Wielerpapa’s

Eerst was het er eentje. Toen kwam er een tweede bij. Inmiddels bestaat de groep uit zo’n man of zeven. Ik heb het over vaders die hun kinderen op vrijdagochtend (een populaire ‘papadag’) naar school brengen in hun wieleroutfit. Helmpje op. Strak broekje aan. Schoenen met rare zooltjes waardoor ze met o-benen gaan lopen. Meestal zie ik er bij binnenkomst één of twee. Geven hun zoon of dochter nog snel een kus. Waggelen dan opgewekt naar buiten. Klik-klak, klik-klak. En voegen zich bij de andere wielerpapa’s die in een kringetje staan te wachten, leunend tegen hun racefiets. Soms staat er nog een papa bij die geen wieleroutfit aan heeft. Aan de blik in zijn ogen zie je: nog een week of twee en de groep heeft er een extra lid bij.

Haha: ik zei lid! In een wielerbroekje!

Molovich
Erkend miskend genie. Motto: succes is voor losers.

10 Reacties

  1. Oh, er is dus ook een mannelijke equivalent van de te dikke moeders in te kleine hardloopoutfit. Mensen, doe gewoon waar je je goed in bent. Netflix, biertje of sherry erbij, paprika chips, zo kom je de pappa- of mamma dag uitstekend door. Die rood aangelopen zweethoofden zijn voor niemand goed.

  2. Mannen die leggings dragen en hun benen scheren (want dat scheelt wel qua aerodynamica als je een vijftig jaar oude knurft met een hobby bent), ik kan er niet aan wennen. Ga dan gewoon gelijk als travestiet! Doe niet alsof je van fietsen of rennen houdt!

  3. de vrouwen hier op de basisschool doen aan bootcampen.. m.a.w.: ze laten zich in een groepje afbeulen door een trainer om ( na de vele zwangerschappen) weer een strak lijf te krijgen. Bij de mannen gebeurt er niks voor zo ver ik weet. maar zodra er bv gefietst gaat worden sta ik ook vooraan. Na het stoppen met roken toch bijna 8 kg zwaarder geworden en wat is er mooier om te socializen met andere drones?

      1. @ Rigo: eerst die buik eraf trainen. Pas dan durf ik weer een strak shirtje aan. Benen scheren doe ik natuurlijk wel, anders word je niet serieus genomen en word je bij elke demarrage teruggehaald..

  4. Het is toch een belangrijk deel van het plezier: de juiste outfit. Dat zag ik ook toen mijn zoontje ging voetballen op vierjarige leeftijd. Hij kon nog geen bal raken, maar zijn outfit moest goed zijn. Inclusief scheenbeschermers. Die hij dan wel weer het liefst over zijn sokken droeg, zodat je ze kon zien.

    1. @ OZ: klopt deels, alleen als je een afgetrainde body hebt EN de juiste spullen, EN de juiste techniek heb je status en voldoe je aan het ideaalbeeld. Mensen in een duur pakkie met dure spulllen die geen deuk in een pakje boter fietsen/ golfen/ skiën neem ik volstrekt niet serieus. geen enkele “kenner” doet dat trouwens. . Aan de andere kant ontleen ik ( bij mij op kantoor) wel degelijk enige status door via de trap op de vijfde verdieping koffie te gaan halen… tot slot ken ik huisvrouwen die erg trots zijn op hun huishoudelijke kunnen maar ook daar is kennis van zaken voor nodig ;-)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *