Relatie tussen IQ en obesitas aangetoond

De vakgroep Eugenetica van de Universiteit van Ontario heeft uit omvangrijk onderzoek vastgesteld dat er een link bestaat tussen obesitas en IQ.

Dat er een correlatie bestaat tussen obesitas en laaggeletterdheid was al aangetoond en dat een erfelijke factor in het spel was is eveneens algemeen bekend, maar dat de oorzaak hiervan te vinden is in een verschil in intelligentieniveau is nieuw. De onderzoekers observeerden een jaar lang 100.000 obesitaspatiënten, onder andere met MRI-scans. De resultaten hiervan, afgemeten tegen de controlegroep, zijn onthutsend. Volgens de onderzoekers verbruiken hersenen koolhydraten om te functioneren. Meer gebruik van de hersenen impliceert meer verbruik van koolhydraten, waardoor de kans op diabetes daalt alsmede de kans op vetzucht.

De Amerikaanse overheid beraamt zich op het inzetten van gratis sudoku’s in de arme wijken.

 

[bron: De Nieuwe Speld]

 

Oud Zeikwijf
Beroepsbrokkenpiloot. Vloog nochtans op haar achtste reeds rakelings langs bergkammen om berggeitjes en bergmarmotjes te tellen. Is tot haar eigen verdriet gemodelleerd naar haar vader, een onbehouwen Italiaanse charmeur met een groot hoofd en een passie voor even belachelijke als tijdrovende hobby’s. Komt oorspronkelijk uit Frankrijk. Heeft in Japan gewoond. Woont sinds begin jaren ’80 in een boomhut op het Waterlooplein in ‘Magies Centrum Amsterdam’, van waaruit ze haar schrijfsels via rooksignalen aan de redactie doorseint. Ze schrijft ook voor AT5, Sargasso en voor Kutbinnenlanders. En op haar eigen stukje internet: oudzeikwijf.com.

3 Reacties

  1. Door afvallen slimmer worden, hoe makkelijk kan het zijn.

    Jammer genoeg blijft mijn Weegschaal net onder de 100 kilo steken.

    Vriendelijke groet,

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *