Sweet dreams Mister President!

Prins Obama has talked, praised the US for their great spirit. Hebben hij en ik twee verschillende versies van de werkelijkheid bekeken? Want in de mijne komen Amerikanen er niet zo geweldig van af.

Immer vretende, niet al te schrandere dikzakken die allemaal te vroeg de kanker krijgen en geobsedeerd zijn door bezittingen. Een land geregeerd door het bedrijfsleven, dat als doel heeft zoveel mogelijk winst te maken, door zoveel mogelijk troep te verkopen aan consumenten die op alle mogelijke manieren een loer wordt gedraaid. Gehaaide lobbyisten die tot het oorkussen van de senatoren hun giftige handel komen influisteren. Consumenten wier gezondheid ook een verkoopitem is geworden: hoe zieker hoe beter, hoe langduriger ziek hoe beter. De wapenhandel beperken? Zodra je daar een punt van maakt word je om zeep geholpen.

Één grote op macht en geld beluste boevenbende, dat is hoe ik het zie. Obama leek me wel het hart op de juiste plek te hebben, maar naar welke versie van de werkelijkheid heeft hij gekeken? Nighty night Mister President, sweet dreams…

Oud Zeikwijf
Beroepsbrokkenpiloot. Vloog nochtans op haar achtste reeds rakelings langs bergkammen om berggeitjes en bergmarmotjes te tellen. Is tot haar eigen verdriet gemodelleerd naar haar vader, een onbehouwen Italiaanse charmeur met een groot hoofd en een passie voor even belachelijke als tijdrovende hobby’s. Komt oorspronkelijk uit Frankrijk. Heeft in Japan gewoond. Woont sinds begin jaren ’80 in een boomhut op het Waterlooplein in ‘Magies Centrum Amsterdam’, van waaruit ze haar schrijfsels via rooksignalen aan de redactie doorseint. Ze schrijft ook voor AT5, Sargasso en voor Kutbinnenlanders. En op haar eigen stukje internet: oudzeikwijf.com.

1 reactie

  1. Eigenlijk lijkt de echte Amerikaan niet eens te bestaan omdat de oorspronkelijke inwoners van de twee Amerika’s voornamelijk indianen en eskimo’s waren!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *