Wat veel mensen niet weten (1)

Germaanse huisvrouwen gebruikten konijnen bij het afstoffen van hun huis. In feite was dat de voorloper van de Swiffer. Volgens sommigen komt het woord ‘Swiffer’ dan ook van het geluid dat konijntjes met hun neusje maken wanneer je ze op een stok prikt (anaal uiteraard) en er het huis mee gaat afstoffen. Wat veel mensen niet weten is dat het konijn bij de Germanen heilig was en dus niet mocht worden gedood als je er je huis mee ging afstoffen. De konijnen waren derhalve levend wanneer ze over de vloer werden geschoven om stof en haren aan te trekken. Vandaag de dag zouden veel mensen dit als dierenmishandeling zien. Als je dat destijds tegen de man van zo’n Germaanse huisvrouw zou zeggen, dan zou hij je vierkant uitlachen en wellicht zelfs doodmeppen. Met een koe bijvoorbeeld, die dan weer daarvoor werden gebruikt. Enfin, tijden veranderen, zullen we maar zeggen.

Molovich
Erkend miskend genie. Motto: succes is voor losers.

8 Reacties

  1. Had ik deze mop al niet een keer geciteerd? Vooruit dan maar nog een keer. Een beer en een konijn zitten, heel toevallig, naast elkaar te poepen in het bos. Zegt die beer tegen dat konijn:’ Zeg, blijft die poep bij jou ook zo plakken aan je haren?’ Zegt dat konijn:’Nee hoor.’ Okay, zegt die beer, en pakt dat konijn bij z’n oren en veegt er zijn reet mee af.

  2. “koning” is ook afgeleid van “konijn”- in oude vertalingen van de bijbel hebben ze het ook over het Hemelse Konijnrijk enzo.

  3. Ik heb een vroegere bondscoach van jullie wel eens horen zeggen dat ie zich als ‘een konijn op et plein’ voelde.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *