De KIKA

KIKA (die naam al vind ik onsmakelijk): “1 op de 4 kinderen overlijdt aan kanker.” 1 OP DE 4 KINDEREN STERFT AAN KANKER? Godsamme, dat moet op het 8 uur journaal!!

Wat ze bedoelen is: 1 op de 4 kinderen die kanker HEBBEN overlijdt eraan. Maar dat zeggen ze expres niet. U moet bang zijn. U moet denken dat kanker een kinderziekte is, en niet een ouderdomsziekte. U moet doneren. Aan de KIKA.

Realitycheck: 80 Nederlandse kinderen sterven jaarlijks aan kanker. TACH-FOKKING-TIG. Uit de 3 miljoen. Dat is 0,0028%. 1 op de 35 000. Hoogst zeldzaam dus.

Niet dat dat niet erg is. Je zou de ouder zijn van één van die 80 sloebers. Maar moeten we dit nou allemaal op prime time onder de neus gewreven worden? In misleidende bewoordingen? Kunnen we niet meer van onze dreumesen genieten zonder de spook van de kanker erboven te zien zweven? Accepteren wij willoos dat men ons voortdurend bang maakt?

Het gaat prima met ons als volk, beter dan ooit. Het braaksel van angst dat dagelijks over ons heen gegoten wordt, dat is pas ziekmakend.

Oud Zeikwijf
Beroepsbrokkenpiloot. Vloog nochtans op haar achtste reeds rakelings langs bergkammen om berggeitjes en bergmarmotjes te tellen. Is tot haar eigen verdriet gemodelleerd naar haar vader, een onbehouwen Italiaanse charmeur met een groot hoofd en een passie voor even belachelijke als tijdrovende hobby’s. Komt oorspronkelijk uit Frankrijk. Heeft in Japan gewoond. Woont sinds begin jaren ’80 in een boomhut op het Waterlooplein in ‘Magies Centrum Amsterdam’, van waaruit ze haar schrijfsels via rooksignalen aan de redactie doorseint. Ze schrijft ook voor AT5, Sargasso en voor Kutbinnenlanders. En op haar eigen stukje internet: oudzeikwijf.com.

2 Reacties

  1. Die 1 op 4 was mij ook opgevallen. Kon nooit kloppen en dat deed het ook niet. Aan de andere kant: als je zegt ‘Jaarlijks overlijdt 99,9972 % van de Nederlandse kinderen NIET aan kanker!’ gaat daar weinig wervende kracht van uit.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *