De scheten van prinses Lorelei

In een land, niet zo heel erg ver van hier
Woont prinsesje Lorelei von Tierelier
Zij woont daar met papa en met mama
In een fraai paleisje, Pallazzo Paardenvla
Daar krijgt zij elke dag van vier tot zes
Twee uur lang prinsessenles

Dan leert zij al wat zij moet weten
Bijvoorbeeld hoe je met servet moet eten
Of hoe je als prinsesje lopen moet
Met de ene veur d’andere voet
En dat je altijd heel keurig moet praten
En nooit een harde scheet mag laten

En dat, mijn lieve kindjes klein
Vindt Lorelei von Tierelier niet fijn
Want Loor die laat, zoals dat heet
Om de haverklap een harde scheet
Flinke winden die heel hard knallen
En keihard galmen in de paardenstallen

Maar prinsessen, die laten heel geen winden
Daar moest Lorelei dus iets op vinden
En weet je welke oplossing zij vond?
Zij deed een kurk in heur prinsessenkont
Met werkelijk verbluffend resultaat
Er is geen scheet die haar nu nog verlaat

In het begin vond iedereen dat fijn
Eindelijk kon Loor een echt prinsesje zijn
Maar na een tijdje, zonder dollen
Werd Loor wat pafferig en opgezwollen
Totdat haar buikje rond werd als een tonnetje
En zij de lucht in steeg als een ballonnetje

Zij steeg langzaam aan omhoog
Totdat zij boven alle wolken vloog
En daar zag zij, wat was dat fijn!
Dat daarboof veel meer prinsesjes zijn
Die dwarrelen heel rustig, kalm en stil
Allen met een kurkje in hun bil

Zij zit daar nu alweer zo’n dag of honderd
En elke dag geniet ze, geen enk’le uitgezonderd
Soms brengen haar ouders haar te eten
Of dacht je dat ze haar waren vergeten?
Natuurlijk niet, zij zijn dol op hun honneponnetje
Komen wat graag buurten in hun luchtballonnetje

Maar zo nu en dan, dan knalt zo’n kurk eruit
En vliegt er een prinsesje tussenuit
Die loopt dan leeg als een ballon
En suist ver weg, voorbij de horizon
Ooit komt die dag ook voor Lorelei
Maar tot die tijd is zij hier reuze blij

Molovich
Erkend miskend genie. Motto: succes is voor losers.

5 Reacties

 1. Het leven van prinsessen in sprookjes en in de werkelijkheid is meestal vaak ook helemaal geen sprookje waar het voor de desbetreffende jongedames op het einde meestal luidt dat zij met hun prinsen nog lang en gelukkig leven!
  Zo leefde er ooit eens een Franse prinses die als een kwartje geboren werd en wiens leven echter eindigde als een dubbeltje en alle ellende die zij haar hele leven meemaakte zou in een sprookje nog maar kinderspel zijn geweest! Zij is niet zo bekend bij veel mensen maar haar beroemde ouders namelijk wel!
  Haar naam was Marie Thérèse Charlotte (1778-1851, zij was ook bekend onder haar bijnaam, ‘Madame Royale’, of als de Hertogin van Angoulême, en zij was het oudste kind van koning Lodewijk XVI (1754-1793) en koningin Marie Antoinette (1755-1793) die tijdens de Franse Revolutie onder de guillotine stierven!
  Vanaf haar geboorte had Madame Royale al niets dan ellende te verduren gehad omdat zij haar twee broertjes; Lodewijk Jozef (1781-1789) en Lodewijk Charles (1785-1795), de latere Lodewijk XVII), haar zusje Sophie Beatrix (1786-1787), en haar tante; Madame Elisabeth (1764-1794) vrij lang zou overleven!
  Zij heeft de vreselijke tijd van de Franse Revolutie moeten ondergaan waarbij Madame Royale haar halve familie verloor en hoewel zij, na 5 jaar gevangenschap, werd vrijgelaten kon ze nooit meer het leven van een prinses gaan leiden!
  Zo ging ze een liefdeloos, ongelukkig en kinderloos huwelijk aan met haar neef Lodewijk Anton van Bourbon (1775-1844) maar de verschrikkingingen van de revolutie vergat ze nooit en jarenlang werd Madame Royale zelfs door schuldgevoelens achtervolgd wat haar verbitterd en droefgeestig maakte!
  Zo zou zij zelfs door de overlevende revolutionairen en de aanhangers van Napoleon op de huid worden gezeten en haar verleden zou haar tot op de dag van haar dood, in 1851 blijven achtervolgen!
  Marie Thérèse had dus, sarcastisch genoeg, wel vrij lang maar vreselijk ongelukkig geleefd en dus niet als een verwende sprookjesprinses!

 2. Wat alleen niet in het beroemde sprookje van ‘De Ganzenhoedster’, van de gebroeders Grimm, wordt vermeld is dat de valse dienster, die zich uit jaloezie tegen haar meesteres keerde en deze haar kleren en sprekende paard Falada afnam, feitelijk meer uit was op de troon en dus niet op de liefde van de prins wiens leven ze op de achtergrond tot een hel maakt omdat ze hem wou overheersen!
  Zij zou beslist, als ze inderdaad was getrouwd met de prins en koningin was geworden, zowel de prins, de koning alsmede de Ganzenhoedster (haar voormalige meesteres) uit de weg laten ruimen zodat zij over het rijk zou heersen als een ware tiran!
  De valse prinses was echter, toen de verloving toch nog doorging, zo arrogant geworden dat ze niet eens begreep dat het raadsel om haar oplichterij, dat haar “schoonvader” aan de bedreigster opgaf en eigenlijk serieus was bedoeld, op haarzelf sloeg en zo velde ze onbedoeld haar eigen vonnis, gelijk aan de valse stiefmoeder en -dochter in ‘De drie mannetjes in het bos.’
  De echte prinses daarentegen had blijkbaar nooit geleerd om zelfstandig te worden en ze kwam ook zeer slecht op voor zichzelf waarbij ze dus alle vernederingen pikte die ze onderging terwijl zij daarmee het hart van haar moeder dreigde te breken!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *