Nu is het MIJN tijd te genieten

Hee jongens, wat denken jullie? Hoe lang hebben we nog voordat we allemaal dood neer pleuren? Ik zelf denk dat het binnen tien jaar wel gebeurd is. Ik bedoel, wetenschappers, het zijn schatten van mensen, maar als je ook maar een beetje Wetenschaps kan lezen weet je hoe laat het is.
“We zijn voor 99,99 procent zeker dat vaccinaties geen autisme veroorzaakt.”
Dat is Wetenschaps voor “Ik begrijp niet goed waarom jullie denken dat dit zo is, en tsja, het zal theoretisch gezien niet 100% uit te sluiten zijn, denk ik?” …maar mensen lezen het als “Het is bewezen dat er een 0.01 kans bestaat dat vaccinaties autisme veroorzaken dus HET KAN, DUS IS HET GIFTIGE BAGGER.”

Ook met het klimaat. Stel de vraag “Is het nog mogelijk de planeet leefbaar te houden voor mensen?” en je krijgt het zelfde antwoord: “Ik begrijp niet goed waarom jullie denken dat dit kan, maar tsja, het zal theoretisch gezien niet 100% uit te sluiten zijn, denk ik? Als we allemaal hééééééél goed ons best doen LOL!”

Eerlijk is eerlijk, niet elke wetenschapper denkt zo. Dat zijn de autisten die niet begrijpen hoe mensen in elkaar zitten. Ik geef het zo’n twee, drie financiele tegenvallers gelinkt aan IETS van druppels op de gloeiende plaat proberen te spuiten voordat de revolutie uitbreekt. Wereldwijde babyboomer beweging met de slogan “Maar nu is het MIJN tijd te genieten!!1!” en “IK HEB HIER HART VOOR GEWERKT!”

Of die dan zorgen voor een exponentiele klimaatontploffing, of de wereld op z’n anderzins laten ontploffen door nucleair geruzie over “STELLETJE ASOCIALEN VAN LAND X, ZIJ WILLEN AALLEEN GENIETEN TERWIJL DE WERELD NAAR DE KLOTE GAAT MAAR NU IS HET MIJN TIJD OM TE GENIETEN”, dat laat ik in het midden.

En nu zit ik te vitten op babyboomers, maar wees eens eerlijk, zijn we niet allemaal aan het intrappen op een veels te stil liggend lichaam?
“Oh de westerse consumptiemaatschappij is vréselijk. Die sloopt de planeet.” vinden en tien keer per jaar naar Thailand vliegen voor je spirituele zelfontplooing. Elektrisch rijden en spouwisolatie hebben “Omdat alles naar de klote gaat, daarom staat ook het hele huis vol met airconditioners, want je merkt het echt he, die klimaatopwarming? Hélémaal niet prettig of aangenaam.”
Lekker boos naar kwaadaardige vervuilende buitenlandse bedrijven kijken, wiens spullen en diensten we massaal kopen voor min één euro bij Ali baba punt com “Want als het meer moet kosten geef ik het wel lekker ergens anders uit!”.

En probeer het je in te denken. Niet één genoegen opgeven, niet twee, maar allemaal. Niet alleen voor jezelf, maar het iedereen om je heen zien doen. Dat je partner ook niet meer op vakantie hoeft en vlees te eten, dat alles stuk moet gaan eer je het vervangt, geen nieuwe speeltjes en gadgets, geen boeken en papier en nieuwe meubels. Zelfs ALS je het kan voorstellen, kan je dan voorstellen hoe de economie in elkaar klapt? Hoeveel nutteloze kutbanen afhankelijk zijn van de planeet te kettingverkrachten?

En kijk dan om je heen naar de gemiddelde mens en weet hoe waarschijnlijk het allemaal zal zijn dat dit een gezellig saamhorigheidsfeestje gaat zijn. Dus. Tien jaar. Of aan chaos, of aan geweld, of misschien wel iets berekender. Misschien gaan we wel proberen complete continenten uit te roeien met kunstmatige ziektes! Haha, hopen maar dan dat wij in de goeie zitten, dan! Hahaha! Lachen!
Anyhoo, in elk geval nog even tijd om na te denken waarin ik wil investeren: overlevingshulpmiddelen, of een pistool met één kogel erin. Niet te lang over nadenken, want je weet het: de tijd vliegt als je lol hebt!

4 Reacties

  1. Op mijn andere scherm staat de aanbiedingsfolder van de Hoogvliet open.. wat zie ik? De Heineken pils in de aanbieding voor een schamele 10 euro per krat. RENNEN!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *