Donald Duck, een Eigentijdser Weekblad

In de hoop tanende verkoopcijfers op te krikken is het uiterlijk van Suske en Wiske op de schop gegaan. De nieuwe hoofdredacteur van de Donald Duck, meneer Dause von Kippfest (geen familie), vond dit een inspirerend idee en is zelf ook meteen aan de slag gegaan. Nurks heeft een exclusief interview weten te regelen om alvast een voorproefje op deze voorziene verbeteringen te krijgen.

Dus, ben ik, namens de redactie, (omdat iedereen vindt dat ik het beste ken schrijven, het was unaniem, sorry) gisteren naar het kantoor van de Donald Duck getogen, waar ik na wat initiële problemen (de receptie wist blijkbaar nog niet wie de heer von Kippfest was) buiten het pand de nieuwe hoofdredacteur vond.
“Het is nogal een chaos,” verontschuldigde hij zich, “Al die vernieuwingen. Waarvan ik er één ben.”

Om de drukte van het kantoorte vermijden besluit Kippfest het interview te geven in zijn bestelbus, verrassend knus ingericht met een bureau, desktop computer en zelfs een matras op de vloer.
“Dat is voor als ik op zakenreis ben, vergaderingen enzo. Dan kan ik even een tukkie doen.”
Hij wijst naar de geblindeerde ramen om te laten zien dat hij hier zonder problemen overdag kan slapen, waarna hij plaats neemt achter het bureau. Ik pak een kruk, en ga zitten. Pen in de aanslag.

Meneer Kippfest, dank u voor uw tijd. Wat zijn precies de verbeteringen die u wilt doorvoeren als nieuwe hoofdredacteur van de Donald Duck?

“Ja. Nou ja. Daar namen ze me natuurlijk voor aan, he? Het blad verbeteren. Ik wilde eerst gewoon die verhalen minder kut maken. Maar wat kan je doen? Donald Duck vecht om Katrien met Guus, Oom Dagobert is een vrek. Alles is al gezegd. Duizenden keren op keren. Wat kan je doen?”
Hij staart voor zich uit, verzonken in wanhopige herinneringen.
“Wat doe ik hier? Wat moeten ze van me?”

Hij klaart op.
“…En toen kwam dus het nieuws van de Suske en Wiske. Briljant. De vormgeving aanpassen naar deze tijd! Wiske krijgt borsjes! Maar,” probeert hij me gerust te stellen met een gebaar van zijn hand, “Niks seksueels. Ze is gewoon ouder geworden. En meisjes zijn vroeger beborst. Dat is gewoon zoals het is. Door hormonen, denk ik. Daarom heeft Sidonia nu ook borsjes. Toen wist ik wat mij te doen stond.”

U heeft…

“Hier, dit is een tekening. Lizzy, Juultje en Babetje. Ook zij worden ouder. Zij krijgen welvingen. Juultje barst bijna uit haar shirt, dat kan ook. Dat is de natuur. Daar is niks seksueels aan.”

IMG_0139

Waarom hebben ze een snor?

“… Lambik heeft toch ook een snor? Waarom zouden zij geen snor hebben? Ook zij worden een jaartje ouder. Hier, kijk, Donald Duck heeft nu ook een snor. Dat hebben mannen van zijn leeftijd nu eenmaal.”

IMG_0142

Ik zie dat hij nu ook borsten heeft op zijn hoofd.

“Ja. Dat is… Dat is omdat ik het minder seksueel wilde maken. Door die borsten op zijn hoofd te plaatsen confronteer je de jeugd er als het ware mee: dit zijn borsjes, dat is normaal.”

Niet op een hoofd.

Hij kijkt mij lichtelijk geërgerd aan.
“Het is een strip. Strips zijn niet gebonden aan de werkelijkheid. Het is ook een eend, die dragen ook geen matrozenpakjes. Of broeken.”

Donald Duck draagt geen broek.

“Precies. Het gaat erom die discrepantie te brengen. Kijk, Kwik Kwek en Kwak zijn ook aangepast naar de moderne tijd, en door…”IMG_0140

U heeft ze ook borsten gegeven.

“… Ja, door… Omdat… Vroeger kon je ze nooit uit elkaar halen. Dat is niet meer van deze tijd. Met hun pronte borsjes kan dat wel, want Kwik heeft schattige peertjes, en Kwak al best flinke joepers. Maar kijk nu naar Katrien, dat is echt al een grote meid, die…”

IMG_0141

Waarom hebben ze allemaal een snor?

“Dat heb ik toch uitgelegd? Lambik heeft ook…”

U zegt dat u dit niet vanwege seksuele redenen doet, maar als ik heel eerlijk ben geeft dit alles mij een behoorlijk rare seksuele smaak in de mond.

“… Nee… Want Lambik… Wat ik zeggen wil, dit is wat de mensen willen zien! Dit…”

Hij kijkt moeilijk, en begint op en neer over zijn stoel te schuren als een hond die jeuk heeft aan zijn achterwerk.
“Borsjes,” mompelt hij voor zich uit. Mij indringend aankijkend. Doorschurend.

Bedankt voor het interview, het is…

“Nee! Kijk deze! Het is nog een vroege schets. Gewoon voor het idee. Zie je het? Moet ik dichterbij komen?”IMG_0143

Ik zie genoe…

“Borsjes,” hijgt hij, harder schurend, op zijn onderlip bijtend, “Zie je Goofy? Zie je dat? Dat kan toch niet. In strips kan alles. Kan je een kroket voor me kopen? Ik heb echt onwijze honger, ik heb al dagen niet gegeten, alleen maar schetsen gemaakt. Alsjeblieft.”

Nogmaals bedankt voor uw tijd, …

“Een frikandel. Alsjeblieft. Een euro. Ik maak een tekening voor je. Alsjeblieft!”

26 Reacties

 1. Welk een droefenis… Lizzy, Juultje en Babetje met snorretjes… En dat op de dag waarop bekend werd dat de korpsleiding van de Amsterdamse politie agentes met hoofddoekjes op straat wil zien…
  Misschien dat het roemruchte kinderblad blad voortaan Donaldin Dük kan heten. Er is een markt voor zoiets.

  1. Lizzy, Juultje en Babetje doen me, met hun huidige kapsels, meer aan de Powerpuff Girls denken al hebben de drie meisjeseenden alleen geen superkrachten!

 2. Vanaf de tijd dat Donald Duck in 1934 in de tekenfilm ‘The Wise Little Hen’ (De wijze kleine hen) opdook heeft er altijd met hem en zijn omgeving een evolutieproces plaatsgevonden wat je overigens in strips zoals Lucky Luke, Suske & Wiske, Paling & Ko, Asterix & Obelix eveneens tegenkomt. Het idee om menselijke eenden sekslustiger te maken zal niet echt de bedoeling van Walt Disney zijn geweest hoewel ik er altijd van uitging dat Lizzy, Juultje en Babetje hun strikken moesten inruilen voor moderne meidenkapsels om niet steeds ouderwets te zijn. Soms lijken ze net op de Powerpuff Girls; Blossom, Bubbles en Buttercup, hoewel deze supermeisjes al helemaal geen seksie lichamen hebben, laat staan handen, vingers, voeten, tenen, oren, neus en wenkbrauwen en bovendien veel te grote hoofden!
  Katrien Duck had zeker wel een manwijf kunnen zijn geweest daar ze haast net zo agressief als een man kan worden maar haar slechte eigenschappen zijn dan ook vooral dat ze helaas ontzettend verwend, egoïstisch, zelfzuchtig, ijdel, narcistisch, hebzuchtig, brutaal en erg ondankbaar is en zij verwacht dat Donald Duck, Guus Geluk en alle mannen waar ze korte verhoudingen mee aangaat haar overspoelen wat datgene wat Katrien maar wil. Ze is meer een overspelige vrouw die zonder borsten verre van sekslustig is en ook geregeld wordt bedrogen door haar omgeving wat natuurlijk ook andersom gebeurd omdat Katrien nou eenmaal graag van meerdere walletjes eet, net als Joe Carioca en Panchito Pistoles.
  In sommige verhalen ging ze zelfs met Kwik, Kwak en Kwek uit om te picknicken of naar dure feesten te gaan alsof Katrien bijna echt verliefd was op deze drieling die woorden op een hoketus-achtige manier uitspreken. En zelfs met Gijs Gans en Dagobert Duck ging Katrien ooit uit al werd dat meestal weer een grote mislukking omdat Gijs meer van picknicken hield dan van Katrien (hij dumpte haar tijdens een soortgelijk “romantisch” uitstapje met een boot op een eiland daar hij de inhoud van de picknickmand veel meer begeerde) en Dagobert zat liever achter geld aan of was met zaken bezig dan dat hij Katrien (in sommige verhalen was zij ooit zijn secretaresse geweest) bejegende al zouden die twee al NOOIT een verhouding met elkaar moeten aangaan, net zomin als dat Dagobert dat eventueel bij Oma Duck zou moeten doen.
  Ik hoop alleen wel dat al de afgebeelde mannelijke mensbeelden, -honden en -muizen NIET worden afgebeeld met andere hangende geslachtsorganen in hun kruis die al helmaal de verkeerde gevoelens opwekken al zijn de (beverderde) achterwerken van de familie Duck al aantrekkelijk genoeg om daar in de strips met twijgjes op te slaan, er als een voetbal tegenaan te schoppen, aan staartveren te trekken of in een enkel geval over te strelen!

  1. Een zeer fijne uiteenzetting inderdaad. Met kennis van zaken én met liefde geschreven. Kom daar maar eens om, vandaag de dag.

  1. Blij dat u weer met zoveel inhoudelijk commentaar komt! Schrijft u geen artikelen ofzo? Dan kan Nurks nog wat meer opgedonalducked worden!

   1. Ik weet trouwens nog heel goed dat in de jaren ’80 van de 20ste eeuw twee lezers van de Donald Duck een brief naar Oom Donalds Brievenbus stuurden waarin zij aangaven dat Donald Duck en zijn mannelijke familieleden (eenden) eigenlijk vrouwen zouden zijn omdat zij geen krul in hun staart hadden!
    Op de site Nurks hier kregen de mannelijk eenden bovenaan zelfs hangende borsten aangemeten en de vrouwelijke eenden snorren! Je kunt feitelijk echter een man niet in een vrouw veranderen of omgekeerd en zo weet ik zelfs nog dat er in de Telegraaf uit 1991 een stel tieners een man van 60 jaar in Assen aanspraken met “mevrouw”! Die vent werd toen zo kwaad dat hij de tieners ging aftuigen met zijn wandelstok en al hun fietsen en bromfietsen in het water gooide!

 3. Ik had juist ooit in deze maatschappij verwacht dat kleine meisjes geen augurken of spruitjes lusten omdat sommige kinderen niet graag eten wat de pot schaft. Kwik, Kwek en Kwak maakten bijvoorbeeld, als hun Oom Donald iets minder streng was en hen goedbedoeld wou verwennen, gewoon misbruik van de verwennerij en gingen zij hun oom hierna later als een soort toverfee of een geest uit een lamp zien die al hun wensen vervulde maar de neefjes het woord dankbaarheid niet hoog meer in het vaandel hebben staan, gelijk aan sommige groepen “asielzoekers en vluchtelingen”.
  Er was trouwens jaren geleden een strip van Donald Duck verschenen waar in Oom Donalds Brievenbus alleen maar over komkommers werd gepraat en een lezer vroeg toen aan Willie Wortel (zijn achternaam is ook gebaseerd op een soort groente), nadat deze in een strip met een soort groentespuit bomen voorzag allerlei rare vruchten en voedsel zoals broden, groenten, taarten, hotdogs enz. waardoor hij ruzie kreeg met een andere uitvinder die dit eveneens met zijn bomen deed waarna Lampje de ruzie tussen de beide uitvinders moest sussen met een boek ‘Hoe sluit in vriendschap met mijn vijanden’, of deze de beuk in diens tuin kon voorzien van pannekoeken.
  Als dit soort spuitjes werkelijk bestonden dan kon de honger van talloze mensen al snel geledigd worden al zullen veel moslims vast ook niet van komkommers houden en de meeste burgemeesters van duckstad (dat zijn overwegend menselijke varkens die constant worden vervangen!) misschien evenmin.

 4. Nou is er op Nurks alleen nog geen verhaal over Mickey Mouse verschenen terwijl deze ongeveer 90 jaar geleden door Walt Disney werd geschapen!

 5. Sommige mensen hadden misschien zelfs gewild dat er helemaal géén computers, internet of machines bestonden of dat talloze mensen verslaafd raken aan allerlei nieuwe en moderne snufjes of aan Donald Duck. In een groot aantal strips zoals natuurlijk Donald Duck, Suske & Wiske, de Flintstones, de Jetsons en bepaalde sf-tekenfilms werd allang gewaarschuwd voor de gevaren van het jezelf afhankelijk maken van computers, robots en machines!
  Meestal lijken die je te willen gaan overheersen en de bekende uitvinder Willie Wortel, uit de Donald Duck, ging ook een aantal keren als kluizenaar leven (samen met zijn mini-robotje Lampje) omdat computers en machines hem soms iets te veel werden!

 6. Excellent post. I was checking continuously this weblog and I’m impressed!
  Very useful info particularly the ultimate phase :) I handle such info much.
  I was looking for this certain info for a very
  long time. Thanks and good luck.

  1. Kwik, Kwek en Kwak heten in het Engels; Huey, Dewey en Louie. In het Vlaamse weekblad Mickey Magazine (1950-1959) werden ze trouwens Loekie, Joost en Victor genoemd, dezelfde namen die ze overigens in een nummer van Donald Duck rond 2014 aan hun moeder Dumbella Duck gaven toen deze een rondreis met een raket maakten!
   Helaas leedt Dumbella schijnbaar aan het ‘koekoeks-syndroom’ omdat ze haar kinderen bij Donald Duck, haar tweelingbroer, dumpte daar ze haar nieuwe job verkoos boven het moederschap en haar drie ondeugende kinderen niet meer in toom kon houden!

 7. Om het helaas nog erger te maken om het feit dat de Donald Duck-strips zo vreselijk zijn verpest is het raadzaam om dit artikel hierover eens te lezen:

  Propaganda! Schaamteloze EU censureerde Donald Duck, omdat-ie zogenaamd niet genoeg pro-EU was

  De EU heeft zichzelf weer eens één van de grootste propagandaverspreiders ter wereld getoond, door in een eurofiel propagandanummer van de Donald Duck (een strip is alleen NIET bedoeld om kinderen met valse propaganda te gaan hersenspoelen!) draconische censuur-ingrepen te doen, om te zorgen dat Dagobert Duck (die zou allang geen voorstander van de gehate EU zijn omdat deze hem alleen maar geld kost) en de andere Disney-figuurtjes wel genoeg eurofiele klapmuppets waren.
  Die onthulling doet Follow the Money, en legt daarin een hoop bloot over de wijze waarop Brussel zich momenteel manifesteert als de duurste propagandafabriek van dit moment.

  In november kwam de Donald Duck met een speciaal EU-themanummer, met daarin een voorwoord van Frans Timmermans (die akelige kerel lijkt me zelfs nog niet eens een liefhebber van Donald Duck) en allemaal EU-propagandadingetjes om de Nederlandse kinderen mee te indoctrineren.
  Dat was natuurlijk al misselijk genoeg, zoals ook Thierry Baudet destijds heel erg duidelijk heeft gemaakt. Maar de diepte naar waartoe de EU is afgezonken blijkt nóg dieper dan reeds gedacht, aldus de conclusie na een onderzoek van Follow the Money. Timmerfrans’ vriendenclubje heeft niet alleen de EU-editie van de Donald Duck gefinancierd, maar ook de inhoud eindeloos gemanipuleerd. Het resultaat is niettemin al even adembenemend als schaamteloos.

  FTM: “‘Mijn afvalverwerkende fabriek heeft veel centjes gekost! En ik ben maar een arme oude eend,’ roept hij. Maar eigenlijk wilde Dagobert iets anders zeggen in dit stripverhaal, dat is gepubliceerd in de Donald Duck Europa-special, een speciale uitgave van Donald Duck Weekblad.

  Dat is echter verhinderd door de Europese Commissie, die voor een geheim bedrag opdracht had gegeven tot de Europa-special. Het dagelijks bestuur van de Europese Unie heeft de makers van de strip redactionele aanwijzingen gegeven om de Duckstad-versie van de EU positiever (waar halen ze trouwens het gore lef vandaan!?) uit de verf te laten komen.
  De conclusie is niet mals: “Mogelijk zijn de regels voor adverteerders, die de stichting Reclame Code namens het Nederlandse bedrijfsleven heeft opgesteld, geschonden,” zo tekent de website af. Mooi hè, zo’n supranationale overheid die zich niet aan de wet houdt?

  NIW-redacteur Bart Schut heeft de reportage ook gelezen en hij is stijl achterover geslagen. Hij ziet terecht de nachtmerrie van George Orwell realiteit worden dankzij een om zich heen slaande bureaucratische moloch die zich aan geen enkele regel of gebod houdt: “Welkom in het Oceania van Orwells 1984, waar de politieke machthebbers zich op een ziekmakende bemoeien met de inhoud van stripbladen voor #kinderen en die voor propagandadoeleinden gebruiken,” schrijft hij spottend: “O wacht, het is de Europese Unie anno 2020. (En u betaalt.)“

  Ik heb niettemin zo de gedachte dat heel veel kinderen op deze manier niet eens meer de Donald Duck meer gaan lezen omdat het uiteindelijk een strip is en GEEN propaganda- folderboek!

 8. In de witte familie van Donald Duck wordt gelukkig ook in een artikel uitgebreid verteld dat incest gelukkig daar niet snel in voorkomt en zwarte eenden, zoals Daffy Duck, vaak nog veel agressiever overkomen.

  De stamboom van Donald Duck en vragen daarover:

  Oom Dagobert vroeg mij, Archibald Gans, een stamboom van zijn familie te maken, omdat hij wilde weten wie al zijn erfgenamen waren. Uit zijn pakhuisarchieven en het McDuck kasteel haalde hij allemaal aantekeningen en dossiers daarover uit.
  Ook Oma Duck had uiteindelijk nou precies al haar herinneringen voor me opgeschreven en Dagobert is dus ook NIET haar broer daar hij vroeger zelfs MCDuck heette.

  Jammer genoeg heb ik per ongeluk een kop koffie over al deze papieren gemorst. Daarom heb ik soms moeten raden hoe de zaken in elkaar steken. Het zou dus best kunnen dat Dagoberts achtergroottante eigenlijk zijn achtergroot nicht is en andersom.

  Hoe de stamboom van de familie Duck eruit ziet zullen we helaas nooit helemaal zeker weten, maar ik heb niettemin wel mijn best gedaan om dat uit te pluizen! Dat trouwens die hele familie Duck ook niet vies zijn van verkeerde dingen en kwade gedachtes weten we thans allemaal al!

  Veelgestelde vragen over de stamboom van de familie Duck

  Zijn Katrien en Donald familie van elkaar?

  Donald en Katrien zijn totaal GEEN familie van elkaar! Ze heten alleen wel allebei ‘Duck’ van hun achternaam, maar dit is gewoon puur toeval! Vaak wordt dan gevraagd of Donald en Katrien getrouwd zijn met elkaar, omdat ze dezelfde achternaam hebben, maar ook dit is niet het geval.
  Daarbij kan Katrien dus vaak niet eens kiezen tussen Donald, Guus en zelfs niet bij Kwik, Kwak en Kwek met wie ze vaak genoeg uitgaat als de twee neven weer ruzie maken en ze gunt het hen zelfs niet eens als zij op andere meisjes verliefd worden!

  Is Guus een gans of een eend?

  Eigenlijk is Guus een beetje van beide. Kijk maar eens goed in de stamboom! De vader van Guus heet Fortunus Geluk en hij is een gans. De moeder van Guus, Trijntje Duck, is een eend. Guus is daardoor half eend en half gans. Maar soms wordt daar toch anders over gedacht. In het Engels heet Guus namelijk Gladstone Gander. Een gander, of ganzerik, betekent ‘mannelijke gans’.
  Guus Geluk zou eigenlijk heel goed familie van Gijs Gans kunnen zijn daar ze allebei ontzettend lui zijn, echte klaplopers, vraatzuchtig en vaak zijn ze een ware nachtmerrie voor hun omgeving met deze vreselijke eigenschappen!
  De ouders van Guus hadden trouwens zichzelf volgens allerlei verhalen, tijdens een overvloedige picknick, letterlijk hebben doodgegeten, gelijk naar een voorvader van de familie Duck: Sir Closetrol McDuck!

  Is Guus nou echt familie van Donald? Want hij is een gans en Donald is een eend.

  Ook al zijn beide heren er niet altijd even blij mee, ze zijn toch echt familie van elkaar. De moeder van Guus (Trijntje Duck) en de vader van Donald (Woerd Snater Duck) zijn broer en zus. Trijntje en Woerd Snater zijn allebei kinderen van Oma Duck!
  De ouders van Donald verdwenen echter spoorloos en de ouders van Guus zouden later, zoals eerder vermeld, zijn omgekomen door hun eigen vraatzucht tijdens een picknick!

  Is Oma Duck de moeder van Donald?

  Nee, zij is beslist niet de moeder van Donald, maar wel zijn oma! Zijn opa bleek namelijk Wilhelmus Duck te heten en wat daar mee is gebeurd weet helemaal niemand. Gijs Gans is trouwens een achterneef van haar en dat is vast de reden waarom Oma hem nooit ontslaat.
  Dat Oma trouwens constant taarten bakt, die helemaal niet geschikt zijn voor maaltijden en vaak in een dergelijke hoeveelheid die Gijs nog niet eens opkan, is eigenlijk nog steeds een groot raadsel!

  Wie is de moeder van Kwik, Kwek en Kwak?

  De moeder van Kwik, Kwek en Kwak is de zus van Donald, Dumbella Duck. Ze zijn dus feitelijk een twee-eiige tweeling!
  Dumbella had echter haar kinderen, die ze schijnbaar niet goed kon opvoeden en daar zij een glanzende carrière als ruimtevaartpiloot hoger achtte dan het moederschap, als een soort koekoek gedumpt bij haar broer Donald!
  Thans moet Donald zowel als vader als moeder voor deze drie jochies fungeren en het is trouwens onbegrijpelijk dat de neefjes op school altijd vreselijk slechte cijfers halen, zij constant spijbelen maar daarbuiten ontzettend slim en intelligent zijn!

  Wie is de vader van Kwik, Kwek en Kwak?

  Over de vader van de jongens is helaas maar weinig bekend. Toen Archibald Gans de stamboom van de familie Duck uitzocht, heeft hij koffie geknoeid over het dossier van de vader van Kwik, Kwek en Kwak. Daardoor weten we helaas niet veel van hem.
  Hij zou omgekomen zijn door een vuurwerkbom die zijn drie zoontjes voor de grap onder diens stoel hadden geplaatst! Dus eigenlijk een soort vorm van vadermoord!

  Wie zijn de ouders van Lizzy, Juultje en Babetje?

  Zo ver is de stamboom helaas nog niet uitgezocht. Archibald Gans is net als zijn zoon Gijs wat lui van aard, dus of dit ooit bekend wordt, is nog maar zeer de vraag…
  De moeder van Lizzy, Juultje en Babetje is de zus van Katrien en zelfs hun vader is altijd onbekend gebleven. Zij lijken gewoon bij Katrien te wonen die weer als moeder voor hen fungeert, zij aanvankelijk erg sterk op haar leken met de vlinderstrikken die zij op hun hoofden droegen maar de nichtjes zorgden er toen later voor dat zij alledrie verschillende kapsels kregen waardoor ze ook gemakkelijker uit elkaar zijn te houden.

  1. Eigenlijk ben ik niet de uitvinder van dit artikel maar ik trof het ergens op internet aan over de stamboom van Donald Duck. Niettemin heb ik er wel een aantal dingen over de familie Duck bijgevoegd die daarin ontbraken.
   Het is trouwens ook veel beter om helemaal geen familie van de Ducks te zijn daar dezen tegenwoordig alleen maar uit ooms, tantes, neven, nichten of een grootmoeder bestaan omdat ouders daar blijkbaar niet in thuishoren.
   En wat ik nog veel erger vindt is dat eigenliefde, narcisme, egoïsme en hebzucht in deze familie ook de boventoon voeren omdat ze elkaar daar ook geregeld oplichten, bedriegen, chanteren, uitbuiten, onderdrukken of zelfs grof geweld naar elkaar toe gebruiken!
   Dus hier is weer de wijze slogan: Van je familie moet je het maar hebben!

   1. Toevallig laatst een hele tas met Donald Duck strips gekregen, wat schertst mijn verbazing? Een cover, waar Donald en Katrien schuilen onder een krant tegen de regen, picknickmand bij hun voeten. Donald voelt zich ongemakkelijk, Katrien zit boos te mokken. Op de krant is een weerbericht te zien: zon. Dus er was zon voorspelt, Donald denkt aardig te doen door zijn chick uit te nodigen voor een picknick, en zij is boos op HEM omdat het regent?? Die hele disney kliek is diep psychopatisch gestoord.

    1. Katrien Duck is helaas altijd erg ondankbaar, zelfzuchtig, opvliegend en egoïstisch geweest naar Donald Duck en Guus Geluk en als ze die niet om haar vinger kan winden of zij ruzie krijgen met elkaar dan gaat ze steeds met Kwik, Kwak en Kwek uit of anders met figuren die later nog grotere huichelaars, egoïsten, narcisten en bedriegers zijn!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *