Grote Levensvragen, kleine oplossingen

Op het gevaar af dat Fnark wetenschappelijk de plank twee keer misslaat. Maar volgens mij heb ik de oplossing voor twee Grote Levensraadsels waarop wetenschappers al eeuwen broeden.

De eerste Grote Levensvraag is waarom het met enige mate consumeren van rode wijn leidt tot een gemiddeld langer leven. Tot wel 4,7 jaar blijkt uit Wagenings onderzoek.

Neen, het zijn niet antioxidanten in de rode wijn die gezonder zijn. Neen, het zijn ook geen vitaminen. Volgens Fnark wordt u gewoon iets relaxter van een glaasje op z’n tijd. En relaxte mensen leven nou eenmaal langer, want ze hebben minder haast om dood te gaan.

Waarom dan geen witte wijn? Want daarvoor is geen correlatie met langer leven gevonden. Misschien wel omdat als de fles open gaat hij op moet, niet een dag bewaren. Bovendien drinkt de gemiddelde leut witte wijn op warme dagen als er sowieso al vochtverlies is en dus het nadelig effect van net-te-veel-wijn groter is. Misschien zijn wittewijndrinkers gewoon wel heel a-relaxed, kan ook zo maar .

Wat ik wel weer grappig vindt is dat er een stofje is aangewezen in de wijn dat levensverlengend zou zijn, Resveratrol (ik las eerst Reservatrol, maar dat is ongetwijfeld het glaasje wijn dat mijn leesvermogen beïnvloedt). Maar dat als vervolgens blijkt dat het stofje toch niet werkt dan zou de wijn opeens niet meer levensverlengend zijn. Volgens journalisten dan. Zouden journalisten soms heimelijk jaloers zijn op de 4,7 jaar Rode Wijn Levenswinst, die stiekeme whiskey drinkers? (3,8 jaar gemiddeld levensverlies, ha!)

De tweede Grote Onbeantwoorde Levensvraag is waarom mannen vaak een ochtenderectie hebben. Neen, het ligt niet aan noradrenalineneuronen die gieren als je uitgerust bent. Het ligt ook niet aan ontspanning. Neen en ook niet aan die mooie vrouw die s’ochtends naast de gemiddelde Nederlandse man in bed ligt. Nee hoor, de gemiddelde man heeft s’ochtends gewoon een volle blaas die tegen de verfijnde zone drukt en om reactie smeekt. Volgens Fnark dan.

Nou zijn er weer complicaties. Volgens wetenschappers komen ochtenderecties niet alleen in de ochtend voor. Maar ook tijdens periodes van remslaap. Zucht. Zullen wetenschappers het nou nooit leren? DAT ZIJN REMSLAAPERECTIES sukkels! Ochtenderecties krijg je in-de-ochtend. Volgens Fnarks Theorie Van Alle Verklaringen krijgen dus alleen maar zeikerds ochtenderecties (ziet u wat ik hier deed?).

Nog even terug naar de wijn. U wist zeker niet dat er een grote correlatie tussen Franse wijn en drank is met het voorkomen van fossielen? Champagne, schitterende fossielen uit Tertiair en Krijt, zee-egels om door het ringetje te halen. Jurancon, de schoonste fossiele schelpen die ik ken. Om maar te zwijgen van de ammonieten uit de Cognac of die van de Rhone. Cointrau komt uit de streek van tropische ribbelslakjes. En niet alleen Frankrijk: Mainz (van de geweldige witte wijn): onder de wijngaarden zijn heuse fossiele zeekoeien aangetroffen. Of Asti in Italie (van de prosecco): Haaien, schelpen, u noemt het maar op.

Volgende keer in Fnarks Ultieme Antwoorden op Grote Levensvragen “Waarom zijn blonde vrouwen dommer?”

12 Reacties

 1. [ligt] “ook niet aan die mooie vrouw die ’s ochtends naast de gemiddelde Nederlandse man in bed ligt.” LOL
  Ik ben trouwens de enige Française die geen wijn, rood of wit, lust. Sterker nog: ik kan er niet tegen, na 2 glazen kots ik mijn ingewanden eruit. Nog sterker: ik haat het.

 2. Ik ben waarschijnlijk een van de weinige kaaskoppen die niet tegen kaas kan. Ik kan er ook niet tegen met vrijwel vergelijkbare consequenties…….

 3. Omdat de blaas tegen de verfijnde zone aandrukt? Ik dacht altijd dat het gebeurde om te voorkomen dat je je hele bed onderpist. Nadeel is dan natuurlijk wel dat als je dan uiteindelijk je nest uitrolt en je keinodig moet pissen je eerst dat eenogige monster naar beneden moet zien te worstelen maar goed zo heeft iedereen wel wat natuurlijk.

 4. En bier, waarde Fnark, hoe zit het daarmee? Ik bedoel dan niet pils hè. Pils is voor watjes. Voor jongens die verder ook noets anders lusten dan witte boterhammetjes met pindakaas (korst zorgvuldig door mama eraf gesneden). Pils is voor bierdrinkers wat rosé is voor wijndrinkers: doe dan niks.
  Nee, bier, dat is spéciale. Rochefort, Chimay, Westmalle, Omer of Rodenbach. Hoe staat het daarmee, dus? Hoeveel langer heb ik te leven? En hoeveel langerder is dat in vergelijking met *hoest* wijndrinkers?
  Overigens las ik dit al, een alleszins hoopgevend bericht: http://m.gva.be/cnt/aid1284529/bier-even-gezond-als-wijn

 5. Waarde Hugo, een van de hoogtepunten uit mijn professionele leven was de officiële opening van een mooi natuurmonument in Hoegaarden, een jaar of tien terug. Na deze opening werd de goegemeente naar het Stadhuis (ik weet niet hoe dat in Vlaanderen heet) gebracht en bleek de ware reden achter het openen van een monument, namelijk de perfecte aanleiding om in goed gezelschap te genieten van het plaatselijke bier! Ik weet zeker dat mijn leven die middag met zeker gemiddeld 2 maanden is verlengd :). Pils wat is dat?
  Kippfest, hoe herkenbaar :)

 6. Graag zou ik in uw aankomende post over blonde vrouwen ook wat meer te weten komen over uw liefde voor fossielen. Ik vermoed dat deze combinatie een meerwaarde op zal leveren.

  Voorts ben ik van mening dat de remslaaperectie een even belangrijk begrip als de ochtenderectie moet worden. Zo rekent deze reactieruimte, gezien de dikke rode stippellijn eronder, de term remslaaperectie fout terwijl ochtenderectie wel goed wordt gerekend. En dat zou niet moeten mogen. Dat moeten we niet willen met z’n allen.

 7. Hoogeachte Molovich, naar aanleiding van uw reactie realiseerde ik me dat er momenteel nog een Grote Levensvraag is die om antwoord smeekt. Namelijk: Waar blijft deel 3 van de Kippfest Devil’s Haircut? Ik mag hopen dat Kippfest niet ten prooi is gevallen aan de ongeziene stalinistische moordpropaganda.

  Waarde Hugo, gezien uw schitterende exposés kan ik een leeftijd van 167 jaar alleen maar van harte toejuichen.

  1. Ha, toevallig, ik ben net vijf minuten geleden klaar met de derde filmposter! Het verhaal is af (en mijn beste ooit natuurlijk), het liedje was af, maar door naar dat takkelawaai te luisteren hoorde ik ineens een melodie door de rotzooi dus die ga ik morgen even opnieuw doen, kijken of ik dat eruit kan pulken. Ben van plan em volgende woensdag gehaktdag te lanceren. SPANNEND!

   1. SPANNEND! Ik heb meteen extra wifi laten aanrukken in mijn buitenlandse verblijfplaats (dat weten ze daar nog niet). Want de ultieme apotheose van het drieluik mag onder geen omstandigheid worden gemist.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *