Een hemelse boodschap

Zaterdag 30 december 2017, 11.00 a.m.
*Drrrrinnnnn*
– Goedemorgen mevrouw! Ik kom u vertellen over de blije boodschap van de bijbel…
– Dat treft! Want ik popel om u te vertellen over míjn geloof. Mag ik gebruik maken van de gelegenheid? Ik heb namelijk zo’n geweldig geloof. Het Pastafariaanse geloof. Wij geloven in het Flying Spaghetti Monster. Dat is onze godin. Zij is super chill. Ons geloof is ook super chill. Wij dragen een vergiet op ons hoofd zodat mensen weten dat wij super chill zijn. Ze kunnen bij ons terecht, bijvoorbeeld voor een praatje, we zullen altijd chill reageren. Wij geloven namelijk dat praten met mensen over wat ze bezig houdt, over hun problemen, de Ware Weg naar Langdurige Vrede op Aarde is. Want dat is ons ultieme doel, snapt u? Langdurige Vrede op Aarde. Wij geloven dat als mensen wat vaker met elkaar over hun problemen zouden praten, er veel minder conflicten op de Aarden zouden zijn, zoals nu wel het geval is, helaas.
Onze godin, de Flying Spaghetti Monster, houdt ons in de gaten. Soms roept zij ons tot de orde. Innerlijk. Wij Pastafarians hebben een innerlijke band met haar. Zij zegt dan: “Hey dude, dat was niet super chill van je, je had wat meer moeten ingaan op de problemen van deze of gene.” En dat doen we dan.
O ik hoor mijn dochter roepen. Zij heeft vast een probleem waarover ik met haar ga praten. Ik moet dus helaas gaan. Dag mijnheer. Veel succes met het uitleggen van úw geloof.
*klik*

#truestory

Oud Zeikwijf
Beroepsbrokkenpiloot. Vloog nochtans op haar achtste reeds rakelings langs bergkammen om berggeitjes en bergmarmotjes te tellen. Is tot haar eigen verdriet gemodelleerd naar haar vader, een onbehouwen Italiaanse charmeur met een groot hoofd en een passie voor even belachelijke als tijdrovende hobby’s. Komt oorspronkelijk uit Frankrijk. Heeft in Japan gewoond. Woont sinds begin jaren ’80 in een boomhut op het Waterlooplein in ‘Magies Centrum Amsterdam’, van waaruit ze haar schrijfsels via rooksignalen aan de redactie doorseint. Ze schrijft ook voor AT5, Sargasso en voor Kutbinnenlanders. En op haar eigen stukje internet: oudzeikwijf.com.

6 Reacties

  1. Goeie reactie op ‘echte’ geloven, dat flying spaghetti gedoe, en dat werd tijd ook! Alle geloven zijn eigenlijk nep, en relativeringen als deze briljante spaghetti-relativering, alsook de mensen achter tolkienisme en xzemenisme komen allemaal tegelijk uit de atheïstenkast. Wetenschap vóór religie, stelt Dan Brown in zijn laatste boek, ik zie er een trend in. Er is nog hoop.

  2. En wat nu als u die vriendelijke Jehova-getuige met dit kleine gesprekje met een probleem heeft opgezadeld waarover ze nooit eerder heeft nagedacht en waarover ze bij niemand die zijn kent terechtkan?

  3. Het Flying Spaghetti Monster een godin? Een zij?

    Even laten inwerken.

    Logisch, eigenlijk. De associatie monster-vrouw is voor iemand die zes (of waren het er zeven?) schoonmoeders heeft moeten overleven sowieso niet moeilijk voor te stellen. De derde was overigens Italiaanse. Vliegen echter kon het kreng niet. Ondanks een daartoe uiterst geschikte woonlocatie op de fifth floor wilde ze het niet proberen ook. Dát was pas een flying spaghetti monster geweest…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *