Weelde

Deze tijden doen me denken aan de Franse Revolutie. Aan meer revoluties. Aan álle revoluties. Het ís een revolutie! Want in revoluties gaat het zo: de have nots keren zich tegen de haves. En hoe je het went of keert, niettegenstaande wat die arme professor uit Denemarken (rust in vrede), die net zo goed een rijke professor uit Zweden kan zijn, zo precies weet ik het ook weer niet meer, ons in Zondag met Lubach kwam vertellen, dat het heus meeviel met de wereld, dat er steeds meer middenmoters waren, overal, dat de lat van de echte armoe (die waarbij je in de naar fecaliën stinkende goot crepeert, bedelend om een stukkie brood, haar en huid vol ongedierte), steeds hoger komt te staan – of lager, het is maar hoe je het wilt begrijpen -,

we zijn rijk en ze zijn arm.

En ze zullen blijven komen. Daar is niets tegen te doen. Onze eigen (relatief) armen, die in de ogen van de echte armen (die volgens die professor uit Denemarken of Zweden – en misschien zelfs Noorwegen, doe es gek – dus al minder arm aan het woorden zijn, maar daar hebben we in dit betoog – en ook sowieso in het Westen in dit stadium – niet zo veel aan) hartstikke rijk zijn, proberen de toestroom (de revolutie in feite) te dempen, tevergeefs. En ook dát is een revolutie op zich. Onze eigen (relatief) armen keren zich tegen het establishment, tegen degenen die sinds de goddelijke jaren 60 een enorme macht in handen houden, de macht over ons denken, over ons ethiek, kortom, over goed en kwaad.

Het enige wat we kunnen doen is voorkomen dat onze keurige hoofden in de afvalmand van de guillotine terecht komen.

 

11 responses

  1. Eens! Wanneer gaat het westen India en afrika en het midden oosten nuken? China mag blijven bestaan. Hun “onmenselijke” en “schandalige want dat doe je toch niet” één kind politiek is waarschijnlijk het enige waardoor de wereld nog niet aan een overdosis mensen ten onder is gegaan. Maar grutjes wat zijn ze toch onethisch.

  2. @ Old Zeikwijf,
    Ik neem de vrijheid je te tutoyeren. Ik heb je hier weleens een klein beetje geplaagd. En misschien zal ik dat nog weleens gaan doen, maar ik wil in alle serieusheid even dit aan je kwijt:
    Ik heb even zitten googelen naar dat Mmrr-gezwel. Het maakt me geen scheißfuck uit waarom zij/hij en jij ruzie hebben. Ik ken jou uitsluitend van hier en ook ik vind dat je hier hoort. Je verstaat de kunst met je onorthodoxe wijze van formuleren lekker te irriteren en zegt nog weleens wat zinnigs ook. Qua niveau verhouden jij en die mmrr (waarom zou ik dat eigenlijk met een hoofdletter schrijven?) zich als 10 tot 1. Wat natuurlijk het meest over die mmrr zegt, dat snap je zelf ook wel, :). Ik wil je hiermee laten weten dat ik in deze clash volledig aan jouw kant sta. Ik hoop dat ook anderen zich hier als zodanig willen uitspreken. Op die manier kunnen we dat gezwel met zekerheid uitsnijden.
    En nu ben ik lang genoeg serieus geweest.

    • Uit de grond van mijn hart: bedankt. Nu de voltallige habitué’s van nurks zich hebben uitgesproken in faveure van mijn aanwezigheid kan ik volmondig zeggen: ik blijf. Ik zal me niets meer aantrekken van wat idioten over mij schrijven. Vol gas voorwaarts!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *