Het is gezien

briefje3

Iemand bij ons in de straat had zestien blauwe tonnen tegen een muurtje gezet. Van het soort waarin meestal drugsafval wordt opgeborgen.

Wat bleek: de hardloopwedstrijd van afgelopen zondag trok door onze straat en je kon een straatbarbecue winnen als je op een originele manier de troepen zou aanmoedigen. De tonnen stonden daar om op te trommelen.

Dat lieten mijn dochter en ik ons geen twee keer zeggen. Ik zou gaan trommelen, mijn dochter ging gewapend met twee plantenspuiten voor verkoeling zorgen. Naast haar stond een dame met een tuinslang. Als er iemand aan kwam die nood aan water had, spoten zij en mijn dochter hem of haar nat. De dame met de tuinslang, mijn dochter met de plantenspuit. Het stampende muisje en de olifant.

In afwachting van de eerste lopers was mijn dochter even naar binnen gegaan. Niet veel later kwam ze terug met een klein papiertje waar ze een boodschap op had geschreven ter aanmoediging van de hardlopers. De boodschap bestond uit vier regels. Mijn dochter vergeet achter werkwoorden een n te zetten, schrijft de d vaak als b en vice versa, schrijft de s in spiegelbeeld en draait de eu meestal om. Als je dat weet, kon je het volgende lezen:

‘Winnen daar gaat het niet om. Rennen is leuk. Dus blijf daar niet staan, ren zo hard als je kan.’

Sentimenteel als ik ben, heb ik dit briefje met tranen in mijn ogen aan een jonge berk vastgeplakt. Geen hardloper die het zou zien. De enige die het briefje zouden opmerken waren ik en God, ervan uitgaande dat we met een goede God te maken hebben. Het briefje was als de omvallende boom in een bos waar niemand is om het te horen.

Maar toen kwam er iemand aan om ons te filmen. En die iemand nam ook een shot van het briefje. En dat briefje is te zien in de 15e seconde van een compilatiefilmpje over de hardloopwedstrijd. De wereld is voor even weer gered, u kunt met een gerust hart gaan slapen.

Molovich
Erkend miskend genie. Motto: succes is voor losers.

2 Reacties

  1. En dat briefje is te zien in de 15e seconde van een compilatiefilmpje En toen schoot je weer vol natuurlijk. Meneer de filmer kan een aardig potje monteren – maar wat een allejezus irritante score zit eronder.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *