Herinneringen aan George Michael

George Michael was in Nederland geweest om een concert te geven in Ahoy. Omdat hij zo populair was, was het Jeugdjournaal naar de Ahoy gegaan om te polsen waarom met name jonge meisjes zo’n zwak voor de voormalige WHAM!-zanger hadden.
‘Omdat hij goed kan peren’, zei één meisje. Haar vriendinnetjes begonnen te giechelen. Of ik het goed had gehoord, wist ik niet helemaal zeker. Ik vertelde het aan mijn beste vriend.
‘Echt waar?’, zei hij.
‘Ik denk het wel’, zei ik, ‘maar wat betekent het?’
‘Peren betekent neuken’, zei hij, ‘het betekent dat hij goed kan neuken.’
We waren even stil.
‘Maar hoe kan zij dat nou weten?’, vroeg mijn beste vriend zich hardop af. Waarna wij wilde fantasieën kregen.

Een paar maanden daarvoor had hij van Sinterklaas de singel Faith gekregen. Wij wisten allebei niet wat Faith betekende. We hadden dit natuurlijk op kunnen zoeken, maar we spreken hier over eind jaren ’80. Google bestond nog niet en de woordenboeken lagen niet voor het oprapen.

Op een mooie lentedag, na afloop van een tennistoernooi, besloten wij navraag te doen bij de diverse volwassenen die stonden te kijken hoe Steffi Graf de finale van Roland Garros won. ‘Weet u wat faith betekent’, vroegen wij. Men vroeg wat wij bedoelden. Wij vertelden over George Michael die zong dat hij faith nodig had. Zenuwachtig gegiechel was ons deel.

Later begreep ik dat de volwassenen die wij spraken niet wisten wat ‘faith’ betekende en zich daarvoor schaamde. Toen besloten wij dat het zenuwachtige gegiechel waarschijnlijk betekende dat George Michael het over ‘geilheid’ had. Of goesting, zoals de Belgen het noemen. Dat heb je namelijk nodig als al die meisjes constant met je willen peren.

Molovich
Erkend miskend genie. Motto: succes is voor losers.

7 Reacties

  1. Peren, peerde, werd gepeerd. George was naar verluidt tamelijk allround. In het Voorgeborchte, aan de incheckbalie bij de Heilige Petrus zal daar nog wel even over gebabbeld dienen te worden. Maar het zal allemaal wel goed komen, Petrus zelf schijnt daar door de misdienaren informeel Ouwe Peer genoemd te worden. Dan weet je het wel.

    1. Grieks Katholiek noemt men dat toch? Daarin zou Georgios Kyriacos Panagiotou zich ook wel hebben onderscheiden als hij bijvoorbeeld Olav Svein Knutson zou hebben geheten. Of Boeddhist, Sikh, Shintoïst, Pastafarian, Yggdrasilist, Judaïst, Protestant, Confucianist, Xzemenist, Jaïnist, Moslim, Bahaïst, praktiserend Jood, Winti of Hindoe was geweest. Niet om Petrus en de tochtige misdienaren des Limbus’ teleur te stellen, maar mogelijk behoort dhr. Peeremans in kwestie nog gewoon tot de levenden. Hij had het toch duidelijk gezegd? Wake me up before you go go. Maar wellicht had zijn Stoofpeertje daar geen boodschap aan. Hoe dan ook: Requiescat In Pera, George.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *