Kogelregen

Het begon te regenen toen we wegreden. Dat had het al jaren niet gedaan. Overal schoten voorzichtig plantjes uit de grond, nieuwsgierig naar het water. Terwijl we reden ontstond er een nieuw landschap. Het vreemde was, zou mijn moeder later vertellen, dat er geen enkel wolkje aan de lucht te zien was. Volgens de raketgeleerde kwam de regen uit een andere dimensie. Een programmeerfoutje van een toekomstige generatie.

We hoorden geweerschoten. Waarschijnlijk bedoeïenen die aan zichzelf lieten horen hoe blij ze waren met de regen. De kogels zullen ook weer naar beneden moeten komen, zei de raketgeleerde. Tenzij de kogel de dampkring uit wordt geschoten. Maar daarvoor moeten ze een afschietsnelheid van 11,2 km per seconde hebben. Of een soort interne raketmotor. In dat geval zweeft die kogel momenteel wellicht nog steeds door de ruimte. Moederziel alleen, niet in staat om weder te keren, geluidloos huilend, verlangend naar het moment opgenomen te worden door een ster of via een zwart gat in een ander universum terecht te komen waar kogels wel liefde en warmte krijgen.

We reden door. Enkele minuten later klonk een droge tik, waarna er stoom uit de motorkap spoot. De zwaartekracht had met twee vingers in de neus gewonnen, de kogel was naar beneden getrokken en precies op de Mercedes terechtgekomen. De raketgeleerde vloekte. De radio bracht Je suis venu te dire que je m’en vais van Serge Gainsbourg voort. Er klonk spijt in de stem van Gainsbourg. Een meisje legde zich er snikkend bij neer. Er was spijt van beide kanten. Spijt dat het voorbij was, dat het niet werkte, dat je het leven niet altijd je wil kan opleggen, dat je soms moet loslaten en moet verdergaan. De Mercedes kwam sissend en lispelend tot stilstand.

Molovich
Erkend miskend genie. Motto: succes is voor losers.

4 Reacties

  1. Ook niet als ze simpelweg uit de dampkring worden geschoten! Iets uit de dampkring schieten is niet eens het grote probleem- het probleem is in een baan om de aarde te raken zonder last van zwaartekracht te krijgen. Ter hoogte van het ISS is dat nog altijd 90%. Dat kreng moet met 7km per seconde door space blijven knallen, anders lazert het naar beneden. Gelezen in een boek!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *