Meeuwen

-EEUWR
-OAAAAAAH IG IG

-AÏÏÏÏÏÏÏÏÏÏÏÏÏÏÏÏÏÏ EG EG EG EG EG
-AAAAARGH
-AÏÏÏÏÏÏÏÏÏÏÏÏÏÏÏÏÏÏ EG EG EG EG EG

-IIIIEUW IIIIEUW IIIIEUW IIIIEUW IIIIEUW IIIIEUW
-WOAAAAAA

-UHEUUUUUH.
-IIIIEUW IIIIEUW IIIIEUW IIIIEUW IIIIEUW IIIIEUW
-MOEOOORGH WA-AAAA…

-ÊÊÊ-HERG ÊÊÊ-HERG ÊÊÊ-HERG ÊÊÊ-HERG ÊÊÊ-HERG….
-PIOE PIOE PIOE PIOE PIOE PIOE PIOE PIOE PIOE PIOE…
-WOHOO-AÂRGH!

-PRAAAOW!
-HAEEE-ANG HAEEE-ANG HAEEE-ANG HAEEE-ANG WAORGH…
-HE-EEE! ARGH ARGH ARGH ARGH ARGH ARGH ARGH.

-RAAaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah
-PIOE PIOE PIOE PIOE PIOE PIOE PIOE PIOE PIOE PIOE

-Aw.

Oud Zeikwijf
Beroepsbrokkenpiloot. Vloog nochtans op haar achtste reeds rakelings langs bergkammen om berggeitjes en bergmarmotjes te tellen. Is tot haar eigen verdriet gemodelleerd naar haar vader, een onbehouwen Italiaanse charmeur met een groot hoofd en een passie voor even belachelijke als tijdrovende hobby’s. Komt oorspronkelijk uit Frankrijk. Heeft in Japan gewoond. Woont sinds begin jaren ’80 in een boomhut op het Waterlooplein in ‘Magies Centrum Amsterdam’, van waaruit ze haar schrijfsels via rooksignalen aan de redactie doorseint. Ze schrijft ook voor AT5, Sargasso en voor Kutbinnenlanders. En op haar eigen stukje internet: oudzeikwijf.com.

12 Reacties

 1. Ben op Texel. Heb je ook veel meeuwen. Hoorde laatst van iemand die Nederland van Boven had gekeken dat ze meeuwen hadden gevolgd die ’s ochtends vertrokken van Texel. De middag doorbrachten langs een grachtje in Amsterdam. Aan het eind van de middag richting IJmuiden vertrokken om bij de visafslag een visje te happen. En dan weer terug gingen naar Texel om te overnachten. Prima leven, lijkt mij. Dat geschreeuw is nergens voor nodig. Pure aanstellerij.

 2. Vooral van dat PIOE PIOE PIOE PIOE PIOE PIOE PIOE PIOE PIOE PIOE
  kan ik zo’n wee gevoel krijgen, vooral als de meeuwen zelf onzichtbaar zijn, hoog in de lucht, achter gebouw of duin. En dat dat geluid dan door het geraas van golven haast overstemd wordt. Ach de weemoed die des avonds komt.

  1. eigenlijk is het meer pjoe pjoe pjoe pjoe pjoe pjoe pjoe pjoe pjoe pjoe (kleine letters en minder nadruk op de i). Ik broed 2 jaar op dit stukkie EN TOCH ZITTEN ER FOUTEN IN. Verdomme.
   En ik had dit stukkie maar net gepost dat ik een nieuw meeuwwoord hoorde!!!! Om er gek van te worden. Ik ben nu vergeten welk dat was. Om er nog gekker van te worden.

  1. Naar de tekenfilms van Guust Flater keek ik vrijwel nooit al bezit ik wel een aantal ingebonden boeken over deze goedaardige doch luie kantoormedewerker die zich ook bezighoudt met bizarre experimenten en daarnaast een vervuilende en krakkemikkige auto (een fiat 509) bezit.
   Flater is vaak een ware plaag voor zijn bazen Kwabbernoot, Pruimpit en Van Gestel die zich ergeren aan zijn luiheid en het verwoestende instrument de Flaterfoon, voor de industrieel Demesmaeker wiens contacten hij meestal onbedoeld vernield, voor de fanatieke agent Vogelaar daar Guust parkeermeters saboteert en voor zijn collega Krasser die vaak zijn tekeningen overgoten ziet worden met Oost-Indische inkt door toedoen van Guust.
   Alleen juffrouw Jannie lijkt hem wel te mogen en Guust houdt veel van dieren waaronder een kat, een meeuw, een muis en een schildpad. Met zijn spoor van ellende doet Guust me soms denken aan Tom Tiger, eveneens een kantoorbediende, die zijn bazen Sir Witson en Harry Humbug net zo goed knettergek maakt al is deze net zo erg als Paling & Ko daar ze door dezelfde tekenaar zijn geschapen!
   De meeuw van Guust krijste daarbij altijd steeds :”Hihihihihar!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *