Het vrouwenquotum

De discussie over het quotum voor vrouwen aan de top is weer opgelaaid. Grosso modo twee kampen:
– de voors
– de tegens

Waarbij de tegens het op een nieuwe boeg gooien. De mantra VROUWEN ZIJN LUI wordt net zo vaak herhaald tot de vrouwen, die van zichzelf al niet zo sterk in hun schoenen staan als mannen, het gaan geloven. Dan ben je klaar.

Om maar even een open deur te trappen: mannen, die zijn pas lui. De voors weten dat, en de tegens weten dat. Ze hebben allemaal een moeder en een vader gehad en they all did the math. Al hebben ze misschien niet genoeg naar het buitenland gekeken waar iedereen al generaties lang voltijds werkt.

Wat is het probleem dan? Het probleem is dat vrouwen minder tijd voor topfuncties overhouden vanwege al die onbetaalde zorgtaken die ze op zich nemen. Kinderen, oude ouders, zieke buren… zodra iemand in de buurt van vrouwen begint te kwakkelen zijn het… juist, de vrouwen die zich daarover ontfermen.

Behalve de tegens.

De hardst roependen van die groep zijn vrouwen (sic) die noch kinderen noch zieke ouders hebben. En zo ja, dan ontberen ze de vermaledijde zorgmolecuul die bij de rest van hun sekse over de plinten klotst.

De tegens zijn heel tevreden met de status quo en willen dat mutsen (zo noemen ze vrouwen, wat heel anders is dan varkensmutsen) doorgaan met zorgen maar ophouden met daarover te ZEUREN.

Drie oplossingen:
– de communistische staat: geen vrouwenquotum daar nodig. De staat zorgt voor koters en ouderen van dagen.
– een algemene kinderstop: vrouwen concurreren keihard door met de kerels tot buren/ouders behoeftig worden. In de beste gevallen winnen ze daar een jaar of 30 mee. Plenty genoeg voor een inhaalslag.
– de zorgmolecuul chirurgisch bij vrouwen verwijderen.

Ik ben voor.

Oud Zeikwijf
Beroepsbrokkenpiloot. Vloog nochtans op haar achtste reeds rakelings langs bergkammen om berggeitjes en bergmarmotjes te tellen. Is tot haar eigen verdriet gemodelleerd naar haar vader, een onbehouwen Italiaanse charmeur met een groot hoofd en een passie voor even belachelijke als tijdrovende hobby’s. Komt oorspronkelijk uit Frankrijk. Heeft in Japan gewoond. Woont sinds begin jaren ’80 in een boomhut op het Waterlooplein in ‘Magies Centrum Amsterdam’, van waaruit ze haar schrijfsels via rooksignalen aan de redactie doorseint. Ze schrijft ook voor AT5, Sargasso en voor Kutbinnenlanders. En op haar eigen stukje internet: oudzeikwijf.com.

1 reactie

 1. In de computergame ‘Fortnite’ (2015) heb je niettemin een hoop jonge vrouwen die wel erg sterk in hun schoenen staan en vaak echte manwijven, een betere benaming zou haast man-vrouwen wezen, blijken daar ze zich als soldaten of huurlingen ook hun mannetje goed staan, of beter gezegd als ze op spokenjacht gaan!
  Het aantal vrouwen in ‘Fortnite’ is alleen veel te groot om hier op te noemen en daarom heb ik er een stel uitgekozen die pas echte stoere jongedames wezen! Lees hier en oordeel:

  Ramirez:

  Dit is een vrouwelijke huurling met donkerbruin haar met een paardenstaart en zij is meestal gekleed in een groen, bruin, lichtgrijs of zwart T-Shirt zonder mouwen. Ramirez draagt vaak een beige of een groene camouflagebroek met hoge bruine laarzen.
  Als bewapening heeft Ramirez meestal een machinegeweer bij zich met een soort munitie waarmee ze spoken, geesten en zombies kan neerhalen. Soms heeft ze zelfs een blauw geverfd gezicht.

  Diana:

  Diana is een vrouwelijk huurling met rood haar met een vlechtje en zij draagt meestal een groene legerhelm met een legerbril, een wit en scharlaken-achtig T-shirt zonder mouwen met een gekleurd cirkelbord op de borst.
  Zo draagt Diana vaak ook een olijfgroene legerbroek met hoge bruine legerlaarzen en als bewapening een groot ruimtegeweer.

  Laguna:

  De blonde Laguna draagt op haar achterhoofd vaak ook een vlechtje en zij heeft als kledij een rood soldatenkostuum aan, een witte broek met beige afbeeldingen van bladeren en zij draagt meestal lichtbruine laarzen.
  Zij heeft als bewapening een soort van ruimtegeweer.

  Sunflower:

  Deze stoere jongedame heeft bruin haar met vlechten die in broodvorm zijn gevlochten., Zij is vernoemd naar zonnebloemen en ze ziet er eigenlijk meer uit als een boerin met haar gele strohoed, geel/bruin geblokte blouse met korte mouwen en Sunflower draagt een blauwe jeans-overall met op de borst een afbeelding van een zonnebloem en ze draagt ook lichtbruine laarzen.
  Sunflower heeft meestal tuingereedschap als wapen en een enkele keer een gekleurd machinegeweer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *