Het beest op de bodem van de zee

Op de bodem van de zee
ligt een groot beest te slapen
100 000 jaar te slapen

Op de bodem van de zee
ligt een lang beest te slapen
1000 km lang, te slapen

Op de bodem van de zee
ligt een enorm beest te slapen
dat nu ontwaakt

Hoort u hem kreunen?

Oud Zeikwijf
Beroepsbrokkenpiloot. Vloog nochtans op haar achtste reeds rakelings langs bergkammen om berggeitjes en bergmarmotjes te tellen. Is tot haar eigen verdriet gemodelleerd naar haar vader, een onbehouwen Italiaanse charmeur met een groot hoofd en een passie voor even belachelijke als tijdrovende hobby’s. Komt oorspronkelijk uit Frankrijk. Heeft in Japan gewoond. Woont sinds begin jaren ’80 in een boomhut op het Waterlooplein in ‘Magies Centrum Amsterdam’, van waaruit ze haar schrijfsels via rooksignalen aan de redactie doorseint. Ze schrijft ook voor AT5, Sargasso en voor Kutbinnenlanders. En op haar eigen stukje internet: oudzeikwijf.com.

4 Reacties

  1. Als men wil, kan men het gedicht opvatten als een metafoor voor de huidige asielzoekersproblematiek. Niet dat het moet. Ik, bijvoorbeeld, doe dat niet.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *