Hennep hoort buiten te groeien

Het stuit mij, als voormalig secretaris van de Lowlands Weed Compagnie die aan de wieg stond van het gedoogbeleid voor softdrugs, tegen de borst dat (staats)wiet in kassen wordt gekweekt. Hennep is de makkelijkste plant op aarde: het groeit al eeuwen in de volle grond, zonder kunstmest noch insecticide. Net brandnetels. Met het oog op milieu, energiekrimp en mentale gezondheid: plant je hennep gewoon buiten! Het THC-gehalte en de prijs zullen normaliseren.

De staat moet dit nu echt zelf gaan toepassen én mogelijk maken voor jan en alleman. Die vermaledijde verbodclausule in huurcontracten van verhuurgiganten moet weg. Invallen van politieagenten die een eenzaam plantje komen rooien: niet meer doen. Binnen de korste keren is de voordeurachterdeurinconsequentie optimaal opgelost.
Want in de huidige situatie is het hebben van een plant in je tuin ook niet veilig. De prijs is zo hoog, die wordt gewoon gejat! Daarom pleit ik voor de BRANDNETELISERING van hennep:

– minder THC: geen psychoses
– verkoopprijs laag
– democratisch: ieder balkonbezitter kan een plant laten groeien.

Oud Zeikwijf
Beroepsbrokkenpiloot. Vloog nochtans op haar achtste reeds rakelings langs bergkammen om berggeitjes en bergmarmotjes te tellen. Is tot haar eigen verdriet gemodelleerd naar haar vader, een onbehouwen Italiaanse charmeur met een groot hoofd en een passie voor even belachelijke als tijdrovende hobby’s. Komt oorspronkelijk uit Frankrijk. Heeft in Japan gewoond. Woont sinds begin jaren ’80 in een boomhut op het Waterlooplein in ‘Magies Centrum Amsterdam’, van waaruit ze haar schrijfsels via rooksignalen aan de redactie doorseint. Ze schrijft ook voor AT5, Sargasso en voor Kutbinnenlanders. En op haar eigen stukje internet: oudzeikwijf.com.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *