Zwarte Pieten

Nou ze hebben het voor elkaar hoor. Ik heb er geen zin meer in.
5 december strepen we wat mij betreft door.
We hebben zo’n beetje het hele afgelopen jaar besteed aan dat geëmmer. Iedereen heeft geprobeerd elkaar de zwarte piet toe te spelen.
Er is gebleekt, ontkroesd, er zijn oorringen verwijderd, lippenstift afgeveegd.
En wat krijgen we nu na de roetpiet en de regenboogpiet ?
De kaaspiet en de stroopwafelpiet ! Ik zou me als stroopwafel diep in mijn koek getast voelen.
Dat eeuwige halfzachte gepolder hier! Het begon al met het wegmoffelen van de roe. Die lekkere bos takken die Piet achter de hand had om nog een beetje discipline in de jonge schavuiten te jagen. Kinderen griezelden als Piet zijn hagelwitte tanden vervaarlijk bloot lachte, en met zijn gard heen en weer zwaaide. En dan die zak!
Als Sint besloot dat je daar als onhandelbaar ettertje recht op had, wist Piet wel raad met je. Niks Ritalin of ADHD. De heerlijke spanning was op onze gezichtjes te lezen. Hier en daar sijpelden in de huiskamer kleine plasjes op het jabo.
Niets is heerlijker dan het openritsen van een pakje als je ook een beetje bang geweest bent.
Daarom is Sint wit en heeft hij een zwarte knecht om pepernoten te strooien en geen licht getinte ‘product delivery assistent’. Een vrolijke, beetje dommige losbol, die kunstjes kan zoals op zijn handen staan en die BOE kan zeggen. Dat vinden de kinderen leuk en dit is een Kinderfeest en geen statement voor of tegen de slavernij. Kinderen zijn geen racisten of slavenhouders. Ik ook niet.
En als klap op het suikergoed zijn nu de oude liedjes door twee laaggeletterden herschreven tot politiek correcte misbaksels.
Benieuwd wat ze doen met de zak van Sinterklaas.
image

1 reactie

  1. Ik had ongeveer 12 jaar in Arnhem gewoond en 4 jaar in de regio en zover ik weet zag ik, zelfs in 2015, daarginds nog gewoon Zwarte Pieten lopen bij de Eusebiuskerk en wat waren de ouders en kinderen daar heel blij mee. De koepel BasisFluvius (wat een stomme rotnaam trouwens voor een dergelijke anti-Zwarte Pieten-organisatie!) gedroegen zich haast hetzelfde als de linkse bestuurders die in 2004 smulbossen (bossen die uit allerlei fruitbomen zouden bestaan) wilden aanleggen voor allochtonen waar dezen gratis fruit uit mochten plukken! Gelukkig kwamen hier zoveel protesten tegen dat het een grote mislukking werd en zo stonden talloze kranten in die tijd vol met reacties van woedende lezers die allemaal tegen dit idiote plan waren, zelfs van allochtoonse inwoners aldaar aan wie totaal niets was gevraagd of zij smulbossen wilden en het idee hadden dat hun linkse “vrienden” hen gewoon als holbewoners wilden behandelen!
    Ik had niettemin het sterke vermoeden dat in Arnhem wederom talloze woedende ouders en inwoners deze koepel BasisFluvius zouden gaan bedreigen, dezen allerlei ziektes en de dood gaan toewensen, de eerstgenoemden al hun kinderen van de 39 scholen afhalen waar geen Zwarte Pieten meer mogen komen en de scholenkoepel dadelijk merkt dat hun stupide ideeën de ondergang van die scholen wordt wat zij natuurlijk helemaal niet zo hadden bedoeld! Wat mij betreft verkleden alle gefrustreerde ouders en inwoners van Arnhem zich eventueel als Zwarte Pieten waarna zij de idioten van de scholenkoepel letterlijk met de roe geven opdat ze daar in geen twee weken meer kunnen zitten! Wat een stelletjes blauwe jakhalzen zitten daar toch met hun misselijkmakend gezeik tegen het zogenaamde “racisme”!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *