Loebas

Ik heb besloten mijn buik een naam te geven. Als ik voor de spiegel sta, dan ziet ie er een beetje uit als een hondenkop. Met mijn tepels als trouwe hondenogen en mij navel als een wat sullige, immer tuitende mond. Hij behoort bepaald niet meer tot de snelste, maar het is een brave lobbes. Met een hoge aaibaarheidsfactor.

Loebas leek mij wel geschikt. Naar de hond van Donald Duck.

Door mijn buik een naam te geven, hoop ik hem wat meer in toom te houden. Vooral ’s avonds begint Loebas vaker dan goed voor ´m is te knorren en te grommen. Of er nog wat te bikken is. Een vraag die hij aan mijn hersenen stelt, die ik voor de gelegenheid Conan zal noemen. Meestal als Loebas begint te zeuren weet Conan wel eventjes weerstand te bieden. Maar niet voor lang.

Vroeg of laat gaat Conan door de knieën en geeft hij John en Deirdre de opdracht naar de keuken te gaan, waar Kelsey en Milan de taak krijgen om een stukje chocola uit de keukenkast te halen en een glas melk in te schenken. Vervolgens moeten John en Deirde ons weer naar de bank dragen, waarna Kelsey en Milan de versnaperingen in de boekenkast zitten, Zacharia en Felice op de bank plaatsnemen en Milan ervoor zorgt dat de tv-uitzending weer verdergaat. Pas dan geeft Conan de opdracht aan Kelsey om de chocola in William te doen. En als de chocola op is, gooit Kelsey in één keer alle melk naar binnen. Op dat moment, terwijl de melk door onze slokdarm glijdt, is Loebas heel eventjes volmaakt tevreden. En begint Conan mij schuldgevoelens aan te praten, terwijl ik dit net allemaal willoos heb moeten ondergaan.

Molovich
Erkend miskend genie. Motto: succes is voor losers.

21 Reacties

 1. Bob heet ie bij mij (naar Bob Dylan, die van Blowing in the Wind), maar ik heb Bob en Willy er bewust uitgelaten. Die hadden niks met dit verhaal van doen.

  1. Iemand die ik weleens nakend in de kleedkamer van onze VV aanschouw, heeft er een die wij, zijn teamgenoten, Adolf hebben genoemd. Komt door het Hitlersnorretje erboven.

   1. Je zou ‘m eens moeten vragen om Adolf te erecteren en dan op zijn handen te gaan staan. Dan is het Hitler met een enorme gok. Niet erecteren kan natuurlijk ook, maar dan hangt de neus over de snor. En dat zou zonde zijn voor de foto.

 2. Wat een sufferdjes die Kelsey en Milan, melk en chocola, thee en chocola moet het zijn, hoe kun je die chocola anders zo heerlijk laten smelten tegen je (naamloze?) gehemelte. En waarom, waarom zetten ze de handel eerst in de boekenlast?

  1. Thee is voor zieke hoeren, zei oud-oom Charlie altijd. En dat heb ik Kelsey en Milan verdomd goed in hun denkbeeldige oren geknoopt.

   1. Water is voor kikkers, thee is voor flikkers! Ik drink liters van dat spul en heb geen behoefte mijn dingdong in andermans reet te schuiven (noch andersom) maar die vind ik toch grappig.

 3. Ik lees net een Herman Brusselmans, uit de bibliotheek, de openingszin luidt: Over Jan Wolkers is de anekdote bekend dat hij vele boeken schreef.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *