hoogbouw => vol mensen => vol irritaties => mensen willen dood => mensheid krimpt => niets meer aan het handje.

GLAZEN PLAFOND:
Als feministe ben ik voor de zelfbeschikking van vrouwen. Dat als een vrouw wil werken, ook in de duurbetaalde sectoren, ze dezelfde kansen als een man moet kunnen krijgen. Tot zekere hoogte krijgt ze dat. Tot ze moeder wordt. Dan moet je of een bitch worden die de hunkering van haar kinderen voor hun moeder negeert, of je doet de spreekwoordelijke stap terug.
=> zwangerschappen worden uitgesteld => bevolking krimpt => precies wat ik wil.

KANKER:
Het ene gifschandaal is nog niet geluwd dat de chemiereuzen al nieuwe producten ontwikkeld hebben. Waarvoor nog geen tests bestaan. Die tientallen jaren gebruikt worden door boeren en industrie voordat er regels daarvoor worden gemaakt.
=> kanker => bevolking krimpt => OZ blij.

Maar dan:

AUTOMATISERING:
Mijn grote angst. As we speak wordt Het Systeem geïmplementeerd. Slimme apparaten met elkaar verbonden, die zichzelf kunnen reproduceren, waarvan de kroost de lessons learned van de ouders bij de geboorte al verinnerlijkt hebben. Machines, intelligenter dan wij, uit de koker van Kapitalisme en Leger, die de doelstellingen van deze gebieden in hun DNA hebben. Die weten bovendien waar je de mosterd haalt, in casu stroom en onderdelen. Want dat kunnen ze zelf maken. Uit inerte materie
=> levende wezens niet nodig => mensheid sterft af of wordt uitgemoord.

WINDMOLENS:
Och wat lijkt het lieftallig, zo’n vriendelijke reus die je TV van voeding voorziet. Elke dag worden nieuwe gebouwd. Wat nog leeg is aan Nederland wordt in rap tempo vol gebouwd met die dingen.
Voeding voor Het Systeem => mensheid sterft af of wordt uitgemoord.

Het probleem is dat ik me daar druk om maak. Om die leuke jonkies, waarvan de kinderen in zo’n wereld zullen leven. Ik moet dat afleren. Doorgevoerde cynisme als enige weg naar geluk.

Oud Zeikwijf
Beroepsbrokkenpiloot. Vloog nochtans op haar achtste reeds rakelings langs bergkammen om berggeitjes en bergmarmotjes te tellen. Is tot haar eigen verdriet gemodelleerd naar haar vader, een onbehouwen Italiaanse charmeur met een groot hoofd en een passie voor even belachelijke als tijdrovende hobby’s. Komt oorspronkelijk uit Frankrijk. Heeft in Japan gewoond. Woont sinds begin jaren ’80 in een boomhut op het Waterlooplein in ‘Magies Centrum Amsterdam’, van waaruit ze haar schrijfsels via rooksignalen aan de redactie doorseint. Ze schrijft ook voor AT5, Sargasso en voor Kutbinnenlanders. En op haar eigen stukje internet: oudzeikwijf.com.

3 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *