Heleen Mees: alle noorderlingen naar de Randstad!

“Kippfest,” vragen mensen mij vaak veel, “Jij bent toch de paus van die satanische kerk? Wat vind jij van die column van Heleen mees over dat alle noorderlingen naar de Randstad moeten verhuizen?”
Hoo hoo hoo, nou nou nou, zeg ik dan, ten eerste is het “President” en ten tweede is het van de Vereniging voor Behartiging van Economische Belangen, haha!
En ja, wat vinden wij op de club van haar column. Nou! Dat lag best wel gevoelig!
U moet weten, Heleen is nogal fan van films als Robocop en Judge Dredd enzo. Delta city, Megacity one… Het is de gemiddelde econoom iets te dystopisch, natuurlijk.
Een hele film moeten zien hoe efficientie en winstmaximalisatie wordt afgedaan als “corruptie”, de goeien die altijd het onderspit delven tegen morele terroristen; dat is niet ons ding, gewoon.

Maar Heleen, dat is een dromer! Die ziet die films, en ziet alleen de mogelijkheden. Vorige week nog, we hadden net een baby geofferd en stonden op het punt een orgie te doen in het bloed, en toen begon ze weer: “Ja, want dan zouden we robots kunnen inzetten als orde handhaving” en dan zei iemand anders weer “Maar Heleen… Je weet toch hoe dat afliep in Robocop? Iemand maakt een foutje en dan is het de CEO die door zijn hoofd wordt geschoten.”
Wilde zij niets van horen. Ging maar door over een groene strook van 5 (of nou, waarom niet gewoon 1) kilometer buiten de randstad, en daarbuiten dan “De Dode Zone” waar gas gedolven kon worden, en de hele grond leeggedregd van alle mogelijke waardevolheden. Tsja…

Kijk, het is bewonderenswaardig dat Heleen snel naar het einddoel wil werken, maar wat zij in haar enthousiasme vergeet is dat het meeste geld te vinden is in het langzaam afromen van de schaarste. Neem ivoor: dat wordt steeds zeldzamer. Mensen proberen olifanten en neushoorns te beschermen, maar wat ze niet beseffen is dat door hun acties ivoor moeilijker te verkrijgen wordt. Door hun acties wordt ivoor NOG zeldzamer. En begeerlijker. Het is simpel: zolang olifanten belangrijk zijn voor mensen zullen ze afgemaakt worden tot er geen enkele olifant meer over is.

Als ik zou denken als Heleen Mees zou ik dus alle olifanten dood moeten schieten. Als jullie er niet lief mee kunnen spelen, dan helemaal niet. Einddoel bereikt! Maar het gaat niet om de bestemming… Het gaat om de reis.
Hoe moeilijker de Groningers doen, hoe moeilijker dat gas te verkrijgen is… En hoe aanlokkelijker het wordt. Zeldzaam is duur. En een gezonde, natuurlijke prijsontwikkeling krijg je door je product langzaam de keel dicht te knijpen. Als je de gans met de gouden eieren hebt, dan schiet je die toch ook niet door zijn kop? Die gooi je door een persmolen, zodat je alles eruit kan halen wat erin zit totdat het beest kapot is. Dat is economie!

Je kan Groningers en Friezen niet zomaar naar de Randstad brengen. Zou jij het leuk vinden uit je huis geplukt te worden en zomaar ergens herplaatst? Ach denk toch aan de sociale onrust. Het is veel beter ze te pappen met nepbeloftes, en beetje voor beetje, stukje voor stukje doorgaan met hun landschap leeg te zuigen, de huizen te veranderen in kapotgetrilde krotten, zodat ze met geknakte zielen en honger in de magen uit eigen beweging trekken naar de Randstad. Dán zijn ze er rijp voor. Dan kunnen ze in de rijen voor nutteloze kantoorbaantjes staan op hun dieet van antidepressiva en pep-pillen! Net als de normale mensen!

Wat Heleen Mees denkt is: één plus één is twee. Maar 0,0001 plus 0,0001 plus enzovoorts is uiteindelijk óók twee. En dan worden de mensen tenminste niet zo geconfronteerd met het laatste resultaat van een logische conclusie. Als je economische belangen wil verkopen moet je het natuurlijk wel een beetje als een leuk kadootje inpakken!

5 responses

  1. Meneer Kippfest, u heeft er duidelijk over nagedacht, hulde!
    Overigens heb ik vorige week The Crash Reel gekeken, goeie film, bedankt voor tip. Maar dat terzijde.

    • Ha cool! Sorry voor de spoilers nog, ik heb echt een uur in spanning gezeten of die gast zich nou zou doodrijden, of de american dream zou doen laten leven. Wat er toen gebeurde zag ik nooit aankomen…!

    • Waarom daar eindigen? Wie weet wat voor moois er allemaal onder de randstad te vinden is! Alles slopen en weg ermee, alle Nederlanders net over de grens in Belgie! Voordelig qua belasting ook. MAN waarom zit ik niet in de regering?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *