Waarom ik nooit iets van Gabriel García Márquez zal lezen

Ik heb nog nooit iets van Gabriel García Márques gelezen. En ik zal ook nooit iets van ‘m lezen. Dat heb ik zojuist besloten, bij het vernemen van het nieuws dat Gabriel García Márquez het aardse heeft verlaten. Waarom ik dat heb besloten? Zomaar. Het was een ingeving. Om te kunnen zeggen dat ik nooit iets van Gabriel García Márquez heb gelezen en nooit iets van ‘m zal lezen. Ik moet De Goddelijke Komedie nog lezen, ik moet De Toverberg nog lezen, ik moet Don Quichotte nog lezen. Ik moet zelfs De Ondergang van de familie Boslowits lezen. Ik heb kortom meer dan genoeg te lezen en ik kan prima zonder Gabriel García Márquez. Het zou heel goed kunnen dat ik hartstochtelijk veel van de boeken van Gabriel García Márquez houd. Misschien is Honderd Jaar Eenzaamheid wel mijn lievelingsboek. Maar ik zal het nooit weten, want ik zal het nooit lezen. Treurig eigenlijk.

Molovich
Erkend miskend genie. Motto: succes is voor losers.

2 Reacties

  1. 100 jaar eenzaamheid? Right, mij is die ook kwijt. Ik was gisteren weer vol ijdele hoop naar een boekwinkel getrokken, en dat was ook weer zuchten, diep en veel. Allemaal vage kaften met titels als “SLAPENDE honden HUILEN NIET” en flapteksten als “In dit hartverscheurende verhaal, met unieke stem verteld, gaat de bijzondere hoofdpersoon op een moeizame reis om alle vermoeiende problemen die dit moeilijke leven hem te bieden heeft te ontworstelen. “Een bijzonder, uniek boek! Je MOET dit lezen!”- een andere moeilijke, unieke schrijver- ” en dan zucht ik nog maar eens en sla ik het boek in het midden open en geef ik het een bladzijde de kans, en dat is dan ook echt het soort geneuzel wat de kaft te raden gaf. Korte vage kutdialogen met veel stilte en staren en nadenken GATVERREDAMME GEEF ME GEWOON VEEL EXPLOSIES STELLETJES SLAPPE PIEMELS WIE INTRESSEERT HET NOUWELKE KUT DAN OOK WAT EEN GETROUBLEERDE SLAPLUL TE MELDEN HEEFT KUT OP MET JE DREK. Alstublieft. Maak eens wat mee, hee, hoofdpersonen.

    1. Hoo! Wacht! Voorbarigheid heeft gesproken! Ik las net wat over dat boek en damn, ik moet het hebben! Incest en vliegende pastoren en oorlog en shit!! Yeahh!!! Jammer dat je dood bent dude!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *