Zwarte Piet deel 178314363452

Sinterklaas, wat een figuur, wereldwijde trammelant! Kijk, denk ik, aan de ene kant zijn we natuurlijk goudmazzelaars dat het probleem met onze Sinterklaas slechts de Zwarte Piet is. Ga maar na: bij de Joden bepaalt Sinterklaas dus gewoon dat babypiemels afgeknipt moeten worden. Krijg dat maar eens in je schoen geschoven! De Sinterklaas van de moslims vind het leuk om geiten levend te slachten met een mes tijdens het Sinterklaasfeest, ook leuk. De Goedheiligman van de Christenen woont zelfs in een paleis (omdat bij de Christenen juist Sinterklaas degene is die kadootjes krijgt) vanwaar hij megalomaan decreten maakt waardoor miljoenen arme mensen aids krijgen, en homo’s de hel in het vooruitzicht wordt gesteld. Vergelijk dat maar eens met een trip naar Spanje voor stoute homos in dit land! En wat hun Hulpsinterklazen met stoute kindertjes uitspoken laat echt de rillingen over mijn lijf  lopen.

Hier ruzien we over het woord “knecht” in de Sinterklaasliedjes, terwijl in de rest van de wereld echt serieuze oorlogen worden gevoerd om hun versie van het Grote Boek van Sinterklaas waar ook echt de meest verwerpelijke barbaarse shit in staat- en aanpassen ho maar. Shit, de populairste filmreeks op aarde is gebasseerd op een boek waar Sinterklaas een compleet(!) witte tovenaar is die wel effe alle duistere zwarte “orks” gaat uitroeien. Hallo pardon? En dat is nog niet aangepast??

Dan denk ik dus maar gewoon, wauw, wat ben ik blij dat wij in het beschaafde Nederland wonen! Wij zijn die gasten echt eeuwen vooruit, als onze nationale rel de kleur van Zwarte Piet is. Als wij hier al zo over de pisserd van gaan, hoe zouden Nederlanders dan wel niet reageren als dat piemelknip gedoe, of krankzinnige boeken en films, of geiten slachten voor de lol hier zou voorkomen? Ik durf te wedden dat al die goede zielen niet van de barricades zouden gaan tot echt al die middeleeuwse shit uit de samenleving is verbannen. Zeg maar “Bedankt, Nederland!!!”, wereld!! Wij hebben het allemaal wel door hoor!!

Maar ja, dat ons probleem een luxeprobleem is wil natuurlijk niet zeggen dat het niet de grootste crisis in het land ooit is. Het moment dat een mens ophoudt zich te verbeteren, is het moment dat de beschaving totaal en compleet instort, is wat ik altijd zeg. En eerlijk is eerlijk: ook Nederland zit vol met schijtdomme mensen. Aan de ene kant te kankeren over de Koran, maar oh wee als wij de verheerlijking van negers onderdrukken uit onze traditie moeten pulken. Echt, denk een beetje na.

Of die mensen die keihard brullen over het afschaffen van de Negerzoen, maar wel net zo makkelijk een moorkop bestellen, want hee, fuck the arabs, right? Of wat ik ook zo erg vind: negers die hun vrijheidsloze periode aanduiden als “Slavernij”. En een dik bedankt namens de Slavische volken, die drieduizend jaar na dato zo nog altijd worden herinnerd aan het racisme van de Romeinse overheerser. Nu weet ik dat ik aan de ene kant moet denken: joh, die negers begrijpen dat niet, onze pijn daarvan, want dat hebben ze natuurlijk nooit meegemaakt. Ze zijn gewoon hartstikke onwetend, weet je? Maar ok nu weet iedereen dus wel dat het kwetsend is dus als je er mee doorgaat ben je best wel racistisch bezig ok :-(

Maar goed, Zwarte Piet. Daar zitten we wel even flink klem hee. Patstelling! Het probleem is niet meer de kleur, maar meer: hoe gaan we ooit dit schisma dichten? Hoe brengen wij de Nederlanders weer bij elkaar? Als we niet oppassen wordt Sinterklaas straks op twee manieren gevierd: met en zonder een zwarte Piet. En dat kan natuurlijk niet de oplossing zijn jongens :-(

DUS. Oplossen. Hoe? Bloedsimpel. En ik kan het weten, want ik BEN de oplossing. Wat je nodig hebt is namelijk begrip voor beide partijen. En ik heb dat! Want kijk: aan de ene kant ben ik natuurlijk ook zo racistisch als de tyfus. Mijn duistere kant, demonen, de getergde artiestenziel, u snapt dat wel. Ik hoef maar een neger te zien die niet onwijs blij kijkt en ik ga al los. “OH NEE HE,” denk ik dan, “DAAR HEB JE WEER ZO’N ZWARTE PIET DIE DENKT DAT ZWARTE PIET EEN ECHTE ZWARTE PIET MOET VOORSTELLEN, OMDAT ZWARTE PIETENDE ZWARTE PIETEN OP ZWARTE PIETEN DIE ZWARTE PIETEN LIJKEN ZWARTE PIETEN ZWARTE PIETEN ZWARTE…” enzovoorts.

Maar… Aan de andere kant begrijp ik hoe cool negers kunnen zijn. Samuel L. Jackson, Morgan Freeman, die kannibalistische dictator uit Afrika, Kanye West… Noem maar op. En ik begrijp de neger ook, weet je? Kijk maar, ik heb zelfs de kunstvorm van het rappen omarmt. Gewoon omdat ik straat ben.

En dat mis ik dus in het debat. Je hoort alleen de gestoorde extremisten. De “Ik vind Zwarte Piet niet racistisch, omdat ALS JIJ DAT NIET VIND MOET JE MAAR UIT DIT LAND OPFLIKKEREN KANKERNIKKER” en aan het andere kant van het spectrum die blonde dozen die zich beter dan iedereen voelen en mensen wel even gaan “helpen” het “juiste” te denken. Die mij denken te kunnen vertellen wat ik moet doen door de morele baas proberen te spelen met het “Het is gewoon zo” argument. Het “Als het mensen kwetst moet je gewoon je bek houden” argument. Het soort waar ik als racist van wil gillen IK WIL JE KUT IN DE BRAND STEKEN en dat die blonde doos dan zegt “Kijk, ik zeg niet dat ik beter ben, maar door die reactie bewijst hij dus wel zelf dat ik beter ben dan hem.” waardoor ik nog veel harder HAAR KUT IN DE BRAND WIL STEKEN EN UIT RACISTISCHE GRONDWEGEN NOG WEL HET ALLERMINST. HHAAAARRGGGGGGGGHHHHHHHHHHH

Kijk, je moet een soort tolk ertussen gooien. Iemand met beide partijen laten praten die ze  allebei begrijpt. Je laat niet een niet-racist met een racist praten, dat is alsof je wanneer je een beetje seksueel in de knoop zit als puber en je geeft de hond een knuffel want je bent zo eenzaam en de gedachtentrein gaat richting gedachtendachau en een uur nadat je betrapt ben zit je te wachten in je slaapkamer op het Grote Gesprek en in plaats van je vader die binnenkomt en zegt “Hee ik snap het wel, mannen onder elkaar, brofist haha” is het je moeder die gelijk begint te gillen WAT DE HEL IS ER MIS MET JOU NU BEGRIJP IK WAAR DIE VIEZE VERHALEN VANDAAN KOMEN SMEERLAP EN GA IK JE SLAAN VOOR ELKE HECHTING IN DIE HOND anyhoo, dat is niet constructief (en laat de nodige mentale littekens achter :-( , -Red.)

Dus hoe doen we dat? Zo doen we dat: ik vind Zwarte Piet geen probleem. Maar ik vind het ok als jij Zwarte Piet wel een probleem vindt. Ik ga jou niet vertellen hoe jij dingen moet ervaren. De meeste mensen zijn heel koppig en vasthoudend in de dingen die zij leuk vinden en waar zij geen kwaad in zien, zoals Sinterklaasfeestjes en de wereld de vernietiging in vervuilen en meningen hebben over wat abstracte dingen nou “echt” bedoelen te zijn of moeten zijn. Dus memo aan iedereen: doe effe fucking relaxed, ofzo. Ik heb geen gelijk, jij hebt geen gelijk. NEE OOK JIJ NIET. DOE. GEWOON. EFFE. FUCKING. RELAXED. JA OOK JIJ JA. HOU GEWOON JE BEK. SLIK HET ALS EEN MAN. Weet je en zelfs dat hoeft niet, maar denk er gewoon zo nu en dan eens aan ofzo wanneer, ik weet niet, een complete samenleving over de vloer rolt over FUCKING ZWARTE PIET ofzo dat je dan even stil staat en denkt “Oh ja.” en het nog een klein beetje niet helemaal escaleert naar totale gestoorde waanzin. Ok?

12 Reacties

 1. Ja inderdaad, dat is het.

  Of: we houden een referendun waaraan alleen echte Negers mogen meedoen. De echtheid wordt vooraf bepaald door de huidskleur, dus iemand zoals Barack Obama mag niet meestemmen.

 2. Ik zou het bovenstaande graag lezen, maar heb door waarschijnlijk een fout mijnerzijds deel 178314363451 gemist en kan die ook nergens meer vinden. Neem aan dat zonder dat deel het bovenstaande niet op een juiste manier bij mij over zal komen.

 3. Ondertussen in Spanje..

  Zwarte Piet streek met een hand over zijn voorhoofd. Dus als ik het goed begrijp gaat u mij ontslaan omdat ik zwart ben, en dat is om discriminatie tegen te gaan? En als ik me nou wit schmink?

  Nee, nee.. dat zou geloof ik helemáál verkeerd zijn.. Kijk, de markt verandert en de klant wil nu een witte Piet met een paar zwarte strepen..

  En als ik nu op een paar plekken de witte schmink wegveeg? Dan ben ik wit met zwarte strepen.

  Nee, nee, want het zou nog steeds duidelijk zijn dat je een neger, nee, een zwarte, nee, een afro-amerikaanse donker gekleurde..

  Een neger is te min om Zwarte Piet te mogen zijn?

  Nee.. ja.. nee.. het gaat er ook om dat een Piet niet dom mag overkomen, de ‘domme Piet’ wekt weerstand op.

  Ik heb nota bene een graad in theoretische fysica, dat domme spéél ik toch alleen maar! Trekt dom gezicht en zegt: Oewaar zijn de stoute kindertjes? Oewaar hebben jullie je verstopt?

  Ja.. nee.. het ligt allemaal heel gecompliceerd en..

  Dus zwarte Piet mag alleen door blanken gespeeld worden? En dat is dus geen discriminatie?

  Nee.. ja.. Kijk eens, ik ben ook niet blij met deze ontwikkeling, maar de markt..

  Fuck de markt! Maar ik laat het er niet bij zitten! Als u mij ontslaat zal ik eens een boekje over u open doen!

  Hoe.. hoe bedoel je?

  Ja, doe maar niet zo onschuldig, u weet donders goed waar ik het over heb. Sinterklaas de kindervriend, Sinterklaas met zijn grote zak, Sinterklaas, die alleen een jurk om zijn blote kont heeft, net als de paus en kardinaal..

  Nee nee Piet, hou op! Dat kan je me niet aandoen!

  Sinterklaas die zo graag kleine kindertjes op schoot heeft! En maar aaien!

  Nee, hou op! Dat kun je trouwens niet hard maken!

  Ik heb foto’s, een heel album vol!

 4. Hier, kijk, mijn eerste handreiking: net dit stuk gelezen van Molovich, en hij is tegen Zwarte Piet. Prima! Geen probleem! Ik heb niet heel erg de neiging zijn schedel in te slaan! Nog steeds een gaaf persoon! In vergelijking met Hitler, in elk geval. He beetje perspectief hij draait alleen een ONSCHULDIGE TRADITIE KIL DE NEK OM niet dat hij 6 miljoen joden vermoord ofzo NIET DAT ER ZES MILJOEN ZWARTE PIETEN ZIJN DIE HIJ WURGT, LANGZAAM, TOT ZE DOOD ZIJN. PRIMA. GEEN PROBLEEM HOOR. GA MAAR LEKKER DOOR MET HATEN ZIE OF IK ER WAKKER VAN LIG.

  Zie je Nederland, zo kan het ook. Gewoon een beetje normaal met elkaar omgaan, respect voor elkaars BELACHELIJKE ONZINNIGE STOMME RARE meningen hebben enzo.

 5. Pedofielofoob, Kippfest. Niet pedofoob. Pedofoob, dat ben ik, ik haat kinderen. Dit land echter is eigenlijk pedofiel, vind ik, iedereen hier is walgelijk dol op kinderen, tot in het extreme toe. Zodra die extremen bereikt zijn door enkele exemplaren, haat de rest van het land ze. Het land is dus pedofielofoob. Maar in mijn ogen collectief pedofiel.

  Over het stuk van Max: dat filmpje waar hij het over heeft, de intocht van Sinterklaaas met 3 a’s in Amsterdam in 1935, zit tjokvol blanke pieten. Alleen maar blanke pieten. Geen enkele zwarte. Dat filmpje werd meteen omhelst door het antizwartepietenkamp, de antiracisten zeg maar. Het grappige aan dat fimpje vond ik gelijk, dat het dubbel is: als je dat ziet, die intocht met alleen maar blanke pieten (op paarden! iets gelijker aan sinterklaas dus), is het eerste wat in je opkomt dat het eigenlijk veel sjieker is, zo zonder zwarte pieten. “Dus kan het ook zo” riepen de antizwartepieten. HOOR JE HET JE ZEGGEN? Dat is toch hartstikke racistisch! Zulke dingen, daar smul ik van. Het lijkt zo vreselijk op het echte leven. Als kind denk je te weten wat goed en kwaad is. Hoe ouder je wordt hoe vaker goed slecht blijkt te zijn en andersom, al was het alleen maar een kwestie van tijd. Die video vind ik daar een treffend voorbeeld van. Het kan twee kanten op.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *