Oplossing voor het vluchtelingenprobleem

De oplossing voor het vluchtelingenprobleem: het hele jaar door op all inclusive vakantie. Winwin.

– heel goed tegen trauma’s
– cultureel identieke regio’s als die van de vluchteling dus geen botsing tussen culturen
– geen azc’s in onwillige Nederlandse dorpen
– voor de staatskas goedkoper dan opvang in NL
– aan de hoeveelheid reclame die over ons heen wordt gestort te beoordelen, zit de reisbranche op zwart zaad en kan ze zo’n structurele meevaller goed gebruiken.

2 voorbeelden:

Turkije:
8 dagen € 199,00 all inclusive (Linda Hotel, Corendon)
199/7 x 365= € 10.373,30
5-sterren hotel
Schitterend privéstrand
Animatiebad met 2 glijbanen, apart kinder- en relaxbad.
Gevarieerd animatieprogramma
Winnaar Hotel of the year award

8 dagen € 199,00 logies (Corendon)
+ 20€/dag aan maaltijden bij de plaatselijke middenstand
199/7+20 x 365= € 17.676,43
een uniek hotel op een toplocatie
2 grote zwembaden
ruime kamers en appartementen
goede service en vriendelijk personeel
majestic Spa
Ca. 400 meter van schitterend zandstrand en het centrum
Wellness Salon

De staat kan alles vroegboeken en krijgt:
Gratis omruilvakantie
Altijd de laagste prijsgarantie
Extra hoge vroegboekkorting

Reken maar dat een getraumatiseerde oorlogsvluchteling daar snel zal herstellen. En dat de zorgkosten flink omlaag gaan. Zorgkosten die in Nederland op gemiddeld € 6.000,00/asielzoeker geraamd zijn, en die de asielzoekers voortaan zelf betalen met het geld dat ze besparen op de overtocht.
Huidige kosten voor asielopvang: ca € 25.000/persoon
Allerlei kosten zijn hier niet bij inbegrepen die je in onze nieuwe methode niet nodig hebt, zoals de kosten voor de asielprocedure en voor tolk-vertalers. Asiel wordt immers niet meer aangevraagd: men blijft op vakantie tot in hun land weer vrede heerst.

Stap 2 is dat inwoners van landen waar oorlog heerst zich vooraf moeten melden met de intentie asiel te gaan aanvragen. Kunnen ze direct daarvandaan in één der resorts ondergebracht worden. Scheelt een gevaarlijke overtocht per boot, in kosten voor de asielzoeker zelf en als klap op de vuurpijl ontmantel je de mensensmokkelaarsmaffia. Grenscontroles kunnen achterwege blijven, die transporteurs miljoenen per dag kosten en snelwegen hoeven niet meer dicht, wat ook bakken vol geld scheelt.

Winwin, zei ik al.

Wat je niet kan voorkomen helaas, is dat hotels, afzetters die ze zijn, opeens hun prijzen omhoog gooien. Maar dan dump je daar gewoon honderden asielzoekers en laat je ze het verder uitzoeken.

Zoals ik eerder poneerde, is dit niet alleen een fantastische oplossing voor asielzoekers, maar ook voor éénieder die de woonkosten in Nederland de pan uit vindt rijzen.

Oud Zeikwijf
Beroepsbrokkenpiloot. Vloog nochtans op haar achtste reeds rakelings langs bergkammen om berggeitjes en bergmarmotjes te tellen. Is tot haar eigen verdriet gemodelleerd naar haar vader, een onbehouwen Italiaanse charmeur met een groot hoofd en een passie voor even belachelijke als tijdrovende hobby’s. Komt oorspronkelijk uit Frankrijk. Heeft in Japan gewoond. Woont sinds begin jaren ’80 in een boomhut op het Waterlooplein in ‘Magies Centrum Amsterdam’, van waaruit ze haar schrijfsels via rooksignalen aan de redactie doorseint. Ze schrijft ook voor AT5, Sargasso en voor Kutbinnenlanders. En op haar eigen stukje internet: oudzeikwijf.com.

13 Reacties

 1. Wel als de vluchtelingen vanaf hun eigen land naar de resort vliegen. Als de oorlog afgelopen is moeten ze terug kunnen, hè. Zie ‘stap 2’.

  1. Ik trof op een bepaalde site een aangepast gedicht aan van de Nederlandse song , ’15 miljoen mensen’ met enige aanpassingen daarin over vluchtelingen. Het gaat ongeveer zo:

   Land van duizend vluchtelingen
   Land van roverheid
   De boeren van hun land
   Geen brood bij het ontbijt
   Het land waar de autochtoon niet mag bestaan
   Behalve om te pinnen
   Dan is uw CO2 budget de klos
   En blijven de armen binnen

   Het land van veel betutteling
   Het uniform is heilig
   Een premier die zegt ik weet het niet
   Zijn fiets staat toch wel veilig

   18 miljoen mensen
   Op dat verziekte kleine stukje aarde
   Die schrijf je streng de wetten voor
   Die laat je geen eigenwaarde
   18 miljoen mensen
   Op dat verziekte kleine stukje aarde
   Die pers je wel een keurslijf in
   Die laat je geen eigenwaarde

   18 miljoen mensen
   Op dat verziekte kleine stukje aarde
   Die schrijf je streng de wetten voor
   Die laat je geen eigenwaarde
   18 miljoen mensen
   Op dat verziekte kleine stukje aarde
   Die pers je wel een keurslijf in
   Die laat je geen eigenwaarde

   18 miljoen mensen
   Op dat verziekte kleine stukje aarde
   Die schrijf je streng de wetten voor
   Die laat je geen eigenwaarde
   18 miljoen mensen
   Op dat verziekte kleine stukje aarde
   Die pers je wel een keurslijf in
   Die laat je geen eigenwaarde
   Het land vol groepen van protest
   Geen mens die zijn eigen baas is
   Gordijnen nu gesloten zijn
   Lunch een kruimel kaas is
   Het land van onverdraagzaamheid
   Niet alleen voor de buurman
   De grote vraag die blijft altijd
   Waar betaalt hij zijn energie van

   ‘T land dat zorgde voor iedereen
   Geen roverheid die met geld smeet
   Met Mark zijn dictatuur
   Iedereen die uit de goot vreet

 2. De ware schuldigen aan de toestroom van de asielzoekers, waarvan er vele massaal in de Middellandse Zee verdrinken, zijn al de gehate linkse moslim- en asielknuffelaars met het openen van de Europese grenzen.
  Ze schijnen totaal niet te leren dat hun beleid dit hele proces verergerd maar net als de Turken, die te horen krijgen dat hun voorouders meer dan 100 jaar geleden in 1915 meer dan 1,5 miljoen Armeniërs hebben afgeslacht in de vorm van genocide en daar niets van willen horen, heeft de EU niet erg veel schuldgevoelens.
  Aardig en gastvrij zijn tegen de verkeerde personen in de vorm van goedbedoeldheid,
  medelijden, liefde, schuldgevoelens, bemoeizucht, eigenbelang en hebzucht is al erg genoeg en vooral als men de anderen koste wat het kost wil betuttelen of verwennen, zelfs als de mening van de ander niet wordt gevraagd of daar zelfs geen rekening mee houdt omdat de betuttelaars hopen de ander daar gelukkig en tevreden mee willen maken.
  Oververwennerij maakt veel mensen vaak echter helemaal NIET gelukkig maar juist ontevreden, vreselijk brutaal, veeleisend, hebberig, afhankelijk en misbruikend! In strips of tekenfilms van Asterix & Obelix en de Smurfen kregen de hoofdpersonen al talloze bedriegers en profiteurs op hun dak die met mooie beloftes of zielige verhalen gingen parasiteren op hun gastheren.
  Asterix, Panoramix en de Grote Smurf hadden deze klaplopers meestal al snel door maar maar werden (onbegrijpelijk) niet geloofd door de inwoners van het (Smurfen)dorp omdat de naïeve inwoners overal in trapten! Vreemden vertrouwen maar bekenden wantrouwen is haast hetzelfde als luisteren naar het bekende spreekwoord: Veel beloven en weinig geven, doet een gek in vreugde leven!
  En ik geloof al de vreselijke politici met hun mooipraterij allang niet meer en ik haal NOOIT EN TE NIMMER een asielzoeker of moslim in mijn huis om ze daarna een bed, bad en brood aan te bieden, ongeacht wat er voor mooie dingen over hen wordt verkondigd!

  1. Dat het zelfs door dat vreselijke Europese gedrag omtrent het herverdelen van “vluchtelingen” in Europa ontzettend gevaarlijk kan zijn om de verkeerde personen te gaan beschermen bewijst een youtube-filmpje over Paling & Ko, genaamd ‘De getuige’.

   Paling & Ko moesten toen, in opdracht van hun baas ‘Super’, de liftjongen of piccolo, Tom Tiger (Ding Dong) genaamd, beschermen tegen een saboteur die hij had betrapt tijdens het plegen van een mislukte bomaanslag. Nou stonden Paling & Ko er altijd al om bekend dat ze in hun naïviteit reusachtige en vreselijke fouten en blunders veroorzaken als bij hen overdaad schaadt in de vorm van vermommingen, valstrikken, bommen, uitvindingen en het jagen op boeven waarbij zij oftewel zelf of hun omgeving het slachtoffers van werden! Dat deze bescherming dus veel gevaarlijker kon wezen voor Tom Tiger dan voor de saboteur wist ‘Super’ eigenlijk dus niet eens daar hij tenslotte de eerstgenoemde niet goed kende.
   Want op het moment dat Paling & Ko de baas van Tom Tiger, Harry Humbug, bezochten kwamen zij er al vrij snel achter dat Tom Tiger, eveneens een goedgelovig persoon, net zoveel rampen en ongelukken veroorzaakte als zijzelf en toen de saboteur zelfs alle dieren in een dierentuin losliet om de liftjongen uit te schakelen moesten zowel Paling, Ko, Tom Tiger alsmede de saboteur op de vlucht slaan richting het Hoofdkwartier van ‘Super’ die hierdoor in een complete Ark van Noach veranderde!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *