Sober en rechtvaardig

“Rechtvaardig en sober”, noemde Rutte de voorlopige eindoplossing van de azielzoekersproblematiek. “Sober en rechtvaardig”, noemde Samsom het. Nieuwsuur had ze lekker na elkaar gemonteerd.

Ze hadden kortom weer een leuke soundbyte verzonnen voor een oplossing. En die oplossing bestond uit containerwoningen. Van die woningen waar ook wel eens studenten in worden gehuisvest. Lijken mij prima woningen. Zeker als je uit een gebied komt waar de meeste woningen zijn kapot gebombardeerd. Dan ben je blij met een dak boven je hoofd. (En niet te veel brandbommen naar datzelfde hoofd.) Dat dat dak eruit ziet alsof het elk moment verscheept kan worden, dat doet er lijkt mij niet.

Dat zei ik ook tegen mijn vrouw, die naast mij zat op de bank, in onze flink verwarmde eind 19e eeuwse arbeiderswoning. “Lijkt me een prima woning als je uit een oorlogsgebied komt”, zei ik dus. Mijn vrouw was het met mij eens. “Bovendien kunnen we dan een duidelijk scheiding maken.”
Ik begreep niet meteen wat ze bedoelde.
“Nou, als ze blij zijn met hun containerwoning, dan zijn het oorlogsvluchtelingen.”
“En als ze niet blij zijn, dan zijn het gelukszoekers”, maakte ik deze waterdichte redenering af.

Want dat schijnt ook een dingetje te zijn: dat we een duidelijke scheiding kunnen maken tussen de economische en oorlogsvluchtelingen. De containerwoningen kunnen dus als lakmoesproef dienen. Kijk je blij, dan ben je een oorlogsslachtoffer en mag je in je containerwoning blijven. Kijk je niet blij, dan ben je een gelukszoekers en sturen we je door naar een borstvergrotingskliniek. Of krijg je een woning van een PVV’er toegewezen. En die PVV’er mag oprotten naar z’n eigen land.

4 responses

 1. “Dat dat dak eruit ziet alsof het elk moment verscheept kan worden, dat doet er lijkt mij niet.” Maar dat is het! Het Ei van Columbus (wink wink 12 okt). Containerwoningen! De container kan verscheept worden! Asielzoekers krijgen bij het betreden van de EU een containerwoning, waar ze in blijven zitten terwijl de container een rondgang langs alle landen maakt waar ze mogelijkerwijze een verblijfsaanvraag kunnen doen. Probleem opgelost. Roma nieuwe stijl.

 2. Google ‘ns op “sober doch humaan”. En je hoort Aad Kosto weer, de PvdA staatsecretaris van justitie van een paar kabinetten terug.

 3. De islam wordt, dankzij de aanslag in Parijs, overal steeds gehater en niet alleen maar in Duitsland en allemaal dankzij de hypocriete linkse politici die hen meer beminden dan hun eigen soort. Deze terroristen gedragen zich haast als de ‘Big Bad Wolf’ uit 1933 van Walt Disney daar hij de strooien en houten huisjes van de twee muziekliefhebbende, kortzichtige en nietsnutterige biggetjes omver blaast maar de wolf slaagt daar niet in bij het derde werklustige en verstandige biggetje. Veel politiek zijn gewoon al met de eerste twee biggetjes te vergelijken terwijl het derde biggetje overkomt als de islamhatende Europeanen die hen buiten de deur willen houden en dat de asielzoekers dan nog niets eens in containers hoeven te gaan wonen is al erg genoeg voor hen!
  Dat je echter met de verkeerde figuren bijna het paard van Troje binnenhaalt bewijst een bepaalde strip uit de ‘Tina’, uitgebracht in 1983, genaamd ‘De prooi van de Lemminga’s. in dit verhaal bleek het kwaadaardige biologenechtpaar Lemminga een geheimzinnig meisje gevangen te houden dat ze als slavin hielden en zij constant mislukte pogingen deed om te ontsnappen.
  Op een dag kwam een ander meisje, Jolies van der Woude, de dochter van de plaatselijke smid, bij puur toeval achter het bestaan van het meisje en fanatiek als zij was had Jolies er alles voor over om deze te gaan redden. Omdat Ronald Lemminga haar langzamerhand als een bedreiging ging zien probeerde hij Jolies buiten de deur te houden maar kon niet verhinderen dat zij, net als het paard van Troje, zijn landgoed binnendrong en uiteindelijk het analfabetische meisje (zij had alleen een chimpansee, Tamo, als vriend) vond.
  Ze probeerden uit te breken maar de beide jongedames vielen in handen van Lemminga die hen hierdoor zo was gaan haten dat hij hen beiden wilden ombrengen daar hij geen macht meer op hen kon uitoefenen.
  Terwijl de politie naar Jolies ging zoeken kwam zij erachter dat “Roland Lemminga” in werkelijkheid niemand anders was dan Herbert Dieters, de gewetenloze huisknecht van wijlen de echte Lemminga en hij getrouwd (?) was met diens even slechte huishoudster Alida Pauw, en de plaats van zijn baas had ingenomen nadat deze aan een hartaanval was overleden toen zijn zoon en schoondochter, de ouders van het meisje en dus feitelijk zijn kleindochter, waren verongelukt.
  Zij heette eigenlijk Letitia of Lettie Lemminga en ze was dus de enige erfgenaam van het fortuin van haar opa dat Herbert Dieters jarenlang voor haar verborgen hield tijdens haar slavenbestaan. Juist op het moment dat de valse Lemminga’s hierna, met hulp van hun handlanger Arend, de beide meisjes letterlijk voor de leeuwen wilden gooien werd dit gelukkig verijdeld door de politie en de apen onder leiding van Tamo. De drie valse Lemminga’s vlogen de gevangenis in en Letitia werd uiteindelijk door de ouders van Jolies geadopteerd en ze kreeg ook haar fortuin terug.
  De vergelijking in dit verhaal is dat de valse Lemminga’s, de linkse politici, een rijk meisje onderdrukken, net als de Europeanen maar zij een bondgenoot krijgt in de vorm van Jolies die gelukkig GEEN moslim is!
  Ze wordt door de eerstgenoemden afgestoten maar dringt alsnog binnen en zal daarmee de ondergang van haar vijanden bewerkstelligen waarbij Jolies en Letitia hulp krijgen van de apen die zich weer gedragen als Europeanen die het bewind van het gehate links en de islam goed zat zijn, net als de Duitsers waarvan ik verwacht dat zij voor 95% tegen de islam zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *