De mensheid zij geprezen

En zo ging ik, nog steeds verlicht, aan het begin van de middag op deze grauwe Pinksterdag naar de Hema bij het station om een reep witte chocola te halen. Omdat ik er toch was, besloot ik ook een hotdog te kopen. Dit was mijn eerste sinds een jaar of drie.

Zoals u wellicht weet, is een Hema-hotdog om aantal redenen uniek: het broodje is een pistoletje, de saus een soort joppie-mosterd. In plaats van het broodje open te snijden, zoals gebruikelijk in de wereld der hotdogs, doorboort men het. Vervolgens injecteert met de joppie-mosterd in het zojuist ontstane gat, waarna men de worst erin stopt. Hoe steviger men de worst erin duwt, hoe meer de saus zich door het broodje verspreidt. Het nadeel, zoals u ongetwijfeld weet: de meeste saus blijft onderin zetten met als gevolg dat de laatste hap een van joppie-mosterd doordrenkt hapje brooddeeg is.

Dat is de realiteit. Daar had ik mij reeds jaren geleden bij neergelegd. Echter, dit keer onderging het broodje een behandeling die ik nog niet eerder had gezien. Aanvankelijk had ik het niet door. Ik registreerde het wel, maar zonder te beseffen wat ik zag. Nog een geluk dat ik verlicht was en de dingen zo scherp zag, anders was deze doorbraak van het menselijk kunnen waarschijnlijk aan mij voorbij gegaan.

Wat ik zag was dit: nadat de verkoopster het broodje had doorboord, injecteerde ze de saus niet van bovenaf, maar van opzij. Door twee spuittuitjes die door het brood werden gestoken. Nadat de verkoopster de spuittuitjes er weer uit haalde, sloot het deeg zich weer en waren de gaatjes amper nog te zien met het bloten oog. De worst werd erin gestopt. Het gevolg: de saus zat nu niet alleen maar onderin, maar verspreid over de gehele worst en door het gehele broodje.

Toen ik naar buiten stapte met mijn hotdog, begon het te regenen. Kleine regendruppeltjes namen plaats op de haren van mijn hand en bleven daar in al hun volmaaktheid zitten. De regendruppeltjes die op mijn broodje kwamen werden erdoor opgenomen en maakte het broodje een beetje zompig. Ik zag de gaatjes die zich hadden gesloten, nam een hap en voor het eerst zat er ook bovenin het broodje genoeg saus. In wat voor fantastische wereld mogen wij toch leven!

Molovich
Erkend miskend genie. Motto: succes is voor losers.

9 Reacties

  1. Ik heb ooit eens in een vlaag van verstandsverbijstering 4 van die halal-kip-hotdogs bij IKEA opgevreten (ze kostten namelijk maar 2,50 en ik had honger). Sindsdien is mijn notie van wat een hotdog eigenlijk zou moeten zijn (sauerkraut) verdampt en is alle begeerte verdwenen.. Bij de HEMA ga ik dan ook altijd voor de rookworst. Mijn dochtertje is er ook gek op.

  2. Er is iets dat ik niet goed kan plaatsen. Die joppie-mosterd, wordt die nu als smaakversterker, of louter als glijmiddel toegevoegd?

  3. Als Belg kijk ik geamuseerd naar deze euhm.. culinaire discussie. Van lekker eten weten jullie niets, waarde noorderburen. Prima, kun je honderd mee worden. Als je van de Hema-worst afblijft, tenminste.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *