De verwarde man tv

Vorige week werd het Achtuurjournaal gekaapt door een verwarde man. Dat smaakte naar meer. John de Mol, doe er je voordeel mee, zes tv-formats met verwarde mannen in de hoofdrol:  

1. De verwarde man van de week
Achterwerk in de kast voor verwarde mannen. Eenvoudiger wordt het niet: rijd met een kleine mobiele studio door Nederland op zoek naar verwarde mannen en laat hen zeggen wat ze te zeggen hebben. Ze willen als het goed is maar wat graag hun verhaal kwijt. Wees wel discreet. Verwarde mannen zijn vrij snel achterdochtig. Voor je het weet denken ze dat je van de CIA bent en dat je contact met buitenaards leven zoekt via hun vullingen. Het is aan te raden altijd een flinke rol aluminiumfolie bij de hand te hebben.

2. Dystopia
Zet een stuk of tien verwarde mannen bij elkaar in een loods. Als het dreigt in te kakken, krijgen ze eigenaardige opdrachten van een Stem van Boven. Daarnaast hebben de verwarde mannen, zonder dat ze het weten, oortjes in, zodat diezelfde stem (of een andere stem) hen tevens persoonlijk kan toespreken. Er zijn twee koeien en acht kippen aanwezig. De koeien zijn voorzien van luidsprekers, zodat medewerkers van het programma de koeien kunnen laten praten. De kippen kunnen op elk gewenst moment ontploffen. De Dystopianen zullen t.z.t. kennismaken met buitenaardse wezens, met een man uit de toekomst en met de geest van Adolf Hitler die echter verdacht veel lijkt op Frank Masmeijer met een klein snorretje onder zijn neus en een strakke scheiding in zijn haar. Elke week kan er gestemd worden wie van de Dystopianen het veld moet ruimen. De verliezer van de week wordt aangewezen door de Stem van Boven. De stem in het hoofd van de verliezer spreekt dit tegen.

4. Wie is de verwarde mol?
Wie is de Mol? maar dan met verwarde mannen. Met twee mollen: een verwarde man die denkt een agent van de AIVD te zijn en voormalig Waku Waku-presentator Rob Fruithof, die doet alsof hij een verwarde man is. Tijdens het spel, dat zich afspeelt op diverse plekken in de wereld, wordt er handig ingespeeld op de natuurlijke achterdocht van de verwarde man. Voor elke locatiewijziging worden de verwarde mannen gedrogeerd. Als ze wakker worden, zijn ze ergens anders. Dus het ene moment zitten ze midden in het Zwarte Woud, het andere in de woestijn van Nevada, dan weer in de jungle van Vietnam. Elke week wordt er iemand weggestuurd. Dit gaat door loting, maar doordat de deelnemers allerlei vage opdrachten moeten uitvoeren en valse hints krijgen, hebben ze het idee er invloed op uit te kunnen oefenen. Als er uiteindelijk nog drie deelnemers over zijn, onthult presentator Frank Masmeijer dat Rob Fruithof noch de AIVD-agent de mol is, maar dat het al die tijd juist de verwarde man was die het niet dacht te zijn. Dit tot grote verwarring van de verwarde mannen.

4. Rot op naar je eigen waan
Gewone mensen ervaren een week lang hoe het is om een verwarde man te zijn. Inclusief isoleercel.

5. Het beste complot van Nederland
Verwarde mannen uit het hele land mogen hun complottheorieën vertellen aan een deskundige jury onder leiding van Joris Demmink. Het beste complot van Nederland wint een luxe weekend in een Bilderberghotel naar keuze.

6. Verwarde Man Zoekt Vrouw
Vrouwen hebben de naam mannen te willen redden. Vandaar dat buitenlui als Joran van der Sloot en Marc Dutroux karrenvrachten met liefdesbrieven krijgen. Omdat de meeste verwarde mannen geen postadres hebben, vallen ze buiten de boot. Verwarde Man Zoekt Vrouw brengt hier verandering in. Verkleed als Yvonne Jaspers probeert Frank Masmeijer acht verwarde mannen aan de vrouw te brengen. De geïnteresseerde vrouwen mogen verwarde vrouwen zijn, maar dat is niet noodzakelijk.

Molovich
Erkend miskend genie. Motto: succes is voor losers.

2 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *