Roofdier

Met de lente in aantocht, ontwaakt het jachtinstinct. Dan zie ik haar door het ongemaaide gras tijgeren. De kop naar voren, de schouders boven haar hals. Traag nadert ze haar prooi. En dan ineens… schiet ze pijlsnel uit de startblokken. Een razendsnelle korte sprint. Aarde schiet op. Ze doet een sprong. Grijpt haar prooi. Het blijkt een bloemetje.

Het bloemetje deinst geschrokken heen en weer. Onze kat loopt door alsof er net niks gebeurt is. Even verderop gaat ze zich nonchalant zitten wassen. Daarna gaat ze languit liggen. Ze fluit een onschuldig deuntje. Meestal iets van Otis Redding of Marvin Gaye.

Molovich
Erkend miskend genie. Motto: succes is voor losers.

8 Reacties

    1. Ik ken dat lied. Geschreven vanuit de, eh…, “optiek” van de blinde wiens geleidehond ergens niet mee naar binnen mocht. Ik kan me voorstellen dat het hoog genoteerd stond in de Woestijn Top 1000 uit jouw jeugd. “No Pigs Allowed” is daar ook nog altijd een evergreen, isn’t it?

  1. Stel dat, na de wolf, de lynx zich gaat vestigen in Nederland en deze eveneens schapen aanvalt? Zullen we die anders ook maar gewoon afschieten of op de Veluwe laten lopen waar lynxen op verwilderde katten en vossen gaan jagen? Daarbij heeft een bepaalde baron het onzinnige idee gekregen om de Veluwe vol met hoge hekken te plaatsen omdat meneer namelijk niet wil dat wolven zich aan moeflons (wilde schapen) vergrijpen ofschoon deze dieren juist prima aan wolven kunnen ontsnappen!
    En stel dat een aantal moeflons hierna nou eens met tamme schapen gaan paren? Dan worden er hierdoor vast bastaarden geboren die de boer misschien niet op de markt kwijt zal kunnen en dan juist door toedoen van die baron!
    Wolven kunnen namelijk geen grutjes met stroop, sla, klontjespap of bruine bonen gaan consumeren omdat zij, net als katten, overwegend carnivoor zijn!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *