Onmenselijke landen

Waar ze je straffen voor menselijke dingen. Zoals liefde.
Liefde, in zulke gevallen meestal seks, een sterke, menselijke drift. Sterker dan haat.
Hoera voor wie het in toom weet te houden, maar voor de rest: arme sloebers, m.a.w.: mensen.

Het bestraffen van de liefde? Liefde straft al genoeg.

6 maanden ben je verliefd. Je ziet het object van je genegenheid in een zweem van licht: het takje van Stendhal – een doodgewoon takje bedekt met fonkelende kristallen, nadat het in een zoutmijn heeft gelegen.
Na 6 maanden vallen de kristallen eraf. En dan zit je opgezadeld met het stuk hout. “Er zit een lul vast aan die lul” waarschuwde de vrouw van de Indiaan. Om te zwijgen over al dan niet gewenste zwangerschappen, soa’s, vechtscheidingen, en wat dies meer zij.
En als de kristallen er nou eens níet afvallen, dan blijkt je geliefde van jaren dood te gaan, jou achterlatend in de Put van Verdriet en Pijn.

Nee de liefde hoef je niet te straffen. Dat doet ie zelf wel.

4 responses

    • Ow, had ik die slotzinnen te dramatisch geinterpreteerd? En als de kristallen er nou eens níet afvallen, dan blijkt je geliefde van jaren dood te gaan, jou achterlatend in de Put van Verdriet en Pijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *