Omroep Nurks

Schermafbeelding 2019-11-28 om 11.39.14

Het leek me wel weer tijd voor een nieuwe publieke omroep. Vandaar: Omroep Nurks. Speciaal voor mensen die van mening zijn dat er nooit genoeg te mopperen is.

De wereld is een zooitje en het leven is onrechtvaardig. Het enige wat je tegenover al die ellende kan zetten, is een beetje schoonheid. Als balsem voor de gewonde ziel. Gaat Omroep Nurks dat bieden? Helaas niet. Integendeel zouden we haast willen zeggen. Schoonheid zoek je maar elders.

Waar Omroep Nurks wel voor kan zorgen, is wat meer nukkigheid. Het maatschappelijk chagrijn bestendigen en, als het even kan, nog wat groter maken. Omroep Nurks is de jeuk op je rug, de volle blaas die jou uit fijne dromen wekt en de zoemende mug in een klamme zomernacht.

In ‘De wereld rond in 80 minuten’ gaan we in 80 minuten de wereld rond door elke minuut een werkende klok uit een ander land te laten zien. Naast het getik van de klok, horen we bij elke klok een bejaarde in zijn of haar eigen taal opsommen wat er vroeger allemaal beter was.

Of wat te denken van het programma ‘Vol of leeg?’ waarin elke week twee BN’ers van de C-garnituur tegenover elkaar gaan zitten met tussen hen in een glas dat voor de helft gevuld is met melk. De ene semi-bekende Nederlander vindt het glas half vol. De ander vindt het half leeg. En ze komen geen centimeter dichter tot elkaar!

In Ranking the Stars gaan elke week twee astrologen met elkaar in discussie over de beste en slechtste sterrenbeelden van de maand. Daarna lezen ze elkaars horoscoop en geven ze advies. Via een speciale app kunnen kijkers bepalen wie heeft gewonnen.

In Cultuurshock kijken we naar mensen die naar schilderijen kijken en daarbij schokjes krijgen toegediend. Hoe mooier ze iets vinden, hoe harder de schok.

In het zwaar gesponsorde programma Met LEGO Kun Je Alles Maken probeert Dolf Jansen elke week het hoofdkantoor van Microsoft na te bouwen. (Schaal 1:55.) Als het bijna klaar is, komt er steevast iets of iemand binnen om het te verwoesten.

In het programma 10 Seconden laten we steeds tien seconden van een muziekclipje zien. Niet meer. Niet minder.

In het programma Haringkaners kijken we naar mensen die haring eten.

In de Late Night Show ‘Maarten!’ praat Harmen Siezen met mensen over Maarten van Rossem.

En in het programma Hoofdpijndossier laat Jaïr Ferwerda zich elke week door een andere politicus voor het hoofd slaan met een uitgeprint dossier dat op dat moment in de actualiteit is. Ferwerda begint steeds positief, maar naarmate de uitzending vordert wordt hij steeds chagrijniger.

Waarmee we bij de kernbegrippen zijn aanbeland. Het fundament van de programmering: chagrijn en desinteresse. Lijkt je dat wat? Word dan nu tientjeslid. Of zak in de stront.

Molovich
Erkend miskend genie. Motto: succes is voor losers.

1 reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *