Uitvaart

Ik weet niet of ik gecremeerd of begraven wil worden. Het maakt me niet zoveel uit. Aan de leeuwen of gieren gevoerd worden lijkt me wel wat. Dat hoeft niet voor het publiek, zo exhibitionistisch ben ik nu ook weer niet. De overblijfselen mogen worden verbrand, de as mag in een urn in het venster komen te staan. Of over de IJssel uitgestrooid.

Tijdens de uitvaart liever geen muziek. Een begrafenisondernemer vertelde mij eens dat begrafenissen zonder muziek de meeste indruk maken. Niet dat ik nu per se wil dat mijn uitvaart indruk maakt, maar het zette me wel aan het denken. Muziek op een uitvaart kan er ook voor zorgen dat je een liedje nooit meer wil horen omdat je er te verdrietig van wordt. Aan de andere kant kan het wellicht ook troost bieden.

Er mogen wel redes gegeven worden. Met daarin de nodige luchtigheid en gedichten die niet bij mij passen. Om pijnlijke stiltes op te vullen heeft de redevoerder een knop tot zijn of haar beschikking met een lachband.

10 responses

  1. Geen kinderen dus die de kist beschilderen met Cobra-achtige werken? Geen weduwe die naast je begraven (‘ja hallo, maar ik leeef nog hoor!’) moet worden?

  2. @ jules vismale,
    tijd niks van je gezien, doordravende mafkees. jammer, want behalve jou heb ik niet zo veel om me aan te ergeren, en het leven moet niet alleen maar leuk zijn want dan wordt het zo’n sleur. hebben ze jou ook begraven, of gecremeerd, of allebei, voor de zekerheid?

  3. ja die gieren of leeuwen, dat leek me ook wel wat. Ik wilde eigenlijk nog levend in de leeuwenkuil stappen, als het zover was, in een poging de euthanasiepraktijk wat te versimpelen, niet waar, maar David Attenborough heeft daar een stokje voor gestoken. Ik zag leeuwen een gazelle opeten, te beginnen bij de kont. De gazelle leefde nog. Nix fatsoenlijk eerst de strot doorbijten, of de nek breken.
    Eerst dus maar wachten voor ik echt dood ben, en dan pas in de leeuwenkuil.
    Dat uiteraard allemaal niet mag, dus dat zullen jullie maar stiekem moeten doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *