Kaboutertje Doerak

Kaboutertje Doerak had op de kop van Koning Willem-Alexander gescheten. Dat deed hij zo nu en dan. Vooral als hij boos was. Dit keer was hij boos vanwege de Brexit. Hij had nu eenmaal Schots bloed door zijn aderen stromen.

Dat Koning Willem-Alexander helemaal niks met de Brexit te maken had, kwam niet op in de kleine hersentjes van Kaboutertje Doerak. Hij was helaas de slimste niet. Daar was hij zich uiteraard niet van bewust. Tijdens zijn geboorte, alweer een kleine 238 jaar geleden, had Kaboutertje Doerak klem gezeten, waardoor zijn hersentjes werden samengeperst. In tegenstelling tot bijna alle andere Kaboutertjes, had kaboutertje Doerak geen punthoofd. Weinig mensen weten dit, maar de puntmutsen van kaboutertjes zijn altijd gevuld. Met punthoofden. Maar niet bij Kaboutertje Doerak dus. Die is daar veel mee gepest. Kaboutertje Plathoofd noemde ze hem. Vond Kaboutertje Doerak niet leuk.

Wellicht komt zijn woede daar ook vandaan. Bijna alle kaboutertjes hebben korte lontjes, maar die van Kaboutertje Doerak spande de kroon! En daarom had Koning Willem-Alexander nu dus een kabouterdrol op zijn hoofd. Behoorlijk tevreden met zichzelf ging Kaboutertje Doerak weer terug in het oor van onze vorst zitten. Lekker tv kijken. Benen op een voetenbankje. Biertje binnen handbereik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *