Women Inc. oftewel De vrouw met het badwater

Oud Zeikwijf doet het interview van Roos Moggré voor éénVandaag dunnetjes over. Op de spreekstoel: Jannet Vaessen, directeur van Women Inc.
In het begin doet Roos het prima. Dan komt Joyce Bovenhuis in beeld, die vertelt wat de leden van het opiniepanel zoal stemmen.

JB: Als alleen vrouwen stemden, dan zaten er 5 parlementariërs voor de Partij voor de Dieren in de Tweede Kamer. 2 keer zoveel als nu.
OZ: Je bedoelt 8 toch? 2 x 4 is toch nog steeds 8?

Daarna gaat het een tijdje weer goed, tot de slotscene. Jannet geeft ons haar stemadvies. We dienen een vrouw te kiezen, je verwacht niet anders van de directeur van een belangenorganisatie voor vrouwen, niet waar. Jannet vangt immers een klein tonnetje per jaar om die belangrijke boodschap te verkondigen. Daar gaat ze:
JV: Het hoeft niet per se een vrouw te zijn.
OZ: O, een hond dan?
JV: Nee natuurlijk niet.
OZ: Dan misschien toch een man?
JV: Ja, als hij maar van kleur is.
OZ: Wie dan? Tunahan Kuzu?
JV: Nou, kan ook iemand van een andere leeftijd.
OZ: Noem man en paard, op wie moeten we stemmen? Frits Bolkenstein?
JV: Ohnee, nee, genoeg oude witte mannen op het pluche!
OZ: Rob Jetten dus?
JV: Het maakt niet uit! Als er maar diversiteit komt! Want dan KOMT ALLES VANZELF GOED.

******
links:
uitzending: https://eenvandaag.avrotros.nl/item/eenvandaag-17-08-2019/
uitleg: https://eenvandaag.avrotros.nl/item/werken-na-je-huwelijk-mocht-vroeger-niet-maar-deze-vrouwen-deden-het-toch/
Jaarrekening 2018 Women Inc.: https://www.womeninc.nl/Uploaded_files/Zelf/jaarrekening-2018-stichting-women-inc-z.4c0fa9.pdf

Oud Zeikwijf
Beroepsbrokkenpiloot. Vloog nochtans op haar achtste reeds rakelings langs bergkammen om berggeitjes en bergmarmotjes te tellen. Is tot haar eigen verdriet gemodelleerd naar haar vader, een onbehouwen Italiaanse charmeur met een groot hoofd en een passie voor even belachelijke als tijdrovende hobby’s. Komt oorspronkelijk uit Frankrijk. Heeft in Japan gewoond. Woont sinds begin jaren ’80 in een boomhut op het Waterlooplein in ‘Magies Centrum Amsterdam’, van waaruit ze haar schrijfsels via rooksignalen aan de redactie doorseint. Ze schrijft ook voor AT5, Sargasso en voor Kutbinnenlanders. En op haar eigen stukje internet: oudzeikwijf.com.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *