Het leven overkomt mij

‘Het leven overkomt jou’, zegt mijn vrouw weleens als er iets buiten mijn weten om heeft plaatsgevonden terwijl ik alle ruimte had om er invloed op uit te oefenen.

Sinds ons verblijf in Edinburgh is mijn scheerschuim op. Ben ik in de supermarkt, dan vergeet ik om nieuwe te kopen. Gevolg: ik heb een baardje van een week of twee.

Los hiervan ben ik vorige week woensdag naar de kapper gegaan.

‘Haal er maar flink wat af’, zei ik. Waarna ik mij verdiepte in een artikel over Lewondowski vs. Google.

Sinds mijn dertiende heb ik niet meer zulk kort haar gehad. ‘Heb je een nieuwe look?’, vragen de mensen als ze mij met kort haar en stoppelbaardje zien. ‘Staat leuk.’

Ze bedoelen het goed, maar ik heb eigenlijk liever dat de mensen niks bijzonders aan me zien. Nu zien ze iemand die zichzelf een make-over heeft gegeven. Ik sta niet graag bekend als iemand die aan make-overs doet. Dus leg ik steeds maar uit dat het de samenloop van omstandigheden is. Een onopzettelijke make-over.

Ik heb er part noch deel aan gehad.

Molovich
Erkend miskend genie. Motto: succes is voor losers.

2 Reacties

  1. Voor veel kinderen overkomt dadelijk ook eens in Zaandam iets wat ze oftewel prettig of niet leuk vinden in de vorm van een pretpark in een chocoladefabriek! Daar zullen kinderen en volwassen worden rondgereden in een achtbaan en zien hoe daar chocolade-repen wordt gemaakt al hoop ik dat kinderen hierna niet, zoals dat de vier oververwende en vreselijke kinderen in ‘Sjakie en de chocoladefabriek’ verging, aan chocolade verslaafd raken waardoor ze moddervet worden en anders HEEL vaak naar de tandarts toe moeten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *